Esmorzar de la Terra 017 (2020 09 19)

Diverses persones de les comarques centrals del País Valencià d’Esmorzar de la Terra han estat a Pego.

Vam deixar els cotxes a l’aparcament municipal del costat del supermercat Mas y Mas.

Una vegada en la plaça de l’Ajuntament en el Bar Daniel es va esmorzar tenint com a temes de tertúlia les precaucions que prenem i s’han de prendre totes d’acord amb les autoritats sanitàries sobre la Covid-19. Com així del problema que suposa en la situació de Madrid i la vinguda de gent a aquestes terres per a no estar suposadament confinats en la seua zona de residència.

Un altre dels temes va ser el repoblament del País Valencià i la procedència dels seus pobladors majorment de la part de Catalunya i una part molt reduïda de la zona d’Aragó. Així com de l’origen dels cognoms de les persones i com en alguns casos els escrivans de cada moment en transcriure els cognoms en alguns casos els han anats modificant i castellanitzant.

Posteriorment s’ha visitat:

Casa de la Cultura, que data del segle XVIII en especial atenció al Museu d’Art Contemporani com al Museu Etnològic dedicat a les eines del cultiu de l’arròs i altres oficis tradicionals.

  • Seguidament van estar visitant el Centre d’exposicions temporals. Aquest edifici havia estat l’antic hospital a finals segle XVIII i principi del XIX. Actualment amb l’exposició Imaginatio Mare de Joan Pascual Roca.

Pego, 19 de setembre de 2020.

Esmorzar de la Terra

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *