EL LLAMP

al servei de la nació catalana

23 de març de 2005
Sense categoria
2 comentaris

LA “LLEI” DEL MÈS FORT

Fiscalia i Govern espanyols impugnen la candidatura d’Aukera Guztiak

La constant intromissió espanyola en els afers d’altri, en aquest cas d’Euskal Herria, no té aturador. Els espanyols s’inventaren –amb la complicitat o no dels partits de les nacions perifèriques– una "democràcia orgànica" neomonàrquica, hereva directa de la Dictadura dels Quaranta Anys i ens l’han imposada a tots (els súbdits del Borbó) com a paradigma de la Democràcia. Els trets característics d’aquesta democràcia a "l’espanyola" són: 1) faràs el que ells [els espanyols] vulguin, t’agradi o no; 2) si no obeeixes, et passaran [els espanyols] pel teu damunt, tinguis raó o no; i 3) raonament –o vot– de català o de basc val un quarta part o una dotzena part del que val el d’un espanyol.

"Fermat i ben fermat", aquest és el llegat que oren i honoren en llevar-se cada dia els espanyols –tot i enyorant la gallina del seu drap–, tan hi fa siguin "de dretes", "de centre" o "d’esquerres", parlamentaris o extra parlamentaris, votants o abstencionistes. Què els importa a aquesta gent superba que prop del vint per cent de la població del País Basc es quedi sense representació al seu propi parlament? "Que se jodan" és l’expressió més suau que escoltareu d’un poble de rel estepària que té un exèrcit que els darrers dos-cents anys només ha aconseguit guanyar les batalles "internes", és a dir matant "espanyols".
Què legitima la imposició de la voluntat espanyola pel damunt de la nostra? Exclusivament la força, la dels tancs quan convé i, quan no cal, la dictadura del "vot", que per això són majoria, o algú s’ha cregut que els espanyols se "sentirien" demòcrates i actuarien conseqüentment si, per exemple, la població catalana igualés o fos superior en nombre a l’espanyola? Per què l’ocupant, el coló, té dret al vot a casa nostra? Potser és que els espanyols deixen votar als anglesos o als alemanys que viuen i treballen a Espanya quan és l’hora d’escollir el "Gobierno de la nación"?
Llavors quin dret tenen la Fiscalia i el Govern espanyols a decidir els partits que es poden presentar o no a unes eleccions democràtiques a Euskal Herria? Cap, excepte que al segle XXI segueixin considerant que és un dret natural el dret de conquesta, o en versió més seua "la maté porque era mía"; en aquest cas tindrien tota la raó.
La mateixa raó que tindríem –i tenim– nosaltres de fer el mateix amb ells si usen de la dita excepció. I aquesta és la qüestió: si Espanya ha fet servir la violència armada (o la demogràfica: colonització i suplantació) quan li ha convingut per així sotmetre’ns més al seu gust, de què es queixen ara?
La defensa pròpia és reconeguda arreu com a dret de les persones i dels pobles quan són amenaçats d’eliminació física; fet notablement curiós és que els únics que no la reconeixen (només quan no són pas ells els qui s’han de defensar), són els agressors.

Enric Borràs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!