espai_frumentaria

arts escèniques

Cap de tortuga: quadern de treball (IV) atmosfera i sensorialitat

Es va fer, en febrer, una segona representació de Cap de tortuga. Hi havia gent que ens ho demanava insistentment des que vam fer l’estrena el passat 15 de desembre. Una vegada vàrem assegurar-nos que no hi hauria cap partit important de futbol el dissabte 2 de febrer, programàrem el segon passi de Cap de tortuga per aquest ventós cap de setmana.
Al llarg del mes de desembre, quan comentàvem cada pocs dies els detalls del procés de muntatge d’aquesta obra, insistírem que dos dels seus ingredients eren la sensorialitat i l’atmosfera íntima. Aconseguírem reunir, en el muntatge, una banda sonora envolvent i original i una selecció d’accions físiques (la camisa, el casc, el vi, la carn…) que imprimien vida a un text que inicialment no s’havia escrit per ser representat. En la darrera representació hi hagué un element escènic inesperat…

El vent. Bufava fort, sí. Però hauria passat desapercebut si la Sala de Cultura hagués estat més ben aïllada i no es filtrassin aquelles ràfegues pels trencs del terrat d’uralita ni fessin tremolar les plaques aïllants  de porexpan.
El resultat va ser que l’atmosfera va ser un poc més precària, ja que el públic (33 persones) havia de dividir la seva atenció entre les paraules de l’actor i els sorolls de la ventada. I això que el soroll del vent pot arribar a ser bastant evocador i inquietant, i podria ser un bon complement per crear segons quina atmosfera. Miquel Costa, per la seva banda, va incorporar alguns moviments nous a la seva partitura actoral, potenciant potser els tocs sorprenents de la seva interpretació.
Una altra novetat que des d’ara implantarem en les activitats d’Espai_Frumentària: hem creat un preu reduït per als alumnes i exalumnes dels cursos que la nostra associació teatral ha anat organitzant al llarg d’aquestos darrers 4 anys. En aquest cas, el preu reduït era de 6 euros l’entrada.
Probablement es farà una nova representació de Cap de tortuga pels volts de setmana santa. Estam considerant la possibilitat de cercar un nou espai per fer la representació, com a mesura per fer madurar l’obra i també per anar-nos entrenant per quan toqui representar-la fora de Formentera. Una perspectiva, aquesta darrera, que ara per ara és força incerta.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de produccions per espai_frumentaria | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent