ESCOLA MUSICAL

Coses de la Banda de l'Olleria

22 de novembre de 2010
General
1 comentari

CONCERT STA. CECíLIA 2010

El darrer disssabte vàrem realitzar el concert de Sta Cecília, un concert especial per a totes les Bandes i en concret per a la nostra, fa 130 anys que la Banda és ací entre nosaltres…

A les 20h s’inicia la presentació del concert amb  les nostres presentadores i amb la breu i fabulosa felicitació de la nostra Regidora de Cultura,  n’Àgueda Micó. Tot seguit, el concert; un concert dels més esperats de l´any, el Concert de Sta Cecília… Comença el pasdoble amb la introducció del timbal i la fanfarria del metall… un fort acord ens introduix plenament dins d´ell… contents, emocionats i concentrats frasegem el trio amb la fusta. Un fort ens fa trencar la tranquilitat… entra el tutti de la Banda. Amb acords plens de colorit, alegria i una impactant Coda,  arribem al final. El públic ens felicita amb els seus aplaudiments. Mire als músics i veig el somriure que esperava vore; segurs i plens de confiança amb mi i amb la meva batuta. Ho vaig notar. I el meu president, com no, mirada  atenta “…açó ja va bé…”.

A continuació Bernstein… molt difícil però ben interpretat, amb caràcter alegre. I l´última peça per a Trompeta, Trombó i Banda amb els nostres solistes José Chafer i Isabel García, espectacular actuació dels Solistes… la més sincera enhorabona. EXCELENT! Vàreu estar a la vostra altura, com sempre, i amb la vostra banda, que vos acompanyar com a bons amics vostres.

Seguidament vam fer la pausa del concert, aprofitant per donar els premis als nostres jovens compositors de l´escola de música. En especial, donem l’enhorabona a Maia Juan Martí per la seva composició i primer premi. Després de tot els agraïments i demés passem a la segona part començant per la Suite del Musical Tintin… que hem de dir… espectacular res més… Tots els “solos” com, Andreu amb el Bombardí, Manolo Oliva amb la trompa… que dir de Manolo… sempre ens fas plorar… amb eixe tacte per tocar i transmetre que tens de bona persona i de voler a la teva gent, de voler a la teva banda!!! Del final d´aquesta suite, recorde el cantabile de la fusta… impressionant… he vist com si que sabeu… i més que sabeu…

Aplega el final del concert, Expedition… Vos dic la sincera veritat, tenía moltes ganes de dirigir-la altra vegada al Cinema Goya, vaig disfrutar , no s´ho  podeu imaginar… Vàreu estar espectaculars xiquets… que passada de música vam fer… i Esther… eres una CRACKKK… que “solo” de saxo tenor perfavor, en eixe moment estava plorant per dins… imaginant eixe moment … l´Antartida… soletat absoluta… amb fred… tristessa… i pensant en tot alló que no tens, passant al pianíssim dels clarinets… arriba el final, preparat per la fanfarria del metall, moment de tensió, força i amb l’alçament de les trompes transmitint la victoria. El final de la peça va ser espectacular, vaig tornar a sentir la meva Banda, els meus músics… el saber fer, saber transmetre, saber tractar la música… vos tenía amb la meva batuta, vos vàreu deixar portar… la més sincera enhorabona.

I ja per finalitzar no ens podíem anar sense fer un Bis… com no… va ser especial vos volia regalar una cosa de la que éreu mereixedors, encara que sempre em feu patir fins al final, em feu enfadar i dir moltes coses que no són necessaries però… bó…  després vos concentreu, em mireu i a fer música… El bis va ser el Danzón nº 2 del compositor Arturo Márquez, peça que ja vam gaudir al concert de Liberto i sé que vos va agradar molt… dons ahí va estar, dedicada per a vosaltres i per a un músic nostre de la Banda, el nostre Saxo Marta, que per circunstàncies va tindre que ser hospitalitzada, però gràcies que ha eixit tot molt bé i ja està a casa… li vaig dedicar aquesta peça per a ella també ja que sé que viu Sta. Cecília igual que tots nosaltres o més…

Com no, vull felicitar als nostres músics que s´han incorporat a la plantilla de la Banda: Maia, Mihaela i Angela… moltes felicitacions a vosaltres i a la vostra família.

A tots vosaltres músics, als meus directius, pares i amics… Moltes gràcies per tot, gràcies per deixar-me compartir tots aquests moments amb vosaltres, gràcies per deixar-me compartir allò que m´agrada tant que és la MÚSICA. Una vegada més vos dic de tot cor que vaig gaudir moltíssim i que sols puc dir que la banda és el que és pel vostre esforç i dedicació de tots vosaltres. ESPECTACULAR!!!!

 

Gràcies.

 

Pere Molina i González

 

  1. Vaig disfrutar com un xiquet, sobretot sentint com sonaven els meus companys i la banda en general. ENORABONA A TOTS ELS SOLISTIS I ELS NO SOLISTES, SOM UNA BANDA EN TOTS ELS SENTITS, JEJE!!!! VISCA LA BANDA DEL POLO LILA!!!!!!!! I COM NO ENORABONA PERE, ERES UN CRACK!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!