ENTRE DESITJOS I DESIDERÀTUMS

Bloc de Tomàs-Maria Porta i Calsina

17 de maig de 2013
Sense categoria
2 comentaris

LES IMPUGNACIONS A LES CANDIDATURES AL SECRETARIAT DE L?ANC, QUINA VERGONYA, SENYORS!

Tot això no deixaria de ser intranscendent si no fos que l’ANC en aquests moments és imprescindible i que amb tants ullals idiotes podem acabar prenent mal i, per tant, afeblint el procès independentista català. És a dir, fent un pa com unes hòsties.

Les persones som humanes, ja se sap. Gegants amb peus de fang corromputs per la vanitat. Es veu que gairebé mai no s’hi pot fer més. Ni que la finalitat d’una entitat, associació, moviment o el que sigui sigui sublim. No hi ha res a fer. Quan la cosa pren una mica de força, quan allò sembla que pot esdevenir important, quan algú veu que pot fer bullir l’olla o simplement fer xup-xup al seu ego, ja hi som. Ens oblidem del perquè ens havíem aplegat, del que volíem fer i entrem en una descarnada batalla a mort amb el que teòricament és el nostre company més afí.

La vergonya que he sentit aquests dies per la suspensió de les eleccions a l’ANC ha estat enorme. En el fons sóc massa ingenu, jo. Vull pensar que hi ha moviments patriòtics que tenen superat el individualisme i que totes les persones que hi militen hi són de manera altruista per tal d’aconseguir, en aquest cas, la independència de Catalunya.

Doncs, no, hi ha gent que es veu que només pretén ser alguna cosa en la vida. Aquesta gent, que es pensa que és patriota però no pot ser-ho perquè no té ni idea del que és una col.lectivitat i, per tant, no pot incardinar-se en un moviment col.lectiu, després de signar la butlleta d’adhesió als principis el primer que pensa és com s’ho farà per a tallar el bacallà. Tallar el bacallà pot ser un sou, pot ser sortir a la foto o pot ser manar una micona als altres socis de la barriada. Si no és la barriada sinó que és la nació no cal dir que la vanitat i els ullals es multipliquen per deu mil.

Tot això no deixaria de ser intranscendent si no fos que l’ANC en aquests moments és imprescindible i que amb tants ullals idiotes podem acabar prenent mal i, per tant, afeblint el procès independentista català. És a dir, fent un pa com unes hòsties.

Perquè vet aquí que el que li està passant a l’ANC és el mateix que passa als partits polítics – als partits polítics i a totes les entitats, incloses les ONG’s – : la fam del protagonisme corca els ideals.

La veritat és que jo no tinc ni idea de com se solucionen aquestes coses. No sóc ni psicòleg, ni psiquiatra, ni tant sols filòsof. Només aixeco una acta dolorosa de que, per primera vegada, hem fet el ridícul i ens n’hauriem de sentir avergonyits. També en sortirem més febles perquè un o altre s’emprenyarà i perquè l’imatge que donarem a la societat ja no serà la d’uns patriotes purs, sinó el de persones que lliguen el seu teòric amor a la pàtria amb llurs ambicions personals.

Tot plegat ho porta l’ànima humana i probablement era inevitable, però és una pena. 

  1. Això vol dir que L’ANC ja és morta?

      Si un dels membres de l’ANC es té per més gran, hòstia que sigui més servidor dels altres! De què coi serveix el pinxo figures, de torn, si per culpa d’aquest l’ANC no avança i la seva fita s’esfondra?

    Quina angúnia que em fan els que cerquen lluïssor i estarrufaments pensant en ells mateixos, enlloc de pensar en Catalunya, tot aprofitant dissimuladament l’ocasió i ni que sigui per sucar el melindret.

    I em fa angúnia perquè ho vaig viure a la llista de discussió Lluís Llach de Tinet, i que de discussió no tenia res, segons la secta que hi polzejava AMB EL NOM DE “PLACETA”(més d’un cop vaig confondre el nom “placeta” per MERDETA) es van dedicar a llepar-se mútuament les crostetes amb claca incorporada. Ara, aquesta llista l’han intentat treure d’Internet, però si entres per la porta del darrera la trobes. 

      I potser com que a l’ANC hi ha el Llach pel mig, els que cerquen brillantor deuen ser els mateixos de la secta MERDETA (Perdó, volia dir “placeta” ) 

    Onze de setembre. 
    INDEPENDÈNCIA! 

      

      

  2. Això diu la presidenta de l’ANC:

    Siguem intel·ligents, no responsabilitzem el Govern de Catalunya de la situació de crisi que viu el nostre País, l’únic responsable és el Govern espanyol que es queda els nostres diners i els malversa fent trens sense passatgers i autovies sense cotxes.” (Forcadell)

    Per quina raó el govern de la Generalitat no ingressa tots els impostos de la Generalitat i dels ajuntaments i dels consells comarcals i de les diputacions i de les empreses plúbliques i demés cosetes que els “llumenetes” de CiU i ERC remenen, a l’agència catalana? 

    Cada dia que passa, veig a l’ANC més i més catanyola.  

    Per altra banda, no em preocupa gens ni mica Espanya i les lleis Wert ambels seus atacs… El que de debó em preocupa i, de debò, molt, són aquests polítics catalans tan inútils i tan cagats que tenim! I amb ells tota la massa amorfa capitanejats per mediàtics que els segueix i aplaudeix i els vota.
       
    Uns polítics que només aproven Consells, Comissions i Informes, però cap llei de declaració d’independència i que pot ser el començ de TOT, és un govern que es desentén de Catalunya i això no TÉ RES de responsable.

    I mira que l’Alfons va avisar, i el poble res: 

    https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JCfaHmAZRlM

    Onze de setembre.
    INDEPENDÈNCIA!    
      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!