PEDIATRIA I FAMÍLIES

La màgia només espera que la reconeguem per poder ser real

Arxiu de la categoria: patologia

Xerrada del 18 de gener: PINZELLADES DE FISIOTERÀPIA RESPIRATÒRIA

0

Aquesta sessió em va implicar molta feina. El motiu és que fa molts anys que recomano la fisioteràpia respiratòria per als processos d’aquest aparell.

La fisioteràpia respiratòria ha passat per diferents moments durant la meva formació. Recordo que a la Unitat de Nounats hi havia un petit utensili de mànec pla de plàstic i una mena de campaneta de goma a una punta, que es feia servir per fer “clapping” (aquells copets repetits sobre el tòrax, a manera de vibració), i també com recomanàvem el clapping amb el nen estirat a la falda, simulant tocar el piano (si era petit) o amb el buit de la mà si el nen era més grandet.

Després, resulta que res d’allò tenia evidència científica i ho vam deixar de recomanar, perquè inclús podia tenir conseqüències negatives.

Fa 7-8 anys, vaig anar a una xerrada feta al meu poble, d’una fisioterapeuta que s’havia especialitzat en respiratori. Realment tot el que va explicar-nos (a les mares que érem allà), era del tot lògic, i ho vaig tornar a recomanar.

Ara, per tal de poder fer aquesta xerrada he hagut de fer una revisió sobre el tema i bé… “no es oro todo lo que reluce”, però hi ha quelcom de cert.

Aquí la teniu: FISIO RESPIRATORIA

Espero que us agradi.

Salut!

Publicat dins de Xerrades Igualada i etiquetada amb | Deixa un comentari

Xerrada 26 d’octubre: LES “ITIS”, COM RECONÈIXER-LES I COMBATRE-LES

0

Avui he pogut compartir amb algunes mares i pares (i bebès) els signes, les causes i els tractaments de les patologies més freqüents en els primers anys de la vida dels infants: les famoses “-itis”. Hem vist com pràcticament tot es pot resoldre a casa, amb un pèl de paciència, mooooolt de “carinyo” i l’adequat ús del sentit comú.

Han sorgit preguntes interessants i comentaris que ens han fet pensar i riure. Gràcies a totes (sobretot a l’àvia que ha vingut) per compartir una tarda de divendres amb nosaltres!

Aquí us deixo la presentació:   2 ITIS

Quan explicavem les bronquitis (i bronquiolitis) us he ensenyat un vídeo on es veuen els signes de dificultat respiratòria. Sempre que els veieu, heu de consultar.

I he trobat aquesta imatge mentre buscava la conjuntivitis i el refredat, i alguna dermatitis, aquesta foto on podeu veure la teràpia “màgica” per què heu preguntat per combatre les “-itis”.

Salut!!

Licencia de Creative Commons
Este obra está bajo una licencia de Creative Commons Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional.