Mandat 1-O: Edificar la República Catalana Independent

2.044.038 VOTANTS, EL 90% A FAVOR DEL REFERÈNDUM D'AUTODETERMINACIÓ DE CATALUNYA ( 1r octubre 2017 ). Objectius: Completar la DUI, assegurar la Llengua, institucionalitzar la República i el territori.

28 de març de 2023
1 comentari

Clara Ponsatí per la Independència del GOI Català

 

La sobirania plena del GOI dels Catalans, poble i nació sobirana.

És necessari el divorci entre Catalunya i Espanya, per tal de salvar la llengua, la nació, la llibertat i la sobirania dels catalans.

Les proves dels maltractes continuats del Regne d’Espanya contra el Grup Objectivament Identificable de ciutadans europeus, que conformen el Poble Català defensor de la seva pròpia independència, i en defensa de la seva llengua i nació catalanes.

(Xarxa VilaWeb)

www.estatdedret.cat, l’arxiu digital impulsat per Ponsatí que reflecteix la repressió de l’estat espanyol contra els catalans.

Comentari de
Salvador Molins

28.03.2023 | 20:02

Tots aquests casos i quantes més vulneracions dels drets dels catalans puguem recollir i fer públics han de ser proves de totes les agressions perpetrades pel Regne d’Espanya contra Catalunya i contra els catalans.
El mal tracte continuat, sistèmic i sistemàtic d’Espanya contra la Nació Catalana, poble mil’lenari, ens aconsella el divorci entre Catalunya i la maltractadora Espanya.
Contínuament, hem de fer públiques totes les agressions i conculcació de drets i fer-les arribar a l’ONU i als organismes pertinents de la UE.

Reafirmem el Mandat del Referèndum d’Autodeterminació de Catalunya, votat i guanyat per un 90% de Sí i un 43% de participació, l’1 d’octubre de 2017, a la Pregunta “Vols que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República?”.
I completem la DUI catalana del 27 d’octubre de 2017.

Salvador Molins Escudé, Consell Local de la República Catalana Independent, del CDR BlC.

 

 

PS1:

Estatdedret.cat: l’arxiu digital impulsat per Ponsatí que reflecteix la repressió de l’estat espanyol contra els catalans.

https://www.vilaweb.cat/noticies/estatdedretcat-impulsat-ponsati-repressio-estat-espanyol-contra-catalans/

PS2:

ANÀLISI DE JOSEP CASULLERAS

Estatdedret.cat: és l’arxiu digital impulsat per Ponsatí que reflecteix la repressió de l’estat espanyol contra els catalans.

La pàgina web recopila més de noranta-sis casos, més de 2.500 represaliats i hi ha una cronologia completa de més de dotze anys.

—–

Pol Baraza Curtichs
28.03.2023 – 17:44
Actualització: 28.03.2023 – 18:37

L’eurodiputada Clara Ponsatí, que ha tornat aquest migdia al Principat, ha anunciat en conferència de premsa la pàgina web estatdedret.cat.

És un arxiu digital amb més d’un miler d’entrades d’ençà de l’any 2003 que recopila els casos judicials contra catalans que exercien els drets polítics bàsics: manifestació, expressió i representació.

Aquesta pàgina web “estatdedret.cat és un reflex de la persecució de l’estat espanyol contra els catalans.

“Amb aquestes xifres es demostra que la vulneració de l’estat de dret a Espanya contra Catalunya és sistèmica i sistemàtica. També que és inútil: no hi ha persecució judicial que pugui canviar la realitat, encara que canviï la posició de molts líders polítics”.

Aquesta pàgina web ha estat elaborada per l’equip de Ponsatí al Parlament Europeu durant més de dos anys. Va començar com una cronologia esquemàtica dels casos oberts contra activistes i polítics catalans i l’objectiu era oferir informació de qualitat per als informes de vulneració de l’estat de dret que periòdicament fa la Unió Europea (UE).

“Davant l’enorme volum d’informació, ha acabat sent un complex arxiu de casos judicials i vulneracions de drets”.

És una cronologia de més de dotze anys.

Els casos registrats els han tractat juristes, periodistes i politòlegs per tal de garantir una informació veraç, breu i clara.

“La catalogació s’ha fet seguint criteris arxivístics que combinen ordres cronològics, índexs temàtics i interrelacions contextuals entre casos”.

En l’arxiu hi ha registrats més de noranta-sis casos –dels quals setanta són contra activistes–, més de 2.500 represaliats i hi ha una cronologia completa de més de dotze anys.

Els casos també estan dividits per períodes:

2003-2008: reforma de l’Estatut.

2009-2011: consultes populars.

2012-2014: consulta del 9-N.

2014-2015: eleccions plebiscitàries.

2016-2017: referèndum d’independència.

2017-2019: 155 i repressió.

2020-actualitat: estancament de l’independentisme.

(Extret de Vilaweb)

PS3:
Ponsatí: “No he vingut a fer cap pacte amb l’estat, he vingut a plantar cara”

Us oferim el vídeo íntegre de la contundent compareixença de l’eurodiputada després d’haver tornat de l’exili

Totes les reaccions a la detenció de Clara Ponsatí: “És il·legal.

Clara Ponsatí ha comparegut al Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, pocs minuts després de les cinc de la tarda, amb una motxilla blava damunt la taula, la mateixa que es va endur quan ara fa cinc anys i cinc mesos va tornar de l’exili. Ha fet amb un discurs molt contundent i disposada a entomar una detenció per a portar-la a declarar davant del jutge Pablo Llarena a Madrid, com ha acabat passant una estona després. Sobre aquesta qüestió, no ha volgut avançar què podria passar ni quines decisions prendria, però ha deixat clar que no reconeixia l’autoritat de Llarena, i que la detenció seria il·legal.

Al Col·legi, Ponsatí ha dit: “El dia de la meva tornada ha deixat clar que la persecució de què sóc objecte no és a mi personalment, sinó al país sencer.” “No he vingut a fer cap pacte amb l’estat, sinó a continuar plantant cara, com vaig fer quan vaig marxar i he fet en aquests cinc anys de lluita compartida.”

També ha aprofitat l’ocasió per criticar el Parlament Europeu per haver fet una gestió “francament vergonyosa” del cas de la immunitat dels eurodiputats catalans. Podeu recuperar-ne la compareixença sencera ací:

https://www.youtube.com/live/NneqJ7wvpss?feature=share

(Extret de Vilaweb)

 

PS4:

Clara Ponsatí surt en llibertat després d’haver estat detinguda pels Mossos

https://www.vilaweb.cat/noticies/clara-ponsati-llibertat-detinguda-mossos/

Yï

PRESENTAR-NOS TOTS JUNTS A LES PROPERES ELECCIONS CATALANES PER A COMPLETAR LA DUI I FER EFECTIVA LA NOSTRA INDEPENDÈNCIA:                                                     
People hold hands and Latvian flags as they participate in a human chain at Baltic Way near Riga August 23, 1989. Runners left Lithuania and Estonia on August 22, 2009, for neighbouring Latvia to start events marking the 20th anniversary of a 600 km (375 mile) human chain that showed the Balts’ wish to regain their independence from the Soviet Union. More than two million people in the Baltic countries of Estonia, Latvia and Lithuania joined hands in one of the biggest mass protests seen against the former Soviet Union and demanded the restoration of independence. Picture taken August 23, 1989. REUTERS/Ints Kalnins/Files (LATVIA POLITICS ANNIVERSARY IMAGES OF THE DAY) – RTR270BQ

 

 1. Xarxa VilaWeb

  Clara Ponsatí surt en llibertat després d’haver estat detinguda pels Mossos
  vilaweb.cat
  16 comentaris dels subscriptors

  Foto del perfil de Josep Carreras
  Josep Carreras

  29.03.2023 | 00:22

  Sra. Ponsetí, Gràcies. el dia 24 al tal Llerena o Llarena o com sigui, al tal Xanxes i al que es fa sortir als segells de correus que els donguin. Sisplau desaparegui!!

  Foto del perfil de Vicent Serra
  Vicent Serra

  28.03.2023 | 23:47

  Des de la Vila Joiosa, Comarques Centrals del País Valencià, en nom propi, en nom d’Esmorzar de la Terra i en nom del proper Consell Local del País Valencià de la República Catalana, Na Clara Ponsati ENDAVANT, tot el nostre recolzament, escalf i suport.

  Foto del perfil de Oscar Bernades
  Oscar Bernades

  28.03.2023 | 23:34

  En Llarena ha estat cautelós, ha mossegat l’esquer, però no massa…veure’m si en sabem treure petroli d’aquesta detenció…

  Foto del perfil de Josep Jallé
  Josep Jallé

  28.03.2023 | 23:25

  Una gran alegria, Clara. De nou entre nosaltres. Gracies per la teva valentia.
  Dels gossos i els seus amos, ni parlar-ne. Una gran nit. Alço una copa i … salut!.

  Foto del perfil de Jesús Albiol
  Jesús Albiol

  28.03.2023 | 23:17

  Els segrestadors han entrat en hipòxia legal, no saben on agafar-se.
  Això sí que és confrontació intel.ligent!!!
  Endavant i moltes gràcies a la Clara.

  Foto del perfil de Jaume Bonet
  Jaume Bonet

  28.03.2023 | 23:10

  Na Ponsatí i les escoles 2017. Ella agafà la responsabilitat de totes les escoles pel 1er d’octubre per que no fos dels directors (els que hi ha ara no ho han fet mai)
  https://twitter.com/francescd/status/1468908628195295238?s=20

  I el 1er d’octubre rebé empentes i colps de la policia (no sé si altres consellers en reberen o no) https://twitter.com/jaumemoll/status/1457733128940892162?s=20
  Fou la única consellera que volia que es declaràs la independència el mateix dia 1 d’octubre, sense esperar més.

  Ella mateixa ha dit a la roda de premsa: “…tothom té clar que la intensitat de la persecució personalitzada en el meu cas ha disminuït, però la intensitat de la persecució personalitzada contra Puigdemont, Comín i Puig és tan intensa com el primer dia. Veurem quin és el comportament del Tribunal Suprem ….”

  Ara sembla ser que n’hi ha que li volen llevar mèrit (voldria em demostrassin que ells en tenen més)

  Foto del perfil de JOAN RAMON GOMÀ
  JOAN RAMON GOMÀ

  28.03.2023 | 23:09

  Els jutges espanyols s’han cagat.

  Foto del perfil de Miryam Niubò
  Miryam Niubò

  28.03.2023 | 23:08

  Espero que a l’abril no s’hi presenti.

  Foto del perfil de enric llopis
  enric llopis

  28.03.2023 | 23:04

  Els va bé aquests pinxos feixistes això d’amenaçar. COVARDS, no sou prou homes. Endavant senyora Ponsatí, Europa no la mereix.

  Foto del perfil de Jaume Bonet
  Jaume Bonet

  28.03.2023 | 23:03

  Na Ponsatí denunciant PP/PSOE i Corona, i denunciant també els del Parlament europeu, és més republicana que no ERC, i més d’esquerres que els de podemos
  https://twitter.com/JuntsEU/status/1615734303664574464?s=20&t=v8vN36wxs_DMbFl5YJL2y

  Foto del perfil de jaume ubach
  jaume ubach

  28.03.2023 | 23:03

  És molt humiliant que tinguem un cos de policia català que es dedica a detenir i si convé agredir als líders independentistes catalans sota ordres de jutges feixistes. Si us plau, renunciem d’una vegada a allò que es diu “cossos d’ordre públic de col·laboració judicial”, encara que suposi les renúncies que siguin. Va contra el més mínim sentit comú. Que els detinguin la policia espanyola o la guàrdia civil, és que fins i tot la feina bruta els hi estem fent!

  Foto del perfil de Ramon Tudela
  Ramon Tudela

  28.03.2023 | 22:55

  A ningú no li xoca el fet de que ara que ja no te que anar a la presó, perque han tret la sedicio, es presenti, com qui fa un acte de valentia, sabent que no te cap consecuència?
  Es ben cert que de cara a les properes eleccions tindra un valor per Junts-CiU, pero mes enlla.,….

  Foto del perfil de Josep Vilà
  Josep Vilà

  28.03.2023 | 22:50

  Clara ment ens representa. Felicitats x la dignitat i la gallardia amb què actua. Que n’aprenguin aquests forasters.

  Foto del perfil de Jordi Torruella
  Jordi Torruella

  28.03.2023 | 22:42

  Serà tot un espectacle com la detenen per portar -la davant Llarena ja que no pinta que ho vulgui fer de forma voluntària… Una de crispetes, sisplau.

  Foto del perfil de Judit Candenas
  Judit Candenas

  28.03.2023 | 22:39

  Vergonyós, però previsible. Clara, tot el meu suport! Em trec el barret. En som molts que, des de la impotència, estem amb tu i ens representes.

  Foto del perfil de Jaume Soler
  Jaume Soler

  28.03.2023 | 21:57

  Mossos d’Esquadra: Real Cuerpo de Cipayos de la Generalidaz de Cataluña.

  sipai: m. [HIH] [PR] Antic soldat de l’Índia al servei d’una potència estrangera, especialment d’Anglaterra.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!