Mandat 1r-Oct: Edificar la República

Una sola llista i tres milions de vots (els del 1r d'octubre). Compromís: Aixecar la DUI, assegurar la Llengua.

19 de gener de 2021
0 comentaris

VOTAREM, VOTAREM, VOTAREM, tots junts, 2,5 milions lleials al 1r d’octubre de 2017: DUI, LLENGUA, WATERLOO.

EL MATEIX CLAM DELS DIES PREVIS
AL REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA:
VOTAREM, VOTAREM, VOTAREM !

VOTEM JA A LA REPÚBLICA,
NO PERDEM NI UN ANY, NI UN DIA, NI UN MES,
I  DE MOMENT VOTEM TAMBÉ A LA COLÒNIA

VOTEM COM EL 1r D’OCTUBRE,
VOTEM PER CANVIAR-HO TOT,
VOTEM JUNTS PER NO PERDRE.

VOTEM PER COMPLETAR LA DUI,
VOTEM PER ASSEGURAR EL CATALÀ,
VOTEM PER DESENVOLUPAR WATERLOO

COM EL 2017,
JUNTS, EL MATEIX SENTIT DE VOT …
VOTEM, VOTEM, VOTEM !!!

Malgrat que veient aquests sous no hauríem d’anar a votar,
són injustos i indecents, quan molts de nosaltres passem autèntica necessitat,
i l’economia i la salut de Catalunya i els catalans se’ns enfonsen.

Josep Vilalta, Joan Sabata, Salvador Molins, …
Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC
Berguedans per a la Independència de Catalunya, 2002
Amics de Josep Espelt, de Pere Esteve i de tants i tants patriotes catalans en la memòria.

PS1:

VOTAREM, VOTAREM, VOTAREM, tots junts,
2,5 milions lleials i conseqüents al 1r d’octubre del 2017:  DUI, LLENGUA, WATERLOO…
Sense dubtar ni titubejar!

Dues de les respostes a l’Editorial de Vilaweb:
https://www.vilaweb.cat/noticies/la-pandemia-social-es-un-assalt-a-la-classe-mitjana/
.

PERE SIO         18.01.2021  |  10:34

La pandèmia ha capgirat la nostra societat fent que molta gent es vegi sumida en la precarietat veient com els seus negocis i activitats s’enfonsen, sense que cap govern els ajudi realment més enllà dels discursos buits.

Respecte a la política discrepo Vicenç que el partits siguin només societats limitades sinó pel seu volum es tracta d’autèntiques societats anònimes que en temps de pandèmia són un refugi inestimable per a molta gent.

Per entendre les incongruències, els comportaments i l’actitud de molts polítics, cal veure quin és el rerefons que els mou.

Als partits polítics molta gent, de bona fe, es fan socis pagant una quota periòdica per afinitat amb l’ideologia i per donar suport, però això no es vàlid per a tothom, ja que alguns ho fan per escalar i poder viure de la política com a millor inversió que poden fer per assolir una forma de vida que no podien imaginar.

Si analitzem els sous de molts polítics veurem el fort contrast existent entre el món polític i el món real. Un món on des de fa anys, cada cop hi han sous més precaris, temporals i mil euristes. I per tant cal preguntar-se en quin lloc de treball persones mediocres i inútils per a la gestió podrien somiar arribar a tenir els sous que avui cobren a la política. I per posar alguns exemples cal citar a Roger Torrent amb 164.000 € , Homrani i d’altres consellers amb 121.000 €, Ada Colau amb més de 100.000 € als quals cal afegir-hi les dietes, el cotxe oficial i d’altres despeses pagades pròpies del càrrec.

A aquesta llista d’oligarques de la política, que gairebé sempre són els mateixos, cal sumar-hi els centenars de càrrecs de confiança política, Secretaris, Directors Generals, Subsecretaris,…etc amb sous que ronden el 100.000/any. A més dels Diputats amb més de 60.000 € per anar a escalfar les cadires i a votar el que el partit determini en cada moment.

D’aquests sous un percentatge se l’emporta la societat anònima (partit) per al seu funcionament a part de les subvencions estatals que reben segons la seva representació obtinguda.

Veient això tothom pot entendre que les eleccions es vegin per aquestes persones com una forma de fer el que calgui per tal de no perdre aquests sous i les seves cadires, per poder seguir vivint en una bombolla on els importa ben poc al que pugui passar a la ciutadania i al món real.    (PERE SIO)

Josep Vilà        18.01.2021  |  08:37

Els bancs són el braç fiscalitzador de l’economia domèstica per part de l’estat, els mossos el braç armat que ens fiscalitza els moviments, i els partits el braç polític que ho legitima amb lleis.
Quina diferència hi ha amb la Màfia? Que es fan la competència?

PS2:
VOTAREM, VOTAREM, VOTAREM, tots junts,
2,5 milions lleials i conseqüents al 1r d’oct, del 2017: DUI, LLENGUA, WATERLOO …
Sense dubtar ni titubejar!TOTS ELLS …. i milers més …

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA COM HO FEREN ELS PAÏSOS BÀLTICS:

People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

PS3: Més comentaris:

Josep Vilà

18.01.2021  |  08:37

Els bancs són el braç fiscalitzador de l’economia domèstica per part de l’estat, els mossos el braç armat que ens fiscalitza els moviments, i els partits el braç polític que ho legitima amb lleis.
Quina diferència hi ha amb la Màfia? Que es fan la competència?

 

Albert Miret

18.01.2021  |  08:40

Igual que Itàlia, aquí la màfia segueix existint, mai ens ha abandonat, però aquí, viu camuflada en “empreses prestadores” que ràpidament a canvi de les teves dades contrastades et donen ràpidament el que vulguis a canvi de restar raptat econòmicament durant molts anys, i de multiplicar per xifres immorals si en un moment no pots fer front a la quota que ells et manen. No és màfia  això?  Als jubilats ens fan una altra oferta consistent en pagar-nos un sou fins que ens morim per a quedar-se casa teva i robar-la d’aquesta manera als teus hereus abans que tinguin l’edat suficient per a poder ser robats. La part gran de la màfia, però, aquí està representada pels mateixos bancs, que a banda del que he explicat, inventen sistemes d’estalvi o altres modes d’usura constantment perquè caiguis en qualsevol d’ells. Qui no ha caigut en una oferta meravellosa per assegurar un risc  d’estabilitat dels interessos d’un crèdit que s’acaba pagant barbaritats de diners? T’ho acostuma a proposar una persona amiga que en diuen “el teu gestor”, i ho fa mirant amunt, com significant que “els de dalt” et proposen aquest privilegi. Quan al problema de la qüestió política, crec que no es pot explicar millor que el que has escrit tu, Vicent. És tornant a agafar les rendes i atacar fort altra vegada fins al final, l’única manera de crear un país lliure d’aquesta lepra amb què hem de conviure és arribar a convèncer a la nostra societat, que als que des de dintre, que falsament utilitzen  el nom d’independentistes per camuflar-se i assegurar-se un lloc dins de la societat, per poder aniquilar l’independentisme, són en realitat els enemics que cal expulsar per arribar a la independència d’aquest podrit estat.

 

josep soler

18.01.2021  |  08:41

“Des de la dreta ‘sovietoide’ a l’esquerra immoral, el capitalisme de partit i d’estat treballa cada dia, i ara per desgràcia hi ha qui ho fa també des de dins de l’independentisme mateix, per apagar la flama del carrers”

En Partal no ho pot dir, jo sí perquè soc en elector anònim que els he estat votant durant 30 anys: aquest partit societat limitada que diuen ser independentistes però “de facto” està aplastant la revolta del Primer d’octubre és ERC.
No ens cansem de repetir-ho perquè els cínics “pistolers” d’ERC tenen a TV3 i la FAES. Encara que sembli mentida, encara són centetenars de milers de votants per la independència que no consumeixen premsa independent.

 

Rubén Cruz

18.01.2021  |  08:59

Soc un ignorant, senyor Francesc Xavier Bueno [17.01.2021 | 23:20], i no hi discutiré amb un professional bancari tan ben relacionat. Només li diré que si en el món de les idees la banca presta un servei d’intermediació, els partits polítics també, i tanmateix cap dels dos exemples s’aguanta al món realment existent. I quan arriba a passar això, per les costures treuen cap els fenòmens deliqüencials que ja hi eren amb permís dels poderosos i dels informats.
Per cert, demanaria als ponents de la causa respectiva que contactin en privat enlloc d’exhibir-les en públic impúdicament.

 

Pep Agulló

18.01.2021  |  09:27

EINES VELLES PER DESCRIURE IDEES NOVES…

Resulta interessant preguntar-se si sense aquesta classificació economicista del marxisme del segle XIX, entre dretes, esquerres, classes mitjanes i proletariat s’hagués pogut fer una editorial del segle XXI entenedora que intenta plantejar línies socials i tendències de futur. És un fet revelador d’on estem.

Però resulta que les velles ideologies, si representen alguna cosa, només són justificacions morals d’uns plantejaments polítics que responen a altres inputs molt definits del que en diem crisi però que encara són difícils de classificar.

