Faràndula

Bloc d'en Jaume Farrés

21 de febrer de 2021
0 comentaris

La dona segons la ultradreta

Malgrat haver-hi personatges que s’esforcen en afirmar el contrari, la ultradreta ha fet la seva irrupció descarada en la vida política i, com en èpoques passades de nefast record, pretén formar part de les institucions per condicionar-les i a ser possible, dirigir-les. Que ho aconsegueixi o no, és responsabilitat de tota la ciutadania i, en aquest sentit, considero que les dones hi tenen molt a dir.

És per aquest motiu que cal despertar consciències a partir de realitats històriques pretèrites: 1) El 1934 José Antonio Primo de Rivera va autoritzar la creació de la Secció Femenina de la Falange. El moviment falangista no permetia que les dones en formessin part, d’aquí l’instrument de participació comandat per Pilar Primo de Rivera fins a la seva dissolució el 1977 (43 anys de submissió al “mascle ibèric”). 2) L’objectiu fonamental de la Secció Femenina era fomentar l’esperit nacional-sindicalista en les dones espanyoles. Algunes de les seves funcions foren: fer propaganda a través d’escrits, confeccionar brodats, fer braçalets, banderes i símbols falangistes diversos… 3) Supeditació total a l’home, per tant, l’àmbit femení propi quedava reduït a les funcions domèstiques com esposa i mare. La dona ideal havia de ser femenina, abnegada, entregada a les funcions pròpies dels seu sexe, submisa, austera, invisible, abocada als demés i subordinada.

Si qualsevol dona del segle XXI accepta una situació semblant, és molt possible que es torni a implantar el cinturó de castedat i el dret de cuixa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!