Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Arxiu de la categoria: Abelló

Notícies de la Cambra

0

La Cambra de Comerç de Tarragona ha estat doblement notícia aquesta setmana. Comencem per la trista, sabuda avui mateix: la mort sobtada de qui en fou president entre el 2006 i el 2015, Albert Abelló. Persona de referència en el món de l’emprenedoria tarragonina, estava lligat al sector de l’alimentació i la pesca (Congelats Ana Pons primer i El Capità Sardina després). Actualment era regidor del PDCAT a l’Ajuntament, des d’on liderava propostes de reordenació urbanística dels voltants del mercat municipal, recentment renovat i reinaugurat. Vaig tenir l’ocasió de tractar-lo fa alguns anys. Una pèrdua per a la ciutat.

La segona notícia és, en certa manera, el seu revers positiu. Ha estat escollida presidenta de la Cambra (per tant, successora d’Abelló) Laura Roigé, una altra empresària tarragonina amb molta mili, per dir-ho així. La primera dona a arribar a la presidència de l’entitat en 130 anys d’història. Li desitgem encerts en la seva nova funció.

[Imatge: www.diarimes.com; foto: Cristina Aguilar]

 

Publicat dins de 3. Personal, Tarragona i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Municipals’15 (3: salsitxes, cromos i ‘rock and roll’)

0
Publicat el 10 de maig de 2015

Albert Abelló és l’aposta convergent a les eleccions a l’alcaldia de Tarragona. Tenint en compte que es tracta d’un empresari que va començar en el ram dels congelats, sobta una mica el lema de campanya escollit, “Despertem Tarragona”, referit òbviament a la típica i tòpica, pretesa o real, abulia tarraconensis. Per dinamitzar la ciutat i la seva gent, Abelló aporta una solució de collita pròpia: el rock and roll. El municipi necessita rock and roll.

De moment, el rock and roll subministrat per Abelló a l’opinió pública ha consistit en declaracions o actuacions pensades per donar-se a conèixer i que s’han vist revestides d’una certa polèmica (segurament ja buscada): des de posar-se a vendre frankfurts al mig del carrer fins a repartir a les escoles una col·lecció de cromos que va intentar disfressar com a iniciativa governamental, en la millor tradició convergent, passant per unes maldestres declaracions sobre les expectatives dels Jocs del Mediterrani.

He tingut ocasió de tractar personalment Abelló. La primera, com a membre del jurat que va concedir a la seva empresa de congelats (Ana Pons) un premi a la normalització lingüística en els seus establiments. La darrera, durant la seva campanya electoral a la presidència de la Cambra de Comerç, on ja apuntava maneres d’anar per feina.

Serà el proper alcalde de la nostra ciutat? No sembla que tingui massa números: a la llista convergent no repeteix cap dels regidors presidits per la insulsa Victòria Photoshop Forns, ell mateix no milita al partit (fet que va provocar un notable rebombori intern) i, segons m’explica un ocellet, l’acte polític d’ahir a les escales de la catedral, amb la presència de tot un president de la Generalitat, va tenir un èxit diguem-ne que discret. Veurem.

[Imatge: www.tottarragona.cat]

 

 

Amb mostassa o sense

0
Publicat el 9 de març de 2015

La precampanya a les eleccions municipals a Tarragona comença a donar saboroses notícies per distreure la respectable ciutadania. La darrera l’ha protagonitzada el cap de llista per Convergència i Unió, Albert Abelló, que no ha trobat millor manera de promocionar la seva encara no prou coneguda candidatura que venent salsitxes al mig del carrer. Així, com sona. L’home va amb una mena de carretó de venda ambulant, s’instal·la a llocs electoralment estratègics (un mercadet, l’entrada a un camp de futbol…) i es posa a vendre salsitxes de Frankfurt.

La iniciativa és molt i molt cutre (s’escauria millor “cutre-salsitxera”), però perfectament esperable en el món de la comunicació política, on el que no corre vola com es diu vulgarment, de manera que si Abelló volia la foto i el flaix informatiu ja els ha tinguts. Però ha tingut més coses, degradant una miqueta més, si cal, el baix nivell amb què la política partidista ens obsequia als soferts electors. A l’Ajuntament, socialista, li ha faltat temps per denunciar el salsitxaire convergent per preparar aliments a la via pública sense el corresponent permís, a la qual cosa Abelló ha contraatacat dient que es fiquen amb ell per raons purament polítiques i que no és l’únic que es dedica a activitats d’aquest tipus sense tenir tots els papers en regla.

Probablement tant l’administració municipal com el candidat convergent tinguin la seva part de raó, però, què voleu que us digui, Abelló fa un flac favor a la seva pròpia causa no respectant (aparentment) la normativa que haurà de fer complir si algun dia arriba a la poltrona, a la cadira perdó, d’alcalde. I parlant de flacs favors, veient quina és la imatge dels polítics en l’actualitat, tampoc sembla una idea genial posar-se a vendre productes derivats del porc al mig del carrer.

[Imatge: foto Judit, www.elpuntavui.cat]

 

Publicat dins de 3. Personal, Tarragona i etiquetada amb , , | Deixa un comentari