La Taxonomia social va per darrere dels fets, per això repetim la frase d’en Pla sobre les dretes i esquerres, o d’en Deulofeu (Buïl 00:02)

Antoni Gramsci considerava que en els períodes de transició en què allò vell mor i allò nou no acabar de néixer creaven un espai clarobscur on apareixien monstres. Trump, Putin, Xi Jinping…

Si alguna cosa podem albirar de l’evolució de la societat –amb la crisi de la covid amb més nitidesa– és la polarització entre els poderosos emparats per l’Estat i la resta de la població. Un Estat amb petits “Estats” a dins seu: feixisme rampant, màfia, capital financer desbocat, etc. De l’estat protector de la postguerra mundial a l’Estat depredador actual.

La conseqüència de la pèrdua del proletariat com agent col·lectiu cridat a ser l’alliberador de la societat, als treballadors se’ls ha esvaït la seva identitat. Del “proletaris del món uniu-vos” s’ha passat al “busca’t la vida i competeix amb el teu germà”. La frontera entre l’aturat, l’obrer i les classes mijanes s’ha esvaït del tot.

No tinc espai per comentar el paràgraf de la revolta catalana… La situació demana solucions radicals. Em quedo amb això…

 

Pere Porta

18.01.2021  |  09:29

akst sol article ja justifica la subscripció d tot l’any. bravo vicent!!

 

M. Isabel Carreras

18.01.2021  |  09:55

Em sap greu que vostè, que dona sempre informacionbs contrastades, s’afegeixi a les crítiques a Ada Colau, per viatjar el dia de Reis, perquè ESTAVA PERMES AQUELL DIA en especial.
La resta de l’article interessantíssi i aterridor també.

 

Pere Grau

18.01.2021  |  10:00

M’afegeixo a l’aplaudiment dels Srs. Benet i Vinyals. A Anglaterra l’admirat director de Vilaweb ja seria “Sir Vicent”… I mentres tant molts polítics ( no sols d’ERC) van discutint -com els conills de la faula d’Iriarte- de quina raça són els gossos amb els que volen dialogar. I no veuen que són llops.

 

Joan F Ruiz

18.01.2021  |  10:07

Excel·lent anàlisi Sr. Partal.
El futur és molt fosc si la gent no reacciona, i aquí a Catalunya, encara, i vull emfatitzar lo de encara, la classe mitjana és la principal columna vertebral. Però va minvant per interès de la oligarquia econòmica/aristocràtica, i pel clientelisme funcionarial o l’infantilisme de la pseudo-esquerra.

Una classe mitjana atacada des de la dreta (no tan sols la oligarquia econòmica, si no també, com vostè apunta, el funcionariat que viu de l’Estat, els partits polítics empresa vinculats a les portes giratories – PP-PSOE-C’s-, i el feixisme vinculat a règims dictatorials clientelars i aristocràtics), i la esquerra o pseudo-esquerra (integrada també per un clientelisme de partit -Podemos/Comuns-, funcionarial, allunyat del socialisme democràtic real, o una esquerra tan infantilment purista, com la CUP, que no entén, o no vol entendre, que per a poder fer mesures socials cal una societat treballadora, emprenedora i benestant, vaja tal com és, o era, el tarannà català, que generi riquesa).

És molt preocupant el que diu de la penetració de la màfia a Itàlia, avantsala del que passarà aquí i a Europa, per la nul·la implicació dels polítics escollits, més preocupats del seu melic que del ciutadà pel qual es presenten per servur-lo.
L’espai deixat pels estats, pels que estan reprrsentant l’administració, l’ocuparà el crim organitzat, i un cop ben ficat dins (si ja no ho està) ningú el podrà treure.

La Catalunya independent podia ser una eixida, però ERConvergent, liderada per algú ja del sistema extractiu l’Oriol Junqueras, ha esdevingut el principal pal a les rodes de la independència. Espero que el català mitjà obri els ulls i no els voti a les properes eleccions, i aixi fer net de la cúpula botiflera actual d’ERC

 

 

Josep Castelltort

18.01.2021  |  10:10

Es tracta de “desplumar” les classes mitjanes. El que passa és que costa de veure com faran funcionar tot el tinglado només amb grans empreses.
El que era previsible és que la independència només s’aconseguirà, de males maneres, quan el dany que ens faci Espanya i el que li fem a ella sigui insuportable. És una guerra a mort, de moment sense morts. No serà per un projecte ilusionador, sinó la resposta a una situació ja insuportable. Això són es guerres de desgast, que, en el nostre cas, és la única opció possible.
Els catalans no ens decidim a acceptar que entre els enemics que hem de vèncer hi ha els actuals beneficiaris del sistema de casa nostra mateix. Cal que Generalitat segueix sibvencionant el Periòdico i La Vanguàrdia? Com antigament, quan la família havia de pagar la corda per penjar el parent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!