Cucarella

Toni Cucarella en roba de batalla

19 de març de 2009
3 comentaris

Classe magistral sobre repressió franquista a la universitat

Fa uns mesos, el conseller d’Universitats del tripartit de la Generalitat de Catalunya (quota d’ERC), Josep Huguet, responia per peteneres contra els qui s’oposen al procés de Bolonya. Huguet va declarar que l’alternativa a Bolonya «no és res més que l’autarquia i el retorn a un model d’universitat franquista, que Catalunya va pagar amb repressió…»

Atès que les mobilitzacions d’estudiants no han afluixat durant tot aquest temps, Josep Huguet, amb el suport incondicional d’un altre esquerranós de salonet, Joan Saura, controvertit conseller d’Interior (quota d’ICV), han decidit donar una lliçó als estudiants, i a la ciutadania en general que hi havia a prop, de com actuava el poder i la policia durant el franquisme.

El resultat: hòsties a manta, sis detinguts i cinquanta ferits. La lliçó, doncs, magnífica. Insuperable el contingut pedagògic. Els mossos d’esquadra, en el seu paper de grisos i civileros franquistes han brodat la seua actuació repressiva. Tanmateix, perquè la representació històrica fóra del tot fidedigna, ha faltat que els dos consellers, abillats de blanc de gala falangista, hagueren eixit al balcó, braç en alt, justificant tan desproporcionada repressió en defensa de la gent d’ordre i contra els desestabilitzadors del règim i de la pàtria.

Algú, doncs, no té clara la història ni el paper que, des de l’esquerra, hauria de representar. Dubte molt que l’oposició a Bolonya signifique el retorn a un model d’universitat franquista. Més a aviat, i a la vista dels fets, en són els defensors, com Huguet i Saura, els qui la volen ressuscitar, i han començat la tasca aplicant aquells vells mètodes de brutal repressió arbitrària i violenta.

   

  1. I als del botellot res de res. Ciutadans exemplars. Supose que és la joventut que volem. I la que protesta, es tanca, es mobilitza i actua, a aquesta, canya! I dura, per a que es desesperen

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!