Error de partida

El president d’ERC, Joan Puigcercós, en una entrevista que publicava ahir el diari Avui [web] i que podeu llegir [aquí], a la pregunta “Descarten un pacte amb CiU?“, respon el següent: “Qui vulgui pactar amb ERC haurà de convocar un referèndum per la independència“.

Home, Joan, no és ben bé això. Això és un error de base, un error de partida. El que cal fer no és convocar un referèndum així, de bon començament. El que cal és que el parlament de fireta del Parc de la Ciutadella deixi de ser de fireta i, només que hi hagi 68 diputats i diputades disposats a fer-ho, proclami la independència de manera unilateral. I després sí, després es convoca el referèndum per tal que la ciutadania del país ratifiqui aquesta declaració d’independència.

Qualsevol altra cosa és marejar la perdiu, tot allargant i complicant el procés. No cal dir quins no serien els entrebancs que hi hauria per a la convocatòria de la consulta popular. Ara bé, després d’una proclamació d’independència clara i rotunda de part d’una majoria parlamentària escollida democràticament pel poble sobirà… quin demòcrata gosaria posar pals a les rodes a que es convoqui el referèndum?

Ja ho sabem, ben net que sí, que no hi ha tants demòcrates com ells diuen o nosaltres voldríem. Tanmateix, quin altre camí seria més clar i contundent? Quina altra via seria satisfactòria per als afanys i esperances de tota la gent que s’està mobilitzant per a dur endavant les consultes populars del 13 de setembre a Arenys de Munt ençà? Ja us ho heu pensat bé, tot això?

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *