EUROTOPIA

Pensar localment per actuar globalment i pensar globalment per actuar localment.

20 de març de 2015
0 comentaris

Primer les persones; RENDA BÀSICA.

“Aquesta lluita entre el dret i el fet dura des dels orígens de les societats.  Acabar aquest duel, amalgamar la idea pura amb la realitat humana, fa penetrar pacíficament el dret en el fet i el fet en el dret, és el treball dels savis. Però aquest és el treball dels savis i un altre el dels hàbils”

Víctor Hugo, en l’obra “Els miserables”

La Renda Bàsica, cobreix les despeses mínimes. És per a tothom. No és a canvi de fer treballs o cursos obligatoris. És personal, no familiar. Es proposa com un dret, no com una assistència social.

En paraules dels autors i autores del manifest fundacional del moviment francès Utopia (transversal als Verds i al Partit d’Esquerra) : “Establir una renda bàsica de ciutadania no és intentar corregir els efectes del neoliberalisme o socórrer als més pobres, és fonamentalment qüestionar la lògica capitalista i cercar una altra manera d’organització social”.

com renda

“La gent no és lliure si no té l’existència material garantida” afirmà Daniel Raventós a l’acte obert al voltant de la Renda Bàsica Universal organitzat per la Sectorial de Benestar Social de Compromís i presentat per Pilar Sifré.

 

Daniel Raventós va dedicar la seua tesi doctoral a la Renda Bàsica. La va presentar el 1998 i des de llavors ve defensant que aquesta renda és una bona proposta per construir una societat on les persones no visquen angoixades per la manca de treball remunerat o ingressos.

 

En la xerrada, va plantejar les diferencies entre la Renda Bàsica i els subsidis implantats en algunes comunitats autònomes espanyoles  com a renda bàsica.

 

Com a professor d’economia aplicada va assegurar que es pot finançar una Renda Bàsica de 7.500 euros anuals sense tocar cap servei de l’Estat del benestar.

 

Parlà com en l’actualitat tots els partits politics s’havien interessat per la Renda Bàsica, des el PSOE a Podemos i com a l’hora de la veritat tots es feien  enrere d’una veritable Renda Bàsica.

 

De les entrebancs que presenta la gent des de la dreta i fins i tot des de l’esquerra…

 

Front a l’opinió de l’impossibilitat, plantejà que també ho deien de les vacances pagades, però recordà els sacrificis que va costar el vot femení.

 

En qualsevol cas jo espero  que sigui la oferta estrella d’aquestes eleccions, junt a l’autodeterminació… la bomba.

revenu

Revenue de Basse

 bien

Basic Income Eartt Network

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!