Jocs de paraules/Jocs de mentides: “Volem votar” contra “Volem la Independència”

1 PRECIPITEM_6

Unim-nos per a Declarar la Independència catalana.
Necessitarem la DUI, unim-nos i preparem-nos.

Puigdemont a 8TV:

1. Ha dit que el full de ruta amb el que es van presentar a les eleccions del 27S “no ha canviat en res”.
O sigui, canviar la DUI al Parlament del full de ruta per un referèndum acordat no és canviar res, un detall sense importància.

2. Ha dit que està complint amb el mandat del poble del 27S on un gran nombre de catalans “van dir que volien votar i per això plantegem el referèndum perquè puguin exercir el seu dret a decidir”.
O sigui, la gent vota perquè es faci la independència amb un full de ruta que inclou la DUI i ell ho interpreta com que la gent vol votar per a decidir si vol la independència o no.

3. Ha dit que el referèndum acordat amb l’Estat “mai no ha tingut data de caducitat”
Li hem de recordar que el Sr. Mas va convocar unes eleccions “plebisictàries” precisament perquè el referèndum era impossible fer-lo?

S’ha de tenir la cara més dura que el ciment i ser un cínic consumat per a tergiversar els compromisos electorals i els fets d’aquesta manera.

——–

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, català pro DUI, membre de la pàgina de facebook “Compromesos amb la DUI”, simpatitzant de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana” de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa.

 

Si Espanya cau no caiguem en la temptació d’ajudar-los, si ho fem, com sempre, en pagarem els plats trencats

18 hores
Si Espanya cau … apartem-nos que no ens caigui a sobre!
.

Si Espanya cau que s’enfonsi i després si vol s’aixequi, però que no sigui gràcies a nosaltres en cap dels casos.

 .
Nosaltres al que és nostre:

.
La Plenitud i la Independència de Catalunya i dels catalans.
.
Si Espanya cau … aleshores apartem-nos que no ens caigui a sobre!
.
Sempre que els catalans ens hem inmiscuit a Espanya n’hem sortit escaldats.
.
Luís Companys enlloc d’Independitzar Catalunya es va comprometre amb ajudar-los i li van tallar el coll.
.
Tinguem-ho ben clar: La Independència és el bé suprem de tota nació.
.
El primer interès que ens ha de moure és la Plenitud com a Poble, d’aquesta plenitud n’emanen la llibertat, el progrés, el benestar i naturalment també l’economia.
 
Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, català pro DUI, membre de la pàgina de facebook “Compromesos amb la DUI”, simpatitzant de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana” de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa.

punyetes

L’eina encertada és la DUI. El RUI no tindrà ni permís, ni consens, ni quorum. un referèndum així és un suïcidi, sembla que vulguin el suïcidi de Catalunya. Malparits!

qaMYfBRWTsHXkDq-800x450-noPad

El mot prohibit:

Des del 27S ja hauríem pogut fer 365 vegades la DUI, o 52 vegades, una per setmana, o cap! Miserables!

“La DUI, la pedra angular que rebutgen els constructors catalans és l’única que pot coronar l’edifici”

… però ells obstinats només diuen: no, no i no!

La DUI és la porta del reconeixement internacional per a Catalunya, i només depèn dels nostres 72 diputats, de res ni de ningú més. On és la seva determinació i la seva lucidesa?

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, català pro DUI, Membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana” de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa.

mai la farà

Maig 2016  (Extrets de Vilaweb)

Antoni Abat Ninet, al parlament (fotografia: TV Parlament).

Contundent intervenció del professor Abat Ninet al Parlament de Catalunya sobre el full de ruta

21.05.16

Captura de pantalla 2016-05-05 a les 9.00.08

«Kossove va proclamar la independència unilateralment l’any 2008. Al cap de dos anys, la Cort Internacional de Justícia va dictaminar, en una sentència històrica, que no hi havia res en la llei internacional que servís per a aturar legalment una DUI»

4.05.16

Setembre 2016

volemREF VIA MORTA12898202_1025471084166674_3201205137076481843_o1 PRECIPITEM_6

Els 72 tenen majoria absoluta però són capats per a exercir el poder legítim que se’n deriva: LA DUI

1 vertader procés

 

 

IMG_232011S BERGA  2 DUImai la farà10450968_796846140380216_1910836566163556167_n

