LA PELL DE BRAU

Taller personal de J. Soler i Àlvarez

17 de juny de 2008
1 comentari

CARTA DE LA SELECCIÓ CATALANA FEMENINA D’HOQUEI PATINS A LA FEDERACIÓ CATALANA I ORGANITZADORS DE LA WORL CUP

Som jugadores d’hoquei patins des de fa alguns anys. I nosaltres sabem el que costa ser-ho. Per poder practicar l’esport que més ens agrada em de saltar murs, molts d’ells invisibles, però existents.  

Vam començar a jugar més tard que la resta de jugadors d’hoquei patins, perquè els clubs i federacions no es preocupen de buscar nenes i crear equips.

Sovint hem d’entrenar a les pitjors pistes, i en els horaris que ningú vol.

La majoria de nosaltres, tot i ser sèniors, encara hem de pagar per jugar, a diferencia de la majoria de companys masculins (estiguin a la categoria que estiguin).

Quan un equip senior femení es classifica pel Campionat d’Espanya encara ha de pagar-se l’hotel. I és que els dirigents masculins d’aquest esport no ens consideren JUGADORES amb ple dret, sinó “nenes” que volen jugar a hoquei.

Sempre hem de demostrar el doble. Guanyar un campionat d’Espanya o un Mundial no es mai tant important com quan ho fan els nois. Etc, etc. etc. Volem fer saber a tothom que ja som al segle XXI, i que ja és hora que el món de l’hoquei sàpiga que dones i homes, independentment del sexe, som iguals. I que tots junts sumem.

Avui, durant un partit amistós de la selecció femenina contra el C.P Voltergà a Vilafranca ens hem assabentat pels diaris que la selecció femenina catalana no participarà a la World Cup “per falta de diners”. Però no us penseu que el torneig es deixi de fer. Simplement no ho farà el femení.

I nosaltres ens preguntem, no hi ha diners per a qui? ¿Qui decideix que pels nois hi ha diners i per a les noies no? ¿Perquè es discrimina enlloc de realitzar un torneig més sostenible econòmicament en el que hi puguin participar tant les noies com els nois? ¿Perquè els nostres dirigents prenen decisions tan arbitràries i tan discriminatòries?

Nosaltres fa un mes que ens entrenem, sobretot pensant en preparar la Worl Cup de cada any. Fa un mes que anem un o dos cops per setmana a Massanes. Algunes de nosaltres ens queda a més de dues hores de camí. Sortim ràpid o fins i tot abans d’hora de la feina. Perdem hores d’estudi en plenes dates d’exàmens finals. No ens paguen la gasolina, ni el material. Hi anem de gust, perquè ens agrada l’hoquei, compartir un esport amb les nostres amigues d’altres clubs, perquè ens agrada representar Catalunya.

Potser ens hem equivocat d’esport, o potser ens hem equivocat de segle. El que és clar és que nosaltres lluitarem pel que creiem que és just, i ho fem perquè sabem que si no ho fem nosaltres ningú no ho farà. Només volem un tracte igualitari. Però no es tracta d’almoina. No és una cosa que algú ens ha de donar, sinó que ens pertoca per dret.

Per això demanen des d’aquí la participació en ple dret de la selecció femenina a la Wold Cup i en demés competicions. I no només això sinó que ens tractin de la mateixa manera com ho fan amb els nois independentment del nostre sexe.

Per la salut d’aquest esport, no ens tanqueu portes, no tanqueu portes a les nenes, a les joves ni a les dones. L’hoquei patins femení està evolucionant, està tirant de l’hoquei. Ja és hora que les mentalitats comencin canviar. Nosaltres continuarem insistint, i sinó per nosaltres, almenys, per les que venen darrere nostre, tal i com ho van fer les primeres jugadores del nostre esport ara fa 20 anys.

Maria Major, Marta Soler, Carla Giudici, Emma Corimines, Mònica Piosa, Rosa Tamburini, Yolanda Font, Vicky Rodríguez, Maria Díez, Berta Tarrida, Paula Torner, Laia Salicrú i Marta Monpart.

 

1 de juny de 2008

  1. Bé ja se que ha passat molt temps des d’aquest escrit, però estic segura que continueu lluitant! anim i endavant! Doncs, en general, hi esports en els que no ens hi volen i fem nosa, ens passa el mateix al futbol femeni!
    Exactament, els pitjors horaris, el pitjor camp i continuar pagant malgrat tenir 25, 26 o 27 anys! com si es tractés de futbol base! Això si, quan el nostre equip va escendir de categoria allà teniem els polítics per fer-se la foto. En fi, us comprenc tant, que crec que hem de seguir amb el nostre esport, malgrat ens costi més esforços! anim una vegada més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!