Faràndula

Bloc d'en Jaume Farrés

27 de gener de 2021
0 comentaris

No cal estudiar ni formar-se

Ja fa temps, massa, que segons determinats criteris en matèria educativa i professional, perquè hom es pugui realitzar com a persona i triomfi en aquest món de ximples, cal pujar a un tren com el que apareix en les novel·les de Harry Potter, un tren màgic. Una vegada a dalt, tot és qüestió de seguir un itinerari que comença als tres anys però que no se sap ben bé quan acaba… Alerta, perquè si al llarg del trajecte es baixa en alguna de les estacions,  l’aura màgica del tren “fa figa” i en conseqüència, qualsevol perspectiva d’èxit vital passa a millor vida.

Preescolar és el punt de partida i, si es progressa adequadament, passant per “ponts i túnels” de tota mena, com són les successives etapes educatives, hi ha la possibilitat de cursar estudis superiors. Només així es pot acreditar una titulació acadèmica homologada que a la pràctica resulta totalment insuficient, de manera que per tal d’evitar frustracions i arrossegar traumes de per vida, és imprescindible complementar amb màsters, doctorats, idiomes, sortides a l’estranger i el que faci falta… Tot això per a poder treballar, sovint en precari o bé en sectors que no tenen res a veure amb els estudis que s’han cursat.

Davant d’aquesta realitat incontestable, és depriment veure els currículums de tota la fauna que de la política n’ha fet ofici. En qualsevol cas, això si que és cosa de màgia (negra) i el súmmum és poder constatar com la mediocritat més supina possibilita l’accés a càrrecs de primer nivell.

“Que Stalin aconseguís la seva posició fou la suprema expressió de la mediocritat de l’aparell del partit”  (León Trotsky, 1879-1940).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!