Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Arxiu de la categoria: Baetulo

La cultura (i el patrimoni) interessen

0

La #cultura i el patrimoni SÍ que interessen i SÍ que ajuden a explicar #Badalona.

La ciutat recuperarà part de la Via Augusta romana que travessava la ciutat, una notícia que a principi de la setmana generava una important expectació mediàtica. Un tram del jaciment descobert s’incorporarà als espais arqueològics de la ciutat romana de Baetulo, conformant així un element de gran singularitat i valor en el patrimoni romà a Catalunya i a l’estat espanyol. Una descoberta demostra de nou el potencial del patrimoni històric i (més…)

En la jubilació de la Pepita Padrós

0

Punt i seguit. Avui s’ha jubilat la Pepita Padrós, institució cultural a #Badalona, al capdavant de l’arqueologia al Museu de Badalona durant 40 anys. Gràcies per tant.

Al decumanus, aquest migdia hem fet una petit homenatge per reconèixer-la. Hi havia avui molts arquitectes, i bona part de l’àrea d’Urbanisme, que ara em toca dirigir. La relació de la Pepita amb els arquitectes i urbanistes de la ciutat ha estat de sempre explosiva… però també molt productiva. Amb la seva perseverança i passió tenim una ciutat que combina exemplarment passat i present… la vella Baetulo acull la Badalona d’avui complementant-se com poques.

La gent d’Urbanisme… li hem regalat viu, un llimoner per plantar. Arbre de badiu, patrimoni, com ella, de la ciutat.

Una troballa valuosa que no fa perillar el lateral de l’autopista

0

Fabulós! Les excavacions al lateral de la C-31 han deixat al descobert nombroses estructures de la #Badalona romana. Destaca un espectacular mosaic, que serà traslladat al Museu. La descoberta dóna pistes molt interessants sobre com era la vella Baetulo. Les troballes estan sota cota i són compatibles amb vial, que no perilla. A Badalona és possible fer compatible la transformació urbana i la preservació del nostre llegat històric. Som referents en la matèria.

Retard a la primera fase dels laterals: sí, però no

2

Arqueologia C 31 AR NB 07078.1.F1 Informe 1   Evernote WebEl Punt Avui ha publicat aquesta notícia titulada: Torna a endarrerir-se el lateral de la C31. Sí, però no. Intento explicar-me:

Aquest retard forma part d’una obra ja en marxa –l’endarreriment no és perquè no hi ha pressupost o perquè el projecte no ha estat aprovat, com en d’altres ocasions– sinó, tot al contrari, és perquè el curs de treballs previs de l’obra (cates arqueològiques) demanen una mica més de temps del previst. Ni el pressupost perilla ni el compromís de les dues administracions.

L’enderrareiment és fruit d’un projecte que malgrat tot avança, encara que sigui en (més…)

5593