Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Arxiu de la categoria: Tèrmica

Una oportunitat clau a la comarca: 3X per la innovació

0

El Govern de la Generalitat aposta per situar a les #3Xemeneies un projecte internacional vinculat amb el coneixement. El projecte ha de contribuir tb a la reactivació i a la reindustrialització i s’ha aprovat avui al consell executiu. És una gran notícia en clau de país (i amb profund impacte a #Badalona).

El desenvolupament de les #3X canviarà #Badalona i és molt positiu que es reforci el caràcter públic de l’operació, que ara ja és molt més q una operació immobiliària més. De fet, lliga amb el capital innovador de la comarca (energia, alimentació, salut) i és una oportunitat crucial per repensar-nos com a territori.

El que ha passat avui és fruit d’una aposta sostinguda en el temps i en la qual hem participat en clau republicana: convertir una operació immobiliària (que és el que hi havia el 2015) en una aposta amb un percentatge molt significatiu de sòl destinat a activitat econòmica i a equipaments; i amb una governança interna amb més pes públic (a través del Consorci del Besòs, un procés participatiu que ja va concloure la necessitat de situar-hi un gran equpament vinculat amb la ciència, i amb la implicació del govern de la Generalitat a través del PDU). D’aquest procés per situar el tema en clau estratègica en podeu ampliar la informació en aquest apunt al blog de fa uns mesos.

Una operació d’orfebreria política que, en els darrers tres mesos s’ha vist reforçada amb diferents posicionaments com a ERC Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià per insistir en la necessitat d’aprofitar els Fons Europeus i el projecte de HUB del coneixement en desenvolupament sostenible i la pau, que finalment ha obtingut avui l’aprovació del consell executiu.

Ple ordinari de febrer 2019: pas endavant amb les 3X (que caldrà vetllar)

0

Més informació sobre el projecte de les 3 Xemeneies en la web del procés participatiu i en aquest apunt al blog que explica els resultats del procés participatiu i en aquest altre en què s’apunten les línies de treball amb el tema liderades pel govern del qual vam formar part com a ERC, conjuntament amb Guanyem i ICV-EUiA.

Governar és triar… triar bé

0

Algunes notícies soltes sobre Badalona i el seu govern:

  • Al 2011, PSC+ERC+CiU van liderar un projecte de viver especialitzat en el sector sanitari i renovables a Can Bofill Vell. Ara el PP ho abandona i renuncia a subvenció per (diu) no poder fer l’aportació municipal. Governar és triar. I triar allò que genera valor afegit al nostre municipi i que el connecta amb innovació i nova economia és  obligat i mereix la màxima priorització. Nou error d’un govern curtplacista, massa ensimismat al seu mirall. Ho explica bé en Francesc Ribot en aquesta piulada.
  • Al #plebdn (http://ow.ly/zrblY) abans de l’agost s’hi tracta una modificació del planejament que ha de permetre impulsar el futur equipament Morera-Bufalà de la zona de la Focus (la    tan comentada Piscina Mireia Belmonte). Cal reajust x garantir retorn social a Badalona. A @ERCBadalona intentavem explicar la nostra visió sobre el tema aquí. Finalment, la ciutat es dotarà d’un cert temps per valorar i dimensionar bé un projecte estratègic que cal definir amb el màxim rigor, responsabilitat i realisme. Hem d’aprofitar bé aquest temps.
  • La Tèrmica del #Besòs. Cal ser ambiciosos i subratllar abast metropolità i nacional d’aq. futur equipament. http://ow.ly/zrb9H
  • Regidor no adscrit renuncia, i el PP a #Badalona torna als 11 regidors. El nou regidor representa l’ala més dura i inestable del projecte. Més informació, aquí.

Ah, i per cert:

5593