Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

16 de setembre de 2021
0 comentaris

Visquem la Llengua, visquem el Mandat del 1r d’octubre: Edifiquem la incipient República Catalana Independent. Ja som 98.715 els censats lliurament! … i tu?


Pau, força i joia

De jove vaig conèixer la Comunitat de la Borie Noble. Formada per famílies i gent amb compromís amb la no-violència i amb l’esperit de vida comunitària.

Em va cridar l’atenció com esmentaven un especial lema, Pau, força i joia.

Imagino que la vida col·lectiva d’un poble com el català precisa convivència, comunicació, participació. Un cert regust d’esperit comunitari. I diem que cal arribar a la independència per un camí no violent.

Si considerem el lema esmentat, ens podem preguntar si és escaient en el nostre moment.

La pau no pot correspondre a un pacte qualsevol. Deu demanar un reconeixement de la identitat de les parts i dels drets inalienables de cada part. Tot sotmetiment i subordinació han de quedar exclosos en “fer les paus”.

La força, la fermesa del convenciment, de la veritat, del reconeixement de l’altre, d’una fonda justícia, són aspectes ineludibles en el camí de la independència. Que vol dir ser un mateix i ser amb els altres. Cap dependència miserable.

I la joia és possible. Possible en aquest moment. Necessària.

Vivim un moment en què trobem mesquineses de política de curta volada. Un moment que l’immediat ens empresona fàcilment.

Tanmateix la serenitat, la sensatesa, l’esperança en el que té sentit, la voluntat d’aprendre, fins i tot dels errors, són dignes de ser conreades. I ens cal unir-nos com a poble.

Portem ben dins un himne, el Cant de Joia:

Joia que ets dels déus,
guspira generada dalt del cel,
vent de foc el pit respira
sota els plecs del teu sant vel.
Si ajuntar-se els cors demanen
que un mal vent va separant,
tots els homes s’agermanen
on tes ales van tocant…

CANT DE JOIA
Poesia de Schiller, Traducció de Joan Maragall.
IX SIMFONIA DE BEETHOVEN…
Himne d’Europa

https://www.youtube.com/watch?v=CfbfoPdtlUk

Pere Segura, 16 setembre 2021

—————–

PS: Visquem la Llengua, visquem el Mandat del 1r d’octubre: Edifiquem la incipient República Catalana Independent. Ja som 98.715 els censats lliurament! … i tu?

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!