EUROTOPIA

Pensar localment per actuar globalment i pensar globalment per actuar localment.

30 de setembre de 2016
0 comentaris

QUIMERA I UTOPIA

Hem oblidat la diferència entre quimera i utopia. La quimera és el que es proposa la imaginació com a veritable sense ser-ho; la utopia és el que proposa semblant irrealitzable en el moment que es realitza la proposta. Crec que la diferència està clara, la quimera s’alimenta del desencant, de la necessitat d’escapar i d’un dèficit de compromís amb els dos plans de la realitat. La utopia només és possible pensar-la alimentada per l’esperança, recollint un desig que cus aquests dos plans de realitat buscant una total adequació, un desenvolupament de la major perfecció que es pugui imaginar en tots dos en l’assoliment de la seva més acabada identitat.

¿I on són aquests àngels sense ales, aquestes persones preocupades pels problemes globals i compromeses en la seua realitat propera, respectuoses amb la diversitat, commogudes per la injustícia social, participatives, obertes al diàleg, disposades a actuar per fer un món més just i sostenible? Sembla que sigui una empresa desproporcionada, un impossible, una quimera.

I no ho és. Es tracta d’una utopia que ja s’està fent possible, i no d’una quimera. Aquesta és la gran diferència: mentre la utopia ens marca la direcció a seguir, el camí a emprendre per fer alguna cosa nova; la quimera és un somni inabastable, que només es dóna en la nostra imaginació.

Hi ha moltes persones, grups i moviments que ja estan treballant pel canvi.

Llegit a:

DICCIONARIO DE LA EXISTENCIA

Asuntos relevantes de la vida humana

EL QUINTO PODER: LA SOLIDARIDAD ACTIVA

Una utopía a nuestro alcance.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!