16 de gener de 2008
Sense categoria
0 comentaris

Canvi de Clima o canvi d’hàbits ?

Seguim amb les festes de St. Sebastià 2008. Ahir dimarts, una xerrada esperada pel meteoròleg de capçalera de Matadepera, en Francesc Mauri, va posar èmfasi en el nostre futur, incert però de cap manera definitiu. Encara que va deixar ben clar, per estorament del públic, que omplia tot l’espai de l’Hotel (no costa gaire !!), que la dita:  d’aquí cent anys, tots calbs.. no seria ben bé així, però que en uns quants milers desapareixem segur com a espècie.

La  història climatològica demostra, amb dades a la mà, que no estem en el pitjor dels moments, però tenim indicis que bé no hi anem. I el que és més preocupant, l’escalfament de l’atmosfera, la capa que ens protegeix als humans de les radiacions solars principalment, que  dóna  base de la vida a la terra. Va deixar clar, que el problema del clima, és a nivell global i mai es pot agafar com a referència, una zona com Catalunya, independenment dels fenomens locals, que dónen sentit al dia a dia, pel seu estudi i la suma de més dades.
En Mauri, acceptan també personalment el "mea culpa"  amb  les petites misèries de la vida cotidiana, ens va deixar bén clar els tres grans de sorra, que tots hem i hauriem de tenir presents: 1er El reciclatge ben fet ( a Mtdpera, exemple a imitar per altres municipis, ho fem al 90 %, la mitja a Cat. és del 32 % !!!) 2on La utilització del cotxe particular, amb un parc a nivell estatal de més de 27.000.000 de vehicles, ja ho diu tot i 3r. La costrucció d’habitatges sostenibles, amb element com la calefació amb terra radiant i calderes alimentades amb bio massa (cagallons "dixit" ), amb el conseqüent estalvi d’energia respecte dels carburants fòssils.
A més a més, va deixar clar que la massa forestal a Cat. està creixent desmesuradament, i no s’aprofita aquesta matèria per substituïr altres fonts d’energia menys sostenibles. El bosc per veure’l però també per viure’l, no??
Gràcies Mauri, intentarem ser un xic més concients.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!