Esperanto*Cat

El bloc de l’Associació Catalana d’Esperanto

22 d'abril de 2015
0 comentaris

Setmana de l’esperanto i el moviment llibertari (Barcelona, del 22 al 25 d’abril 2015)

 L’Associació Catalana d’Esperanto organitza del 22 al 25 d’abril a Barcelona la “Setmana de l’esperanto i el moviment llibertari”, una sèrie d’actes que giraràn a l’entorn de la publicació de l’obra Memorindaj anarkistoj kaj anarkiisma esperantismo (Anarquistes memorables i esperantisme anarquista), una antologia de textos llibertaris traduïts a l’esperanto i comentats per Miguel Fernández, basada en dos assajos de Frederica Montseny (Vida y obra de Anselmo Lorenzo i Max Nettlau o la lección de la modestia), i en la tesi de la historiadora contemporània Dolors Marin El internacionalismo proletario y las lenguas planificadas.

Miguel Fernández, escriptor i poeta en llengua internacional i Pedro Sanz, editor de SATeH, vénen des de Madrid, per protagonitzar aquestes jornades.

  •  El primer acte d’aquestes jornades serà la presentació del llibre, dimecres 22, a les 18:00h a l’Espai Obert (c/ Violant d’Hongria 71, Sants) a càrrec de l’autor, Miguel Fernández, i un representant de SATeH – Esquerra i Esperanto, l’associació que ha editat l’obra. El mateix dia, a les 21:00h tindrà lloc un concert sobre cançons en esperanto a càrrec de Xavier Rodon i Àngel Ribas, a La Taverna del CAT (Travessia de Sant Antoni 6-8, Gràcia).
  •  L’endemà, dijous 23, diada de Sant Jordi i dia internacional del llibre, l’Associació Catalana d’Esperanto tindrà oberta, durant tota la jornada (de 9:00h a 20:00h) una parada d’informació i venda de llibres a La Rambla (parada número 130). A la parada s’hi faran tallers d’introducció a l’esperanto en 5 minuts (a mode de curs llampec), l’autor Pedro M. Martín Burutxaga signarà exemplars de la seva obra Petit refranyer català-esperanto, publicada el desembre passat, i Miguel Fernández, per la seva banda, signarà les seves dues últimes publicacions, l’antologia llibertària en qüestió i l’obra Poezio: armilo ŝargita per futuro (Poesia: una arma carregada de futur).
  •  El divendres 24 tindrà lloc a partir de les sis de la tarda una visita, guiada per l’historiador Dani Cortijo, als llocs emblemàtics de l’anarquisme a Barcelona.
  •  I dissabte 25, a les 18:00 h, tindrà lloc, un altre cop a l’Espai Obert, una vetllada poètica, després de la qual, hi haurà prop d’allà un sopar de germanor per acabar aquestes jornades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!