Pols d'estels

El bloc d'Enric Marco

Arxiu de la categoria: Nicole Kidman

Austràlia

0

Mars-Comet-NASA

Nicole Kidman torna a la pantalla amb la pel·lícula èpica Austràlia. Mescla de films de western, romàntic i bèlic mostra una Austràlia poc coneguda en una època convulsa.

Una aristòcrata anglesa (Nicole Kidman) hereta un enorme rancho al nord  d’Austràlia. La dona trobarà l’ajut d’un home (Hugh Jackman) davant la pressió del propietari de les terres veïnes que voldrà quedar-se amb les seues.

La pel·lícula està dirigida per Baz Luhrmann, qui ja va comptar amb Nicole Kidman per a ‘Moulin Rouge’ el 2001. Nicole Kidman i Hugh Jackman, conegut pel seu paper de Lobezno en la saga ‘X-Men’, són d’origen australià.

El film m’ha agradat força, per l’estètica, per la fotografia, per tractar un tema molt poc conegut com el robatori de nens aborígens per “civilitzar-los”, per passar l’acció a un país/continent que sempre m’ha fet gràcia i clar per la protagonista, de la que sóc fan de fa anys….

Us la recomane clarament. Passareu una molt bona estona.

Ara voldria destacar dos fets que m’han fet gràcia.

El primer és la recreació molt acurada del cel estrellat. En una escena que passa al desert, les constel·lacions es veuen perfectament i la Via Làctia destaca amb les seues nebuloses fosques i brillants. La qual cosa és lògic que es veja així si no hi ha cap lluny (llevat de la foguera) en centenars de quilòmetres. Enhorabona per la seqüència.

L’altre és encara més curiós. La part final de la pel·lícula s’esdevé a la ciutat de la costa nord australiana, Darwin. Sempre m’havia sobtat que una ciutat tingués el nom del gran natularista Charles Darwin, del que enguany es compleixen 200 anys del seu naixement. I remirant per la vikipèdia trobe el que ja sospitava.

Aquest port natural del nord australià va ser descobert el 9 de setembre de 1839 pel tinent John Lort Stokes a bord del vaixell HMS Beagle, quan aquest feia el seu tercer viatge. El capità de la nau, John Clements Wickham, que era tinent en la segona missió d’estudi del Beagle en la que viatjava també el jove naturalista Charles Darwin, va batejar el port com a Port Darwin, en honor al seu amic i company de viatge.

Així, sense proposar-s’ho la pel·lícula Austràlia, ha fet un homenatge simultàni als dos aniversaris, al de les primeres observacions telescòpiques de Galileo ara fa 400 anys (Any Internacional de l’Astronomia) i al natalici rodó de Charles Darwin i als 150 anys de la publicació del Origen de les Espècies.

Publicat dins de Cinema i etiquetada amb , , | Deixa un comentari