Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Arxiu de la categoria: Consorci Besòs

Primers acords amb les 3 Xemeneies

0

Primers consensos al voltant de les Tres Xemeneies, fruit d’un procés participatiu de 4 mesos, i que s’incorporaran al nou pla director urbanístic que redacta el Departament de Territori i que ha de donar forma a les 30 hectàrees entre Sant Adrià de Besòs i Badalona.

Els acords semblen prou forts, tal i com es van explicar en la sessió de retorn del procés que les administracions implicades van convocar aquest dilluns a Sant Adrià. Molt esquemàticament (nota de premsa per ampliar la informació) els consensos anirien en les següents línies: 1⃣ necessitat de barrejar usos (parc + equipaments + #habitatge + activitat econòmica), 2⃣ prioritzar #cultura, recerca i propostes de valor afegit, 3⃣ millorar connectivitat amb transport públic i resoldre bé pas sobre el riu, 4⃣ parc naturalitzat.

El repte és ara com garantir viabilitat del sector, tot incorporant les propostes de la participació (restrictives quant a densitat i alçades). La idea és que la Generalitat abans d’acabar el mandat municipal faci una aprovació inicial. Abans els ajuntaments hauran de donar l’OK. Estarem pendents. No hi ha a Catalunya un espai amb el potencial de (més…)

De frontera a frontissa

0

Foto: Andreu PuigBadalona ha sol·licitat l’ingrés al consorci del Besòs perquè, segons el regidor d’Urbanisme, Oriol Lladó, “pot ser una eina útil de coordinació. Lladó indica que tots tres municipis formen un contínuum urbà amb reptes de gestió de l’espai públic i tots comparteixen la necessitat de “posar l’accent social a l’hora de fer la planificació territorial”, en paraules del regidor badaloní.

Més en aquest article d’El Punt.