Enganyen als catalans amb pactes impossibles (RUI) amb Espanya, amb la implicació d’Europa que no hi serà, amb majories que mai són suficients per a ells, o amb lleis transitòries autonòmiques, tot plegat una ensarronada continuada, Fem el punt i final … fotem-los fora o serem esclaus per a tota l’eternitat.  (S. Molins, CA i UPDIC)

——————

Quan una classe política, uns diputats, disposen d’una majoria absoluta legítima, com és el cas de Convergència, Esquerra i la CUP, per a poder decidir acabar amb una situació d’abús, d’injustícia i d’espoliació (més de 16.000 milions anuals) envers els catalans, que a més era el seu compromís electoral (la DUI), i eviten i amaguen amb mil excuses aquesta decisió, és que senzillament s’han tornat estèrils com a polítics per als seus representats.

Estem vivint el procés d’agonia d’uns polítics incapaços d’alliberar Catalunya d’Espanya de forma democràtica. Per això tornen a traslladar al poble la responsabilitat de decidir via un referèndum impossible quan el poble ja els ha legitimat a ells per a decidir via eleccions democràtiques i dotant-los de majoria absoluta.

———

El Govern (Puigdemont + Junqueras) tenia el compromís electoral de fer la DUI en 18 mesos. Fa quatre dies en Puigdemont, en una entrevista amb la Terribas, diu que proposarà un RIAE (Referèndum d’Independència Acordat amb Espanya) i si no, doncs eleccions “constituents”, constituents a la manera convergent, és a dir, sense DUI prèvia, al contrari del que previa el full de ruta. I ara diu que a la qüestió de confiança garantirà un referèndum vinculant, que no estava al full de ruta compromès amb l’electorat.

Si això no és anar més desorientat que una gallina sense cap significa que és una presa de pèl feta a plena consciència. És el que passa quan tens majoria absoluta i ets incapaç d’exercir el poder legítim que se’n deriva.

————

Josep M Comajoncoses Això no és que sigui anar desorientat, és que és enfotre’s a la cara de l’electorat passant-se pel folre tots els compromisos electorals i anunciar eleccions i tenir segurament els nassos de tornar-s’hi a presentar i esperar que el voti algú.
M’agrada · Resposta · 2 · 3 hores

 

Les Pancartes de Catalunya Acció. 12 anys de compromís: 2004-2006, més d’una dècada extraordinària centrada al 2014.

Les Pancartes de la Independència: Fotografia primera i segona a Brussel·les el 2009: 12705456_10208100131295516_439773460142455476_n   BRUSEL23 Fotografia 3 a Barcelona el 2012: 3_thumb[3]   Fotografia 4 a Barcelona el 2010Si vols independència, reforça Catalunya Acció. EA 1231   Fotografia 6 a Barcelona el 2006: "tenim un sol objectiu. I no ens allunyarem ni un milímetre !" __ EA 1414

Fotografia 7 i següents de les pancartes d’enguany a Berga i a la Plaça Urquinaona de Barcelona.

DUI-11S BERGA

 

Enguany penjades en un balcó del Passeig de la Pau de Berga, sobre l’escenari de la Capçalera de la Concentració de l’ANC, l’11 de setembre, en aquesta ciutat catalana. Cap fotografia de cap diari català va enfocar aquestes dues pancartes col·locades pels membres de Catalunya Acció de Berga amb l’ajut i el permís dels patriòtics veïns. Però malgrat els constructors actuals de la nostra independència en facin cas omís, aquestes dues pancartes, una d’elles feta i portada per berguedans a la Manifestació del 2006 i l’altra (DUI) feta enguany, enfoquen clarament el camí correcte que el Procés ha de seguir si vol reeixir. Només quan haguem fet la DUI entrarem al Concurs del reconeixement internacional i a la recta final d’aquest procés que aleshores ja tindrà les hores comptades. Les Pancartes de Catalunya Acció. 12 anys de compromís: 2004-2014-2016, més d’una dècada extraordinària centrada al 2014, “dècada prodigiosa” esmentada en un recent editorial de Vilaweb escrit per vicent Partal, “dècada” que ja toca concloure si no volem romandre eternament als llims espanyols. Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM. Membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana- de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa.

Primer toca la DUI i un cop consolidada, si cal, un RUI.

qaMYfBRWTsHXkDq-800x450-noPad0 -1 PRECIPITEM_6DUI-11S BERGA

La DUI és el camí i la porta per tancar amb èxit el “Procés de Recuperació de la nostra Independència set vegades Centenària)”.

.

Després de la DUI, uns quants mesos després quan s’estabilitzi el pas donat en ferm i amb fermesa, treient pit si cal, un cop ja en un referèndum de ratificació es tracti per a tothom de no anar enrera del curs de la història i del progrés de tots els pobles, aleshores es pot guanyar un Referèndum no pas abans sotmesos a les trampes d’Espanya com enviar-nos, ara mateix, gent immigrant d’arreu, fins i tot estudiants espanyols que s’empadronen a Catalunya o amb trampes com la del vot exterior que ja vam patir el 27S i mil argúcies més que s’inventaran tal com es va fer al Quebec fa uns quants anys i a la mateixa Escòcia fa quatre dies. Per tant els Independentistes catalans tenim l’obligació de reconquerir la nostra Independència i plenitud total amb justícia i dignitat, i amb coratge i determinació, no deixant-nos robar mai més la nostra llibertat i la de les nostres noves generacions. Ens hi juguem massa! la hem de guanyar la Independència i ho podem fer ja des del 27S del 2015 fent servir la Majoria de 72 diputats que vam assolir amb democràcia i justícia en aquelles Plebiscitàries plenament democràtiques i amb una participació del 85%. Per tant sense cap excusa ni cap mentida vam guanyar el 27S i així podem fer amb 4 diputats més dels necessaris una legítima i legal DUI reconeguda pel Dret Internacional administrat pel Tribunal de la Haia com ja es va fer en el cas Kosovo.

 

———————–

 

Salvador Molins Escudé

23 / setembre / 2015 ·

.

Després de guanyar tres vegades: “Consultes”, 9N i 27S” no voldrem perdre la quarta! NO tornarem a votar! DUI ja, a partir del 28S:

.

No hi haurà pacte ni referèndum, no volem encaixar amb “la morta”. No volem encaixar-nos de nou en aquest forat negre que ens ofega i mata.

.

Les seves lleis no són les nostres. Preparem la DUI perquè el WIN-WIN fa aigües per tot arreu.

.

Publicat el 22 de juliol de 2015 per Salvador Molins i Salvador Molins Escudé

.

No hi haurà negociació amb Espanya, els espanyols són pitjors que els serbis abans de reconèixer Kosovo, perquè Sèrbia ja ha reconegut Kososvo i Espanya encara no ho ha fet ni ho farà mai.

Necessitem un capadavanter de pols ferm, com el Churchill que es va encarar amb el Hitler. El Poble també haurem de cambiar de táctica abandonant els aires cumbaiàs. Ens haurem de plantar, ells … Mas i Junqueras no ho faran! em sorprendria molt que ho fessin, tan de bo!

.

Però no será així, no ens trauran les castanyes del foc, ho haurem de fer nosaltres.

.

Jo sóc rupturista i partidari de la DUI, passat el 27S els catalans ens adonarem de l’auto ensarronada del WIN-WIN, veurem de nou arronsar-se els nostres capadavanters actuals davant de la negativa rotunda d’Espanya i “sus españolitos”.

.

Voler assolir el consentiment d’Espanya és abocar el “Procés” al fracàs, si ho pensem una mica tots ho sabem, cal la DUI, cal el gest unilateral d’engegar Espanya, el Rajoy i tots els seus compatriotas a la merda! engegar-los a fer puñetes!

.

Abans o després algú ho haurà de fer!

.

Jordi Fornas, fundador de l’UPDIC hi està disposat i determinat.

.

Qui més s’hi apunta?

.

Jo no sóc ni vull ser español i com jo milions de catalans. estic disposat per a la ruptura, la plantada i el no pagarem.

 

La pedra que rebutgen els constructors, la DUI, será la que abans o després coronarà l’edifici.

.

Preparem-nos per la DUI. Mentalitzem-nos per la DUI. Diposem-nos per la DUI.

.

La DUI -jurisprudencia internacional del Tribunal de la Haia.

DUI ! DUI ! DUI “!

.1 - ara Hora DUI

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció i membre de l’UPDIC. Soci de l’ANC. Soci de l’ÒMNIU.

DUI i RUI comparteixen una U, la de la Unilateralitat sense Espanya i sense Europa.

CiU I PNB sicaris d'Espanya contra la democràcia ! __ EA 1843

No volem més pastanagues senyors capdavanters!
.
Parlant de Catalunya, la unilateralitat significa que la Independència ens la hem de fer sols els catalans ja que Espanya no acceptarà democràticament cap referèndum ni res que trenqui la seva legalitat i Europa no s’implicarà fins que ja haguem fet la DUI.
.
La UE és un club d’estats i l’Estat espanyol n’és soci, mai la UE, d’entrada, farà costat a Catalunya per sobre del seu soci espanyol fins que els fets consumats i la pressió internacional per vergonya a perdre la forcin a decidir-se cosa que de segur li costarà, com als Balcans i amb els immigrants però ho farà.

.
La primera lliçó més gran de tot això és que per acabar el procés no podem esperar un referèndum pactat ni consentit com imaginen els nostres capdavanters, ells voldrien una transició suau -com prement un botó legal- però caldrà una decisió en ferm de trencament i sense fer com sempre fem marxa enrere.
.
I la segona lliçó també important i verídica és que els catalans tampoc podem esperar la implicació d’Europa que sense una DUI nostra no hi serà i a més fins al final després del reconeixement de Suïssa, Israel, Suècia, Sud-Àfrica i els EEUU.
.
Per tant Senyor Puigdemont, actual President, no ens enganyi amb més pastanagues ni dilacions com esperar cap referèndum pactat o cap implicació dels poderosos d’Europa.
.
La decisió en ferm -LA DUI- només la podem prendre nosaltres, què esperem?
.
Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM. Membre de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana- de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa.

1 PRECIPITEM_6

El món espera la nostra decisió: DUI ja !

El secretari d’Estat dels EUA, James Baker, va fer unes declaracions el 21 de juny del 1991 a Belgrad en què deia que no reconeixerien una declaració unilateral d’independència d’Eslovènia. Els eslovens van declarar unilateralment la independència el 25 de juny de 1991. I l’any següent eren reconeguts per la UE i pels EUA.

Un exemple clar en política internacional de la diferència de posicionament entre les intencions i els fets consumats. Mentre no ets estat ningú de pes es posiciona. Si proclames la independència canvies la partida dels interessos i la geoestratègia perquè entra en joc una nova peça, un nou estat: i una Catalunya independent no és precisament un peó en aquesta partida.

S’ha fet creure a la gent que a base “d’internacionalitzar el conflicte”, com es diu ara, obtindrem el reconeixement internacional. Però resulta que el reconeixement d’un nou Estat Català independent un cop el nostre Parlament proclami la independència no té res a veure amb això. El que s’ha estat treballant fins ara, i s’ha fet força bé, és la diplomàcia pública, l’objectiu de la qual és fer soroll a nivell internacional, fer visible el conflicte nacional entre Espanya i Catalunya i guanyar simpaties internacionals. Però això no es pot confondre amb el reconeixement internacional del nou Estat Català que es treballa per d’altres vies i usant uns altres paràmetres i mètodes. Fins que no declarem la independència al Parlament no existirem a nivell internacional i per tant que ningú no esperi que algú de pes en l’escena internacional es posicioni a favor de la nostra independència abans de proclamar-la.

1 PRECIPITEM_6

Estat Cat Indp

El 27-S hauran passat 365 DUI contra la Plenitud de Catalunya. Gràcies 72 ! Gràcies il·lusos catalans que els vàrem votar.

11078189_10202558647086505_2076049986834154754_n

El 27-S hauran passat 365 DUI contra la Plenitud de Catalunya. Gràcies 72 i sobretot gràcies capdavanters! Gràcies il·lusos catalans que els vàrem votar.

Des del 27S del 2016 amb 72 diputats podien haver fet 365 vegades la DUI. Són inneptes! Que pleguin o perdrem Catalunya.

1 PRECIPITEM_6

 

Estarem en risc de perdre l’actual oportunitat d’esdevenir un estat sobirà fins que no assolim culminar el Procés de Recuperació de la Independència dels Catalans, la que van administrar durant 700 anys i vam perdre per la força de les armes i d’un mal encert en la tria de la companyia castellana que ens va anar guanyant terreny de forma totalment abusiva.

En aquests moments actuals el que avancem o retrocedim no depèn ni dels espanyols ni dels europeus sinó només de nosaltres els catalans, dels nostres titubejos, de les nostres pors i interessos personals i de grup.

Hem de ser conscients d’aquesta debilitat i posar-hi remei o, el que és el mateix, fer tot el possible per sumar una força de conscienciació i determinació envers la necessitat de no deixar endarrerir l’urgent moment del “Punt i final” d’aquest procés.

Els capdavanters de JxSí des de fa mesos no paren de llançar globus sonda en el sentit de que no cal córrer, de que no es pot, de que després de tant temps d’esperar no ve d’una mica, són símptomes d’impotència o estratègia per encallar un procés en el que alguns de pes a JxSí no creuen o no tenen prou ganes de culminar-el.

Aquesta corrent d’impotència d’encarar-se i plantar-se davant d’un estat encallat com ho és l’espanyol inunda les files de Convergència, Esquerra i fins i tot cada vegada més assamblearis de segona i tercera generació no pioners.

Només les ganes d’assolir la Independència i el ple convenciment de que la resolució d’aquest procés sols depèn de Catalunya, i de que no s’hi pot esperar cap gest favorable de part d’Espanya ni de part d’Europa, faran que podem  precipitar el Punt i Final i preparar la DUI d’una vegada.

No es tracta de fer un miracle o una gesta impossible, sols es tracta de tenir clarividència, estimació per Catalunya i determinació, i naturalment preparar un procediment que ja ha funcionat a Kosovo i no ha sigut estimatitzat pel tribunal Internacional de la Haia: LA DUI.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC i soci de l’ÒMNIUM, i simpatitzant de l’UPDIC de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa.

“DUI en Ferm” vol dir no enganyar, no tirar endarrera, ocupar el territori, vèncer la por i encarar-se de veritat amb Espanya i el seu TC.

Jordi Fornas -el Ieltsin català-, lucidesa, dignitat i independència.

Jordi Fornas: “ Prendrem el control de les estructures d’estat quan fem la DUI ”

Jordi Fornas

Jordi Fornas i Prat (Barcelona, 22 de maig de 1952) és un polític independentista que el 2011 va assolir la batllia de Gallifa (Vallès Occidental) encapçalant una candidatura de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Algunes iniciatives seves van aconseguir ressò mediàtic i ara encapçala el partit UPDIC (Units per Declarar la Independència Catalana). L’entrevistem per saber què pensa del present i l’avenir de Catalunya.

Vau fundar UPDIC ja fa mesos. Quin és l’objectiu d’aquest partit?

Tal com el seu nom indica, l’objectiu principal és la declaració d’independència (DUI). Creiem que és l’única via possible per assolir l’alliberament nacional; tota la resta de propostes, com referèndums unilaterals (RUI), processos constituents i desobediències vàries, només són fugides d’estudi per evitar haver d’encarar el problema frontalment i fer creure a la gent que treballen per la independència i que tot això és molt complicat i difícil. És la política del “fer-ho bé”, del “pas a pas”, de l’”això no té marxa enrere”, que finalment només són placebos per tenir el poble anestesiat i confiat que els polítics estan fent el que cal i que aviat serem independents. És el que anomenen “el procés”.

Però el Partit Demòcrata Català i Esquerra es defineixen com a independentistes. Calia un nou partit? Per què?

Està molt bé anomenar-se independentista, però cal comportar-se com a tal. És allò que “l’hàbit no fa el monjo”.
ERC i PDC, Junts pel Sí, són “el procés”, amb el vistiplau de la CUP, que d’ençà del primer dia s’ha afegit a aquesta estratègia d’anar-hi donant voltes per no arribar-hi mai.
Cal un nou partit que denunciï les seves polítiques erràtiques i dubtoses i que, si no avancen cap a la independència amb fermesa, els posi en evidència davant del poble i l’electorat.

jordi fornas

Heu convocat una manifestació l’Onze de Setembre a favor de la DUI. És el primer cop d’ençà que existeix l’ANC que hi ha una manifestació alternativa. Algú ho pot veure com a una mostra de divisió? Què no us sembla bé de la mobilització de l’ANC?

De fet, és el segon cop. Amb la CEI (Coordinadora d’Entitats per la Independència) ja en vam organitzar una el 2013. Llavors ens vam situar a la cruïlla del passeig de Gràcia amb Gran Via, just per on passava la Via Catalana, i tot seguit vam fer el recorregut del 2012. La cadena només durava una vintena de minuts, el passeig de Gràcia era ple de gom a gom i en acabar la gent ens va seguir Via Laietana avall.

La divisió s’ha utilitzat com el gran argument perquè a ningú no li passi pel cap fer res que surti del que proposen els del procés i si aquest algú apareix poder-lo acusar de provocar divisió. Són formes simples de demagògia per tenir-ho tot controlat.

Discrepem del que proposa l’ANC tant pel que fa al contingut, defensen el RUI, com al mètode, fer una concentració estàtica. Nosaltres proposem fer una manifestació per exigir la DUI. Com ja he dit, la DUI és l’única manera per assolir la independència i l’Onze ha de ser per sobre de tot una Diada reivindicativa. Tampoc no ens agraden les concentracions estàtiques, el moviment es demostra caminant i farem el recorregut tradicional, que passa pel monument a Rafel de Casanova, l’heroi de l’última batalla per la defensa de la ciutat. Sembla que darrerament ha estat oblidat. Potser perquè els actuals dirigents només s’exposen a ser inhabilitats i no poden resistir cap comparació amb Casanova o amb d’altres, com Claris, Macià i Companys.

Ja no confieu en l’ANC?

Vaig discrepar-ne ja el primer dia. Mossèn Dalmau, el rector de Gallifa, patriota prou conegut i amic meu, em va venir a cercar quan es començava a muntar l’assemblea i vaig participar en una reunió prèvia a Sant Llorenç Savall amb ell i més gent de la vila, organitzada per en Joan Ventura, amic i gran patriota, malauradament traspassat fa més d’un any, com molts d’altres sense haver tingut el reconeixement (ni tan sols pòstum) que es mereixia.
Només diré que, poc abans de deixar-nos, en Ventura em va manifestar la seva decepció per la deriva que havia pres l’organització assembleària que havia contribuït a crear.
Aquell primer dia, però, ell hi creia, vam debatre i vaig defensar que el que calia era una força política independentista que pogués assolir una majoria parlamentària o ser decisiva per formar majoria, i que, si l’assemblea arribava a tenir èxit, seria manipulada i/o controlada pels partits i, si l’objectiu no era entrar al Parlament, no veia la utilitat que podia tenir per assolir la independència, a part d’organitzar mobilitzacions.
Tenia l’experiència de com havien anat les coses a les assemblees del Països Catalans que havia promogut en Lluís M. Xirinacs a començament del segle XXI, en les quals vaig prendre part activa.
La intenció de les assemblees dels Països Catalans era molt més política que la de l’ANC, però es van barrejar massa conceptes ideològics mentre es perdia de vista la finalitat: la independència.
Finalment allò no va reeixir, encara mancaven uns quants anys perquè el poble català es despertés.

Què en penseu, del procés?

No hi pot haver procés d’independència abans de declarar-la. El que anomenen “el procés” només és una manera de fer creure que es fa quelcom en direcció a la independència, com ara les suposades “estructures d’Estat”, que són una pèrdua de temps perquè són impossibles de bastir mentre ens mantinguem en la legalitat espanyola.
Ja s’ha vist que el TC anul·larà qualsevol disposició que prengui el nostre Parlament perquè és subsidiari del poder espanyol, per molt que l’actual presidenta faci solemnes declaracions en què anuncia que el parlament és sobirà.
Per convertir-se en sobirà li falta declarar la independència, fer la DUI, i hi ha una àmplia majoria legitimada per fer-ho. No ho fa i, per tant, mostra les mancances del procés.
Les úniques estructures d’Estat possibles són les que conté la mateixa autonomia, i que són prou importants, com la sanitat, l’educació i l’ordre públic. D’altres han declarat la independència amb menys o sense res.
Ja prendrem el control de les estructures de l’Estat en territori català el dia que es faci la DUI, per tant és inútil voler crear agències tributàries o departaments d’afers exteriors.

Un engany que cada cop menys gent s’empassa?

De moment una gran majoria continua creient que “el procés” és el camí de la independència. D’altra banda, és prou normal, els mitjans de comunicació estan controlats pels actuals partits representats al Parlament i, més concretament, pels que són en el govern. Més enllà del procés no hi ha vida, és a dir, que no es convida mai ningú que pretengui anar més enllà a expressar-se públicament en els mitjans de comunicació convencionals. La discrepància resta limitada als mitjans digitals, a la xarxa, que, si bé té un cert recorregut, és encara molt limitat, sobretot si el comparem amb la radio i la televisió.

Com veieu l’avenir de tot això del procés?

Cada vegada s’haurà d’anar enfrontant més a les pròpies contradiccions i incompliments. Això causarà la desmobilització d’uns, però d’altres començaran a fer certs raonaments, creixerà l’esperit crític i començaran a cercar alternatives més viables i realistes.

Trobeu a faltar manca de defensa de la llengua i la identitat catalana per part dels partits i de l’ANC?

No he vist mai que l’ANC hagi pres partit fermament a favor de la defensa de la llengua i la identitat catalana, al contrari, semblen més interessats a barrejar-hi altres identitats, amb l’argument, que considero superflu, que cal afegir més gent al projecte de la independència.
Pel que fa als partits, encara pitjor, proposen una Catalunya independent en què el castellà tindrà reconeixement.

L’avenir del català és força negre? Quines mesures caldrien per assegurar-li l’avenir a més de la independència?

A UPDIC ho tenim clar: el català ha de ser l’única llengua oficial, i això no vol dir prohibir l’ús del castellà o d’altres llengües, com tot seguit interpreten alguns, sinó que el català ha de ser l’únic idioma present a l’ensenyament, als mitjans de comunicació, a l’espai públic i a l’administració. Res d’extraordinari, és el que fan tots els països del món.
Avui dia, qui vulgui veure canals d’altres països i en altres llengües ho te fàcil, només ha d’instal·lar una antena parabòlica i enfocar allà on li plagui.
Qui vulgui que els seus fills estudiïn en una determinada llengua haurà de dur-los a una escola privada que ensenyi en la llengua escollida i que, evidentment, també haurà d’ensenyar la llengua pròpia i oficial del país.
Com a segona llengua de l’ensenyament proposem que s’estudiï l’anglès, que és la llengua franca més important del món. Això tampoc és gens extraordinari, és el que fan la majoria de països desenvolupats.

Més enllà de la independència, quines són les propostes d’UPDIC?

Proposem una societat democràtica i equitativa. Volem eradicar la pobresa extrema. El món es caracteritza per la disminució dels llocs de treball perquè cada vegada hi haurà més màquines robotitzades, per tant caldrà una distribució de la riquesa que permeti a tots els ciutadans viure amb un mínim de dignitat, tinguin o no un lloc de feina. Els països més avançats ja han encetat aquesta via.

Volem un estat amb totes les responsabilitats que fan al cas, com ara unes forces armades, cosa polèmica en el nostre cas, a causa del fet que durant segles hem patit l’opressió de l’exèrcit que ha ocupat la nostra nació i per això molts surten corrent tan bon punt senten la paraula exèrcit. Mentre el món no esdevingui una bassa d’oli, i és prou clar que ara com ara això encara és lluny, haurem de disposar d’un sistema defensiu, com els altres països.
Només microestats com ara Andorra, Mònaco o San Marino en poden prescindir. D’altra banda, ningú no tindrà interès a reconèixer i col·laborar amb un estat tant irresponsable que renuncia a fer-se càrrec de la pròpia defensa.

Volem un estat que s’ocupi de les funcions bàsiques: educació, sanitat, ordre públic, defensa, afers exteriors i xarxa ferroviària, però amb càrregues impositives lleugeres, que permeti llibertat de moviments als ciutadans i no interfereixi en les seves iniciatives, si no és per donar suport proporcionant els mitjans necessaris per promoure el comerç, la indústria, la recerca, l’esport, el lleure i la recuperació i el manteniment del patrimoni històric i del paisatge.

A l’estat català que volem construir hi ha prevista l’estructura federal que faciliti la incorporació de les altres nacions que formen la nació catalana.

Ens proposem de denunciar els tractats internacionals que van causar el desmembrament de Catalunya i que van ser signats sense l’aprovació de representants legítims del poble català.

llegintdalt22preparanttanc1Cartell 11S