28 de juny de 2014
0 comentaris

El 30 de març a Brussel·les:”Europa, votarem!” (publicat a Tribuna.cat el 20 de març de 2014)

El 30 de març els catalans ens manifestarem plegats amb flamencs, escocesos i altres ciutadans europeus per visualitzar la nostra determinació a favor del Dret Universal d’Autodeterminació i en contra de qualsevol oposició i amenaça al seu exercici.

L’eslògan de la manifestació és una contundent declaració de principis: “It’s about democracy!”. Amb un mosaic humà, els participants a la manifestació del Jubelpark dibuixarem la paraula “Selfdetermination”, i clourem la marxa amb parlaments i amb les actuacions de grups com La Carrau, Titot i David Rossell.

La iniciativa neix de l’experiència de la comissió internacional de la coordinadora nacional de la consulta sobre la independència, que liderava Anna Arqué, i que va portar centenars d’observadors internacionals entre el 2009 i el 2011. Fruit d’aquells contactes va néixer la International Comission of European Citizens, ICEC, que organitza aquesta manifestació amb el suport a Catalunya de nombroses entitats com Ara o Mai, el Ciemen, la Intersindical-CSC, i Sobirania i Progrés per esmentar-ne només algunes. En les darreres setmanes també s’hi ha afegit el suport dels partits CDC, ERC, IC-EUiA, CUP, SI i NeC.

Contra els que ens diuen que hem d’anar a la nostra, i no unir-nos a altres pobles en les nostre reivindicacions, nosaltres responem que els que s’oposen a l’exercici dels nostres drets sí que s’uneixen i pacten, i que nosaltres no podem menysprear el suport de cap demòcrata. Que la fraternitat dels ciutadans i dels pobles europeus ens és més necessària que mai, perquè som el poble de la Unió Europea que s’enfronta a un dels Estats amb menys tradició democràtica.

Contra els que ens diuen que no hem de molestar a les institucions europees, nosaltres responem que malauradament la Unió Europea funciona com un Club d’Estats, units sobretot pels interessos, i poc pels seus valors fundacionals, els de l’Europa dels pobles i dels ciutadans; i que necessita que li recordem que ha de ser garant dels drets individuals i col·lectius de tots els seus ciutadans i que no pot permetre que en territori europeu aquests drets siguin vulnerats. Com recordava no fa gaire Jordi Pujol, la Unió Europea ha canviat moltes vegades els seus posicionaments, forçada per les circumstàncies.

Així ho va fer quan s’oposava a la reunificació alemanya, i finalment va haver d’acceptar el dret d’autodeterminació del poble alemany. Els catalans hem de persistir, insistir, i fer-nos molestos, fins a esdevenir un problema europeu. Només la força dels fets i la nostra determinació farà canviar de parer a Europa. I el 30 de març a Brussel·les tenim l’oportunitat de mostrar-los la nostra determinació a votar sobre la nostra independència el 9 de novembre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!