Esperanto*Cat

El bloc de l’Associació Catalana d’Esperanto

21 de juliol de 2015
1 comentari

Nombrosa i activa presència catalana a l’Escola d’Estiu d’Esperanto a Eslovàquia

De l’11 fins al 19 de juliol s’ha celebrat a la ciutat eslovaca de Martin la ja tradicional Somera Esperanto-Studado (SES) organitzada per Edukado@Interreto. Els 190 participants vinguts de 25 països van estudiar esperanto als matins en diferents classes guiades per 8 professors de 8 països diferents, a les tardes hi havia diverses conferències i tallers, i al vespre era el temps pels concerts, el teatre i la discoteca.

Com és habitual el grup de catalans ha estat bastant nombrós (11) i actiu. El Jordi Perera va fer una conferència en la seva classe sobre la història de la repressió de la llengua catalana i va tenir molt èxit en el Festival Culinara on el porró de vi va causar una gran sensació. El Viktoro Solé va ser el professor d’un grup inicial. A més, en el marc de la “internacia vespero” (vespre internacional), la Maria Dolors Godoy va recitar un parell de poemes seus i la Cecília Valls, la Noa Aymamí i el Martí Solé van cantar algunes cançons amb acompanyament de guitarra. També va destacar la participació de Xabi Rico, el nostre amic “bertsolari” del País Basc, improvisant uns versos que van fer riure el públic assistent.

A l’any 2016 no hi haurà nova edició de SES perquè en la ciutat eslovaca de Nitra el mateix equip de Peter Baláž organitzarà el 101è Congrés Universal d’Esperanto.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!