9 de març de 2007
0 comentaris

Bernardo Cortés (Palomino)

Bernardo Cortés (Palomino): Personatge conegut per tothom, però a qui se li ignoren les seves grans dots artístiques

Qui no ha sentit a parlar del gran Palomino, gran cantant i millor persona. Persona vinguda des de les capes més baixes del proletariat barceloní, va pujar a la fama gràcies al seu talent indiscutible. Els 80 van ser els seus anys de glòria, a les "xiringuitos" de la Barceloneta, fent gaudir de a barcelonins i turistes de grans vetllades. D’aquí va saltar als grans escenaris televisius i d’on va saltar a la fama.

Però com tots els grans famosos, tal com pugen baixen i cauen a l’oblit, fins que l’Oriol Grau el va imitar en successius programes de l’Andreu Buenafuente reconvertit en "Palomino". No sé si per burla o homenatge, però Bernardo va reviure durant força temps encarnat per aquest actor. En realitat aquesta imitació no feia res més que amagar les veritables virtuts del autèntic i genuí Bernardo, el que tothom coneixia.

Si mirem per Internet en que no falta informació sobre qualsevol cantant mediocre (no vull dir cap nom), no hi ha gaire informació sobre Bernardo, ni hi ha les lletres de les seves cançons, tampoc hi trobem "politonos" per descarregar a mòbils.

Des d’aquest humil blog reclamo un reconeixement a aquest cantant, reparant la seva memòria i la seva glòria de proletari que va poder fer-se un lloc dins de la nit barcelonina. Una Creu de Sant Jordi podria ser un bon reconeixement.

Aprofundiu en aquesta entrevista

David Rovira

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!