PEDIATRIA I FAMÍLIES

La màgia només espera que la reconeguem per poder ser real

Arxiu de la categoria: Ibone Olza

SEMBLA QUE L’INICI ÉS MOLT IMPORTANT EN TOT EL NOSTRE FUTUR

0

Segueixo el blog d’una meravellosa psiquiatra, la Ibone Olza. Ella es dedica a la perinatologia, on estudia  la biologia del vincle i tota l’afecció emocional i de salut mental de la mare en el puerperi; a part és una lactivista compromesa amb els drets de les mares (i els bebès) sobretot al voltant de la gestació i el part.

Sense conèixer-la més enllà d’un sopar en un congrés de lactància, tinc la impressió que és, igual que com a professional, una meravellosa persona, que comparteix tot el que sap de forma, no desinteressada, sinó que en interès del bé comú.

En la seva darrera entrada ens anima a compartir un article publicat aquest mes, resultat de l’estudi de 4 anys, on demostren la importància de la fisiologia del part en la psique de la dona; que un part fisiològicament respectat pot apoderar la dona, dotar-la de confiança en les seves capacitats, o deixar en la memòria records capaços de generar impactes negatius difícils de superar.

L’objectiu: continuar demostrant com és d’important una atenció respectuosa, centrada en la persona, sense treure-li el protagonisme i deixant que sigui la fisiologia de mare i bebè qui guii el procés de part.

Diu el Michel Odent que “per canviar el món hem de canviar la forma de néixer”. La Ibone Olza continua fent ciència per a demostrar que té raó.

Publicat dins de General i etiquetada amb , | Deixa un comentari