Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

13 de febrer de 2021
0 comentaris

La Proposta de Primàries Catalunya: Exigirem l’aplicació de la llei de transitorietat jurídica …

Extret del Facebook de Primàries Catalunya:
https://primariescat.cat/propostes

PRIMÀRIES CATALUNYA
PROPOSTA D’ACCIÓ POLÍTICA I INDEPENDÈNCIA

Sobirania

Defensem que la sobirania de Catalunya rau en el poble de Catalunya.

Defensem que el REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ DEL PRIMER D’OCTUBRE i és la base legitimadora per a la constitució i el desplegament d’un estat català independent en forma de República.

Defensem que amb la majoria absoluta del Parlament és suficient per implementar la independència.

Unilateralitat

Defensem la unilateralitat com a única estratègia per assolir la independència

La independència no es pot acordar amb cap partit ni institució de l’estat espanyol. La independència del Regne d’Espanya ni es pacta ni es pactarà: es proclama i es defensa. La negociació amb l’Estat espanyol es produirà sempre a posteriori per tal d’acordar els termes de la desocupació (repartiment del deute, successió jurídica, seguretat social, dades fiscals, traspàs d’infraestructures, etc)

NO facilitarem la investidura d’un president de la Generalitat que no estigui disposat a declarar la independència de forma unilateral i immediata

El compromís amb l’aplicació del mandat del Referèndum del 1r d’Octubre és ferm, i Primàries Catalunya no pot ser còmplice del “processisme” ni ha de permetre cap mena de Govern que contravingui la llei de transitorietat jurídica aprovada el 6 i 7 de Setembre de 2017 i que obligaven a l’aplicació immediata del resultat del Referèndum d’autodeterminació. No estem aquí per fer ‘possibilisme’, sinó per fer possible la independència.

Exigirem l’aplicació de la llei de transitorietat jurídica com a condició sine qua non per a arribar a acords.

Primàries Catalunya només arribarà a acords amb les forces polítiques disposades a concretar el mandat vigent d’independència on el van aturar. Això passa per acceptar la sobirania del Parlament i per tant l’aplicació de la llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República, que comença així:

Tot i que la configuració definitiva del nou Estat correspon a la Constitució que ha d’elaborar l’Assemblea Constituent i ratificar la ciutadania, un cop proclamada la independència de Catalunya és imprescindible donar forma jurídica, de manera transitòria, als elements constitutius bàsics del nou Estat per tal que de forma immediata pugui començar a funcionar amb la màxima eficàcia i, al mateix temps, cal regular el trànsit de l’ordenament jurídic vigent al que ha d’anar creant la República, tot garantint que no es produiran buits legals, que la transició es farà de manera ordenada i gradual i amb plena seguretat jurídica; assegurant, en suma, que des de l’inici el nou Estat estarà sotmès al Dret; que en tot moment serà un Estat de Dret.

Primàries Catalunya, com a opció política transversal, prioritzarà la independència sobre un model social i econòmic concret.

Qualsevol model social i econòmic és inaplicable o deficitàriament aplicable en un context de submissió a l’estat espanyol, i per aquest motiu, fins que no s’assoleixi la independència de Catalunya no té cap sentit apostar per cap model, ja que aquest seria inviable.

A més a més, la independència només arribarà amb un acord transversal de tot l’espectre ideològic independentista, que deixi de banda les legítimes diferències sobre el model social del futur estat, per la normal activitat democràtica del nou país.

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQPeople hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!