SEXE i CIRCUMSTÀNCIES: JO

Pura Maria Garcia

XÀTIVA I LA LLIBRERIA LA COSTERA: NIT DE VEUS CONTRA EL MALTRACTAMENT

Xàtiva, nit del 24 de novembre de 2011

Al món especial i únic que han construït Cristina i Carles a la seua llibreria, LA COSTERA, les veus i la musica d’un grup de joves, estudiants de ESO i Batxillerat de l’IES Josep de Ribera de Xàtiva, coordinat per la professora Ana Belen Pina, es pronunciaren alhora per expressar un sentiment que no només senten els seus cors sinó els NOSTRES, els de tots aquells que mirem els rostres de les persones sense el filtre hipòcrita i tendenciós del gènere. Llegiren poemes, frases, opinions, vestits diferents amb què la paraula pretenia vestir l’ànima social per transformar-la en una mà que detinga la violència de gènere, el maltractament arrelat en el pensament de qui es creu superior i no accepta mirar-se en l’espill de la dona i, per ambició, comoditat o possessió, preferix trencar el cristall, la vida d’un altre ser, un ser dona.

Va ser emocionant, intens -dolç quan les joves veus demanaven, mirant-nos als ulls a qui estaven acompanyant-los, comprensió i respecte- i enèrgic quan exigien una mirada neta, honesta i activa front el maltractament. Em van commoure els seus rostres, ells que comencen la vida, demanant, amb una consciència admirable, que no permetem que altres acaben la seua vida en les mans rabioses i irracionals de la violència masclista.





Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per evasex | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent