BONA VIDA

Jaume Fàbrega

FRUITA

FARCITS TURCS GRECS, ÀRABS, ESLAUS…

31 de maig de 2018

VERDURES FARCIDES Un dels plats més agradables són les verdures farcides: pebrots, albergínies, carbassons, especialitat de la cuina turca, menorquina i mallorquina. Cal afegir-hi, a Turquia i als antics països de l’ àrea i de l´imperi otomà- Grècia, Sèrbia, Croàcia, Bulgària, Macedònia, Bòsnia Hercegovina, Montenegro, Romania- on n’ hi he menjat de bons: en plural

Llegir més

fruita farcida amb carn, una especialitat sorprenent de la cuina catalana

19 de setembre de 2015

EL “RELLENO”, UNES POSTRES EXCEPCIONALS És, certament, un dels plats dolços més espectaculars no solament de la cuina catalana, sinó europea. Tal com explico al meu llibre “La cuina del 1714. Història i receptes”, la fruita farcida- préssecs, peres, pomes…- és una elaboració antiga, plenament vigent durant el Barroc i segurament d’ origen medieval. La

Llegir més

EL TEMPS DE LES CIRERES A LA CUINA

15 de juny de 2015

ELS ÀNECS ESTIMEN LA FRUITA Es tracta d’ un clàssic plat del Penedès i altres comarques elaborat amb l’ ànec mut propi de la comarca (ànec mut), que és el mateix que trobem a l’ Empordà.. A Osona, al Lluçanès…A  Castelló d’ Empúries en van fer una bandera gastronòmica, sota el nom d’ “ànec de

Llegir més

LA CUINA DEL 1714: FRUITA FARCIDA AMB CARN

16 de setembre de 2014

  FRUITA FARCIDA, DELÍCIA DEL 1714 La fruita farcida amb carn se sol dir , segons el lloc, Pomes de relleno, Pomes amb tap, Pomes capçades, Pomes al forn, Pomes farcides amb crema, Relleno de Festa Major. Però també, durant el barroc  i durant el segle XIX, es feien préssecs i peres farcides, fins i

Llegir més