Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

19 de setembre de 2022
1 comentari

Fem pressió constant fins trencar el mur, i un dia inesperat caurà!

 

El Consell Local de Berga des del dia de la seva creació ha estat “de la República”

 

Els capdavanters del Consell per la República han escoltat el sentir dels Catalans Lliures que ja s’hi han censat, sentir expressat per l’Assemblea de Representants i han accedit al canvi de nom, a partir d’ara es dirà “Consell de la República”. Així van caient un a un els rajols dels nostres propis murs mentals, fins que trenquem les múltiples fibres de subjecció que encara ens tenallen a Espanya, entre altres la manca de voluntat, la mandra de deixar la zona de confort de cadascú de nosaltres, la por i interessos varis molt sovint inconfessables.

L’Assemblea de Representants ha sentit el sentit del nom, i la vida i la llibertat sempre avança i guanya, vam votar i vam guanyar, i vam declarar la DUI, i ara toca viure i complir el nostre propi Mandat de Poble, perquè la incipient República Catalana Independent és molt petita però ja és viva. El Poble censat al CxR, a partir d’ara CdR ho sent i ho viu així.

Però els capdavanters del nostre Waterloo, un xic mancats de fe, i els periodistes també, no pas tots, d’aquella fe de l’actuar que és la que mou muntanyes, encara no ho entenen. No es tracta de “fer” la independència en forma de República sinó de viure-la, de celebrar la República Catalana Independent encara que de moment es trobi a l’exili de Waterloo i en el cor i l’ànima de tants Defensors de la República.

La Honorable Presidenta de l’ANC Dolors Feliu va equivocar-se de nom quan va parlar dels “Comitès de Defensa del Referèndum” perquè tot just passat el 27 d’octubre de 2017 en el que al Parlament català va guanyar la DUI per majoria absoluta, 72 diputats, 4 més dels 68 que són la majoria absoluta necessària, ja tot just declarada, la gent que formen aquests comitès, vam decidir que ja no defensàvem el Referèndum que ja havíem fet i guanyat sinó la República que en resultava anomenant-nos des d’aquell moment CDR “Comitès de Defensa de la República”.

Visquem la Llengua i la Independència, són indestriables, i complint el nostre Mandat edifiquem la Catalunya plenament lliure!

Els mateixos capdavanters no acaben d’entendre-ho, no es tracta de fer, que també, sinó de viure i vivint fer-ho realitat.

Al final, mancats de fe o no, han entès i consentit el canvi de nom, i com deia Laura Borràs en l’entrevista que li va fer Vilaweb “les paraules pressuposen i preparen els fets”

Hem de viure-ho fent el que avui ens explica Vicent Partal, viure-ho amb tanta èmfasi i cada volta més compromís que el mur espanyol és desmoroni com aquell mur de Berlín.

Aquest Primer d’Octubre donem un altre pas per anar-nos-hi acostant i assistim quants més poguem a la Manifestació convocada.

 

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR BlC

 

PS1: Consell de la República, DUI i trencar el mur. Un dia inesperat caurà!

 

PS2:

Que no sabeu com es fa la independència? Doncs disputant el poder.

https://www.vilaweb.cat/noticies/que-no-sabeu-com-es-fa-la-independencia-doncs-disputant-el-poder/

PS3: Notícia del CxR.

Canvi  de nom:

Aquest diumenge 18 de setembre s’ha celebrat un Ple presencial de l’Assemblea de Representants a Catalunya del Nord. Respectant l’Ordre del Dia establert, s’ha debatut i aprovat el Reglament General i de Funcionament amb 93 vots a favor.

En representació de la ponència que ha redactat el Reglament General i de Funcionament del Consell per la República ha parlat el portaveu Pere Cardús. La seva intervenció ha obert el procés de debat i esmenes. Cardús ha recordat que l’Assemblea de Representants “no té com a objectiu per si sol fer codis sinó fer un Estat independent en forma de República”. Cardús ha explicat que el Reglament “és un document facilitador, fet per a l’entesa i cooperació” i que ajudarà al Consell “a entendre’ns i no a vigilar-nos”.

El ponent ha detallat que el Reglament és un text que també ha de facilitar “un sistema d’entesa entre Govern, Consells Locals i Assemblea de Representants” i que ha de permetre “traçar una estratègia conjunta de tots els organismes del Consell per la República”.

Durant el debat de les esmenes, els ponents han convençut al Govern i ha acabat retirant l’esmena sobre el nom del Consell. Així doncs, ha quedat aprovat el canvi de nomenclatura de la institució republicana: el Consell per la República passa a anomenar-se Consell de la República. El Govern ha demanat un torn de paraula especial per avisar que aquest canvi serà, en termes logístics, progressiu en els pròxims mesos.

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQPeople hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 1. Plenament d’acord amb aquest comentari:

  JOAN RAMON GOMÀ
  19.09.2022 · 08:56
  Tota la raó: El referèndum ja s’ha fet i s’ha guanyat i la independència ja s’ha proclamat al parlament.

  Ara tot aquell que digui que cal fer un referèndum o que cal proclamar la independència en realitat està procrastinant i donant més temps i oportunitats a l’enemic.

  Ara només rema en la direcció adequada qui planteja de fer efectiva la independència.

  Amb el gran avantatge de que per a fer un referèndum cal anunciar-ho amb molts messos i això dóna temps a l’enemic per a omplir-nos el país de piolins. Fer- la efectiva es pot fer per sorpresa agafant l’enemic amb els pixats al ventre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!