5 d'agost de 2014
0 comentaris

Barcelona, de Pere Riera

Barcelona

 

Avui emeten a TV3 l’obra de teatre Barcelona, de Pere Riera.

La trama transcorre a Barcelona durant els bombardejos de la guerra del 36. I tots els personatges estan interpretats per grans actrius i actors.

L’obra ens mostra com mantenir les ganes de fer vida normal o divertir-se és una manera més de ser valentes, de resistir a un bombardeig que a més de fer mal volia minar la moral. Un bombardeig que va ser dels primers a minar a gran escala la població civil. Un altre de les crues efemèrides dels catalans.

Veient l’obra vaig recordar algunes de les coses que havia explicat l’avi, com ara que al principi baixaven als refugis quan sonaven les alarmes, però que molta gent al final se’n va cansar i va optar per quedar-se a casa i fer com si res, i que “sigui el que déu vulgui”.

Durant l’obra es copsa com tot un món culte, modern i alegre del principi de segle català es enfonsat per la barbàrie.

Fantàstica l’ambientació amb el decorat, els vestuari i sobre tot les músiques. Em va fer una gràcia especial el cuplet “Els focs articifials”, que us deixo aquí enllaçat amb lletra i un vídeo muntat amb la interpretació de la Núria Feliu, per als que volgueu anar fent boca per aquesta nit.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!