Club 7 Cinema

Un blog de Salvador Montalt

11 d'octubre de 2010
0 comentaris

“Pa negre”: queden 4 dies

Divendres podrem descobrir Pa negre, d’Agustí Villaronga. De fet, n’hi ha una projecció avançada a la premsa, dimecres, dia 13; però al públic, arriba divendres.

Villaronga és un autor, un cineasta amb el seu propi estil, les seves inquietuds artístiques i unes temàtiques que el mouen a crear. Tanmateix, Pa negre se’ns assegura que ha comptat amb unes condicions de producció noves. En parlava ahir Bernat Salvà a l’ Avui+ElPunt: L’estrena de ‘Pa negre’, ‘Herois’, ‘Bruc’ i ‘Eva’, títols de pressupost alt i amb vocació d’arribar a públics amplis, evidencien la nova política d’ajuts de Cultura (De gènere i en català, Bernat Salvà, Avui+ElPunt).

De ben segur que aquesta nova política d’ajuts incomoda alguns i el debat, si no la polèmica, està servit. Certament, quan aquí s’ha volgut fer coses desmesurades, s’han comès errors fatals; però cal veure les pel·lícules sense prejudicis (és a dir, sense “parti pris” -que en dirien alguns dels detractors-). En tot cas, Pa negre té, ara com ara, l’aspecte de ser la pel·lícula més d’autor de tot aquest grapat de títols.

FOTO © Emon Pa negre, d’Agustí Villaronga

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!