Algú ho havia de dir

El Bloc d'en Pep de la Vila

28 de maig de 2012
General
0 comentaris

La Marató dels esclaus: un espectacle indignant!

Avui 27 de maig de 2012, hem assistit a un espectacle depriment, impropi del nostre país i que hauria de revoltar les nostres consciències. Durant més de 12 hores de programa la Corporació de Ràdio i Televisió de Catalunya ha realitzat i emès la Marató de la Pobresa.
Sorprèn el nom. Caldria que fos la Marató CONTRA la Pobresa.
Indigna la manca d’anàlisi i el silenci sobre la causa profunda i última que motiva la realització d’aquest programa i que no és altra que l’espoliació que pateix Catalunya per part d’Espanya, 20.000 milions d’Euros l’any, 55 milions al dia, 2,3 milions l’hora.
Dit en altres paraules, en 12 hores de programa l’espoliació ha estat de més de 25 milions d’Euros i dubto que la recaptació superi de molt l’import d’una sola hora d’espoliació.
És evident que calen més recursos per a lluitar contra la pobresa, per a evitar l’exclusió social i per a garantir la cohesió de la societat catalana. I és evident que moltes són les situacions particulars que porten a l’abisme de la pobresa, la marginació i la desesperança.
Però despatxar el problema sense fer esment de forma troncal, diàfana i rotunda a que una Catalunya independent hi faria front sobradament, és una manipulació indignant per part de la Corporació i indigne d’uns mitjans públics que se suposen al servei del poble de Catalunya.
Silenciar amb mentalitat d’esclau la causa profunda d’aquesta situació injusta, és   fer-li el pitjor favor al poble que no es mereix aquest escarni, ni aquest càstig, ni aquest sofriment causat, insisteixo, per una situació injusta mantinguda amb la complicitat dels governs successius de la Generalitat fins avui.
La realitat és que amb l’Estat propi això no passaria.
Així de senzill.
Així de clar i català!
Senyors autonomistes, federalistes i independentistes de saló, menys programes de ràdio i televisió i més votar al Parlament de Catalunya en favor de l’Estat propi. Només calen 68 diputats que votin en favor de la Declaració d’Independència.
Depèn de vostès. Què esperen?
Senyors autonomistes, federalistes i independentistes de saló fins quan aquest insuportable calvari? 

   

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!