Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

10 d'octubre de 2021
0 comentaris

La Independència també és un sentiment. Ja som 99.966 censats al CxR.

A favor de la retòrica i dels retòrics.

 

Barnils ens fa palesa una evidència que no hauríem d’oblidar, hi ha coses que els que estiguin capacitats per fer-les les han de fer en silenci, és com un sisè sentit, els de les urnes no devien dubtar ni un segon en fer-ho així. Però seria bo que evitéssim d’autoflagellar-nos parlant de “bocamolls” per exemple, sense potser saber-ho, Barnils també exerceix sovint la retòrica que tan lleugerament a voltes tira per terra. Hi ha una cosa en la que no estic d’acord, en aquest article l’articulista redueix l’independentisme tan sols en dues faccions i ens deixa fora als que esgrimem l’eina de la paraula, molts des del sofà, mentre amb un ull de tant en tant seguim la sèrie de la TV que la nostra parella controla amb el comandament. La paraula i el pensament, eines de la comunitat de Vilaweb i altres comunitats ens vacuna de la son -dormir és morir! Compte amb el silenci, no sigui que tots o molts quedem adormits mentre pensem que algú en silenci ja ho està fent, independitzant Catalunya vull dir, o complint el Mandat que el 1r d’octubre ens vam atorgar. Som independents i encara ens sentim culpables, vam fer la DUI, la hem de completar, … homes de poca fe! Fe que també és actuar i sentir i comunicar … Que la República Catalana Independent és petita però viva també és un sentiment i un convenciment. Deia Catalunya Acció, ja al 2004, quan en realitat amb un seguit d’anuncis a l’Avui, a plana completa començava el salt al “Procés d’Independència actual” Deia, “el primer objectiu és portar el nostre país a la independència i com a eina essencial il’lusionar els convençuts”. La il’lusió, la vida, el sentiment i la persistència són eines molt importants i en part són tasca del que erròniament i de forma massa sovint despectiva en diem “retòrica” o “retòrics” . Els 100.000 que ja som ciutadans lliures de la República, perquè conscients del que significa ja ens hem censat al CxR, cal que visquem la Llengua i la Independència, aviam si així il’lusionem, despertem i atraiem als altres dos milions de votants del 1r d’octubre, que votaren aleshores amb coneixement de causa. Fem gran el CxR! Això no és qüestió de retòrica i menys de depressió. Som molts i som tots que ho hem de fer gran i això està molt per sobre i molt lluny dels qui ens volen sotmesos i supeditats. Visca i endavant!

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC

 

PS:

La Independència també és un sentiment. Ja som 99.966 censats al CxR.

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY)

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!