19 dies

 

Quan manquen només dinou dies per la celebració del Referèndum del primer d’octubre tots aquells que hem estat treballant dia a dia, mes a mes i any a any perquè la Independència de Catalunya pugui ser una realitat en una mesada vivim neguitosos. Sabem que som a la recta final. Ja hem superat la Diada amb l’èxit esperat. Ara només ens cal ser forts i fer pinya per suportar tot el joc brut que ha estat preparant el govern espanyol durant tots els mesos, masses, que li hem donat de cap per fer-ho. Evidentment ens cal temprança, paciència, coratge i una voluntat infatigable fins a la proclamació de la República Catalana.

Ara més que mai és aquell moment que més d’un ha anat posposant per parlar amb el veí, el cunyat o la sogre sobre el futur dels seus fills o nets. De fer-los veure que l’empara de l’estat espanyol ja no és cap garantia de futur. La baixa inversió en ensenyament, el malbaratament dels fons de reserva de les pensions,  la corrupció institucionalitzada, el desaprofitament dels fons europeus per modernitzar el país, són factors claus que van més enllà del catalanisme o la identificació amb Catalunya o Espanya. No cal parlar de dèficit fiscal -poca gent ho entén-, de persecució de la llengua i la cultura catalanes. Només recordar-los que en aquest país d’acollida històrica de pobles vinguts d’arreu es viu bé, pacíficament, respectant les minories. Tothom té dret a la assistència sanitària -no passa el mateix en d’altres comunitats autònomes-, tots els nens estan escolaritzats en escoles de lliure elecció, s’acaba d’instituir una renda bàsica per les persones més desvalgudes. Som, doncs, en un país comparable malgrat les deficiències econòmiques resultants de les polítiques del govern espanyol, a la avantguarda social europea.

Pensem que cada vot que s’emeti i es dipositi dins d’una urna, tant si és a favor com en contra de la independència, és un aval internacional per un reconeixement ràpid de la futura República. Treballem tots els convençuts per convèncer a aquells que dubten. I m’atreviria a dir per animar a dipositar el seu vot a aquells que tenen clar que volen continuar sent una regió espanyola. El vots negatius seran importants per validar el resultat del Referèndum.

Ho tenim a tocar. Fem un darrer esforç i aquesta tardor ja serem lliures.

Escenavegant

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *