Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

22 d'abril de 2021
0 comentaris

ER, CUP i JUNTS: El Pacte pot salvar la Llengua i la Llengua pot salvar el Pacte!”

La salut, la llengua, el planeta, la humanitat:

Una opció per salvar tota una legislatura, per salvar Catalunya: Ajudar la Llengua Catalana al cent per cent, fer tot el possible per augmentar-ne l’ús i assegurar-ne el present i el futur. Els catalans com a Poble i Nació en aquests moments per diferents motius econòmics, tecnològics i científics no podem anar a Mart ni a la Lluna, però fer tot el que puguem per ajudar el català, la nostra llengua, sí que ho podem fer!

La nostra llengua és el fonament de Catalunya i de la catalanitat sencera. Necessitem un gran pacte entre tots els parlants de la nostra llengua per fer el possible per assegurar-ne el futur. Un pacte entre parlants, professionals i polítics.

Som tan rucs que no en siguem capaços?

Nacionalment, humanament, la Llengua és el nostre valor més gran, al costat de la vida i la llibertat. Siguem-ne responsables! Res és impossible catalans!

Salvador Molins, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR*BIC

PS 1: En aquesta nova legislatura … salvar el català, salvar Catalunya i la nostra Independència.

PS 2: ER, CUP i JUNTS us comprometeu amb la llengua en l’actual Pacte? “Ho sabeu? Ho voleu? El Pacte pot salvar la Llengua i la Llengua pot salvar el Pacte!”

PS 3:

“I LA LLENGUA” … ALBERT CORTÉS MONSERRAT – EL DRET A DECIDIR:

I  LA  LLENGUA

 Escoltant Carme Junyent, una eminent lingüista i que desenvolupa la seva investigació en el tema de les llengues amenaçades, com el català, ens porta a preguntar que estem fent.

Ella ens explica que la immersió lingüística a les escoles funciona raonablement bé fins a 5è de Primària, més enllà i sobretot a la següent etapa el desori i la disbauxa es total i el català no exerceix com a llengua vehicular, en bona part per la nostra gestió i permissivitat que disfressada d’educació ens porta a una mort lenta però segura.

Els indexs de la nostra parla han anat baixant i el domini del castellà cada cop és més evident. La nova llei Celaa que els Populars han portat al Constitucional ja que diuen amenaça el castellà a l’Estat, quan saben perfectament que ni tant sols blinda la nostra immersió ja que exigeix un 25% de llengua castellana que sembla Esquerra ha acceptat sense pensar, i ens diuen clarament que per la via de la Llei voldrien fer-la també llengua vehicular per deixar el català ja arraconat en un calaix i complir el seu somni humit de desaparició de la nostra llengua.

Nomes cal veure el món que vivim i podem comprovar el nivell de la nostra llengua en la vida quotidiana, en àmbits com el cinema, l’etiquetatge o els mitjans audiovisuals per exemple, i veiem com l’Estat prem l’accelerador en aquest sentit.

Caldria preguntar quines mesures pensen prendre els nostres partits per revertir la situació i defensar la nostra llengua. Si l’objectiu es defensar una llengua castellana oficial en una Catalunya independent com així ha estat no anem en bona direcció, però si veritablement volen defensar-la i veure que nomes ens te a nosaltres caldrien polítiques actives ja, abans no sigui massa tard.

Per tant, també en aquest aspecte d’identitat com a poble tant vital cal deixar de fer política autonomista i cortines de fum i assumir la realitat, no per molestar a ningú, sinò per actuar com faria tot aquell que es sentis amenaçat amb allò principal que ens defineix com a poble i que un Estat amb la nostra col·laboració busca destruir des de fa uns quants segles.

(Albert Cortés Montserrat, el dret de decidir.)

PS 4: Regeneració lingüística de la Nació Catalana:  (i tots els altres enllaços)
https://simptomesindcat.blogspot.com/2021/01/enllac-immersio-linguistica.html

PS 4: LLENGUA – NO PODEM ANAR A LA LLUNA NI A MART, PERÓ SÍ QUE PODEM AJUDAR LA LLENGUA, ASSEGURAR-NE EL PRESENT I EL FUTUR. Cal la implicació dels polítics independentistes primer de tots.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!