PEDIATRIA I FAMÍLIES

La màgia només espera que la reconeguem per poder ser real

Arxiu de la categoria: alimentació

ÀPATS EN FAMÍLIA. Un programa que em té enamorada

0
Publicat el 22 de juny de 2019

El mes passat va tocar el torn a la xerrada Àpats en família. Quan començo a parlar d’aquest tema sempre faig el mateix comentari: em moro d’enveja que un programa tan ben dissenyat envers l’alimentació i els infants l’hagi fet Benestar en lloc de Salut (és clar, jo pertanyo a Salut, d’aquí l’enveja).

Tota la informació sobre el programa es pot trobar al web: http://treballiaferssocials.gencat.cat/ca/ambits_tematics/families/formacio_per_a_pares_i_mares/apats_en_familia/

Així que, penjo igualment la xerrada, tot i que qui vulgui conèixer-lo a fons, millor vagi directament al web del departament.

8 APATS EN FAMILIA

Acabo afegint els 10 plats per a un bon àpat en família, perquè al pdf de la presentació no es veu (per haver de reduir el pes en Gb i la qualitat, per tal de poder-ho penjar).

  1. Ells i elles decideixen quant
  2. Nosaltres decidim què i com.
  3. Adaptem els plats a l’edat i el desenvolupament físic de cada nen
  4. Els escoltem, però decidim nosaltres
  5. La tele ben lluny de la taula
  6. Menys no sempre és poc
  7. Més no sempre és millor
  8. Si es mou, està sa, va creixent i dorm bé, no ens hem de preocupar
  9. Els adults, un gran equip
  10. L’objectiu, menjar de tots els colors.

Salut! I que vagi de gust i gaudint el moment!

Xerrada del 22 de març: QUÈ ÉS EL BABY-LED-WEANING?

0

Divendres passat ens vam veure i vam parlar d’alimentació complementària i la seva iniciació, remarcant la importància del respecte pel desenvolupament de cada infant (potser res en la vida dels nostres fills s’hauria de fer sense respectar aquest desenvolupament).

Respecte al Baby-led-weaning, tenia una infermera que fa molts anys, la primera vegada que una mare ens va explicar que feia allò amb l’alimentació del seu fill, ella va dir “ah, vés, menjar com s’ha fet tota la vida”. I és que, malgrat que li diguin cupcakes o muffins, en realitat, potser, continuen sent magdalenes.

Us vaig dir que facilitaria els links dels 2 documents de recomanacions alimentàries on basava la xerrada. El primer és un document publicat al 2007 en l’àmbit europeu, que la Generalitat es va preocupar de traduir al català, i l’altre és de l’Agència de Salut Pública i deu tenir 3 anyets.

I aquí  teniu la presentació, tot i que amb els dos documents que teniu penjats en teniu la informació de primera mà.

Salut i … que vagi de gust!