Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

I si ve un imam?

Aquest dijous ha vingut a l’Olleria el bisbe Esteban Escudero, de l’església catòlica. A les 11 del matí estava prevista l’arribada al poble, on m’imagine que l’hauran rebut les persones més arrimades a l’església. A les vuit de la vesprada hi havia anunciada una missa celebrada pel bisbe.
Pel que sembla, les autoritats civils locals havien d’acudir també a rebre’l. M’imagine que hi hauran anat, i això em fa recordar que la separació entre l’estat i l’església, segons com, no passa de ser un desig. No fa massa, quan es va inaugurar l’escoleta infantil, hi va anar un representant de l’església a beneir el local, públic. Com a exemple.
Això ja ho sabem, però és que a més, tal com estan les coses actualment, ens hauríem de plantejar què passaria si demà vinguera a l’Olleria un representant de la religió musulmana. No tinc dades, però amb la quantitat tan gran d’immigrants que viuen ara ací, el nombre de musulmans segur que no és negligible. El rebrien oficialment a l’ajuntament? S’hauria de fer? Per què no?
Haurem d’anar pensant-hi. Igual com haurem de tindre clar que arribarà el dia que es proposarà la construcció d’una mesquita. Jo no hi aniré a resar, però tampoc no vaig a l’església i no per això vull que la tanquen.



  1. La diferència és cultural. Ateus, agnòstics o creients, ens agradi o no, la nostra cultura està empeltada de cristianisme, i per aquests rodals, de cristianisme catòlic per a ser més precisos. Jo tampoc vaig a cap esglèsia, ni vull que les tanquin. Però per la mateixa raó tampoc vull que ne facin de noves, i menys si són mesquites. Em sembla que la religió musulmana és encara més feixistitzant, agressiva i racista (per no parlar del masclisme i la seva estratègia de propagació a través de la submissió de la dona) com per a tornar enrera cent anys. Fa anys que treballo en la muticulturalitat i em sembla que la gent no reflexiona prou profundament sobre el que vol dir això, i es limita a repetir quatre tòpics buits.
    Si vingués un imam al meu poble el consideraria, ras i curt, un enemic de la humanitat, més que el representant catòlic o budista, com algú que ve a propagar una religió (llegiu, si us plau, l’alcorà) que pretén la mort dels “rums” i els jueus.
    I això està escrit a l’acorà i no és subjecte d’interpretació , ja que la paraula de déu no es susceptible d’interpretació. Crec que molta gent, per bona voluntat, està disposada a acceptar coses inacceptables.
    No crec que haguem d’empassar-nos segons quines coses.

  2. A l’escola pública de ma filla, malgrat l’obligació per llei de l’ensenyament optatiu de religió católica, aquest no s’impartia, ja t’avisaven quant feies la matricula. L’ateisme militant n’era la causa. Ara, al mejador, fan menús especials per als nens musulmans. En faran també per a nens catòlics els divendes de quaresma?. M’atreviria a dir que no.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent