Esperanto*Cat

El bloc de l’Associació Catalana d’Esperanto

15 d'octubre de 2015
0 comentaris

Mor Darío Rodríguez López de Silva

Ahir, 14 d’octubre, morí en Darío Rodríguez López de Silva als 84 anys a Madrid, la ciutat on va viure gairebé tota la seva vida, després d’un ràpid empitjorament de la seva salut.

Educat en un ambient profundament religiós, de ben jove va sentir aversió per la dictadura franquista. Això el portà, entre altres coses, a aprendre català i esperanto, a més de francès. El 1961, fugint de l’ambient opressor del franquisme, va anar-se’n a viure a Perpinyà, treballant com a comptable per a un destacat esperantista. L’explotació laboral que va patir, però, el forçà a tornar a Madrid al cap d’un any, abandonant l’activitat esperantista i dedicant-se a cuidar de la seva mare. El 1997 va tornar a contactar amb el moviment esperantista, començant una intensa activitat a la xarxa, participant assíduament en el grup de discussió pioner soc.culture.esperanto de Usenet i posteriorment en diferents llistes de correu electrònic, entre les quals les dels esperantistes catalans. Alhora llegia diàriament la premsa catalana per internet. Mantingué una activitat ingent de transmissió d’informació entre diferents grups d’esperanto. Especialment destacada fou la seva tasca d’establir ponts de col·laboració entre esperantistes catalans i espanyols.

La seva sincera amistat amb els esperantistes catalans i treball ferm li fou agraït en el 34è Congrés Català d’Esperanto, celebrat el 2008 a Sabadell, en què vam tenir l’honor que participés, malgrat la seva salut delicada.

L’Associació Catalana d’Esperanto acompanya en el dol la seva família i amics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!