Gàlim

Aproximadament, el bloc de Pep Albinyana

Neva

No és habitual que neve a l’Olleria. Diuen que abans nevava més. Quan és ‘abans’? Fa vint anys ja es parlava d’un temps passat, situat en un ‘abans’ incert, en què tot era diferent. Fa ara trenta anys també és aqueix ‘abans’? Aleshores l’abans de fa vint anys només en tenia deu…
Deixem la qüestió que no és el que m’interessa ara. El cas és que neva, i si la pluja ja em molesta, la neu em preocupa. La meua relació gens amistosa amb Newton ja em diu que si la cosa segueix així, igual em toca quedar-me enclaustrat a casa. Fins ara la cosa era passable: pels carrers la neu no acaba de quallar i, amb molt de compte, encara he eixit adés a fer una parell de cosetes. Però ara torna a agarrar-se a nevar amb una certa cabuderia, i la cosa es pot complicar perquè aquesta pasta blanca s’esvara de mala manera.
He de reconéixer que la imatge bucòlico-pastoril que la nevada està deixant pel terme és bonica. I més quan no hi estem acostumats. El personal ha eixit a vore la neu, a xafigar-la, a jugar-hi.
He pujat adés a l’antic port de l’Olleria, on pensava trobar-me algun cotxe de curiosos… no en cabien més. Allò semblava Pasqua (com en les Pasqües d’abans que tot lo món se n’anara de turisme) de ple que estava. No crec que al del bar del port, paradoxalment, li haja fet gràcia aquella acumulació de faena.

Nota posterior: des de les cinc de la vesprada més o menys que ha deixat de nevar. Les voreres ja s’estan eixugant perquè tampoc no plou. Si es fa ras, tindrem fred de valent.

En la foto, una perspectiva poc habitual de l’Olleria, en què encara es pot contemplar l’esveltesa del campanar de l’església lliure de l’encotillament dels edificis.

Fotos de la neu a la Vall



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Sense categoria per albinyana | Deixa un comentari. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent