Un català és nomenat membre d’honor de la principal associació esperantista mundial

Al mes d’agost durant la inauguració del Congrés Mundial Esperantista els catalans que hi participàvem vàrem tenir una molt agradable sorpresa. La junta de govern d’UEA (Universala Esperanto Asocio) anunciava solemnement els noms de tres nous Membres d’Honor de l’associació,  un dels quals era En Josep Franquesa i Solé, president de l’Associació Catalana d’Esperanto i veterà esperantista des de la seva joventut.

En Josep té tota una vida dedicada a l’esperanto, que va aprendre de ben jove al seu poble, Sant Feliu de Codines. A més de participar en innombrables congressos i ser membre actiu de l’Assoc. Cat. d’Esperanto, a més del fet que una de les seves filles i dos dels seus nets són actius esperantistes, potser el més destacat de la seva llarga i constant dedicació a la llengua internacional és que ha fet servir aquest idioma en l’àmbit de la seva tasca com a empresari en el món de la ramaderia i després de indústria metall-mecànica i hidràulica.

 

Felicitats Josep!

Gratulon Josep!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *