Poc-moderna

Bloc d'Elisenda Soriguera

12 de desembre de 2012
3 comentaris

La història de la Hadijatou

Resulta que l’esclavisme no era només una cosa d’anys ha, èpoques en què bàrbars sense sentit comú compraven persones per dos rals i les tractaven com a cabres. Gràcies a “Hadijatou, J’accuse”, he descobert que 3 de cada 1.000 persones encara pateixen els efectes de l’esclavatge en els nostres dies. Sobretot a Àfrica i Àsia. Sí: Hadijatou és una noia que només té un any més que jo, però que va néixer a Níger. Amb només 12 anys la van comprar per 320 euros. I la història continua. Tal com deia l’Albert Lloreta (home dels audiovisuals per excel·lència), sembla que hem anat a la Lluna, hem inventat l’Skype i la calefacció elèctrica… però encara no hem abolit l’esclavitud.
D’acord, tornem al principi. Què és “Hadijatou, J’accuse”? 

És (de fet, serà) un documental que explica una història bèstia: la de l’esclavatge al s. XXI. Sí, encara hi ha esclaus avui en dia i aquest docu vol explicar la història de Hadijatou Mani, la primera esclava que va denunciar el govern del seu país (Níger) per permetre que ella fos esclava, i la primera que va guanyar. Des d’aleshores lluita perquè els seus fills tornin amb ella, perquè segueixen vivint amb el seu antic amo (que alhora és el pare de les criatures, perquè ella també era esclava sexual…).
Va ser pionera, i la seva història ha de servir perquè altres dones esclaves puguin alliberar-se. Per l’alliberament dels esclaus africans, i dels seus fills. La primera part del docu dirigit per Rosa Cornet i Lala Gomà ja es va gravar, i ara es vol tornar a Níger per assistir al judici on en principi li tornaran els fills i acabar així el documental.
Per això dilluns passat es va engegar una campanya de crowdfunding a sponsume. Caldrà molta força perquè calen milers euros per acabar aquest documental… Per això qualsevol aportació econòmica (n’hi ha per 1 euro) o treball de difusió serà benvingut per una bona causa. Perquè la història de la Hadijatou Mani arribi a tothom. Perquè aquest documental només s’acabarà amb l’ajuda de tothom.
Aquí van els enllaços: Facebook,  Twitter,  www.hadijatou.org i el més important: sponsume. També hi ha un tràiler: 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!