Reclamar la Independència al carrer (ANC) o proclamar-la al Parlament (UPDIC). Per fer la DUI només calen 72 diputats i dignitat, res més!

01-IELTSIN-CATupdic 11s

“Unim-nos per a Declarar la Independència Catalana” L’Objectiu de l’UPDIC, partit polític creat l’any 2014 per Jordi Fornas (fotografia), és l’alternativa a una classe política catalana egoista, descoordinada  i fracassada.

Caldria per responsabilitat estratègica que CDC, ERC, CUP i tota l’esquerra independentista s’unissin en pla d’igualtat per fer la DUI i així porta a la plenitud el Procés de Recuperació de la nostra Independència.

576_1373636362via-baltica-mar1157609_556434561072125_1460557703_n
(Fotografia: Així fou la Via Bàltica. L’Assemblea Nacional  d’aquells països es presentà a les eleccions com a capdavantera i nexe d’unió del Poble i en un any eren independents. Cedir aquesta responsabilitat als partits per naturalesa partidistes és una greu irresponsabilitat i un lamentable error d’aquells que sempre ens han segrestat la llibertat als catalans per culpa nostra i que pot conduir el Procés a un greu fracàs. Hi molta gent d’ací i de fora que fa temps s’hi estant fregant les mans.)
No podem ajornar la  unitat concreta per a fer la DUI:  El temps ens va en contra i el natural cansament també! 
Units per responsabilitat estratègica CDC, ERC, CUP  poden fer ara mateix la DUI. (Així fou la Via Bàltica). Però no volen! ai las !
Hem d’acabar aquest procés. El temps ens va en contra i el natural cansament també!
DUI el mes 19è, i si pot ser, abans!
Però a qui hem donat el poder fa llargues i,  parlant del mandat rebut i sense afegir-hi iniciativa pròpia, va tirant pilotes fora i va rentant-se les mans.
Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM,  simpatitzant de l’UPDIC «Units per declarar la Independència Catalana» de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa.
13516230_1077446552302460_3625934681689315090_n

Catalunya Independent completarà Occident. DUI ja!

IMG_232012509882_936420839728650_8901080750924129759_n

YnJ1c3NlbC1DQQ==_230080_4389_1

La Creu d’Occident a Europa, la bandera de Sant Jordi i la nostra Estelada.

Amb Catalunya, Occident pot completar en el marc d’Europa un dels seus grans eixos, em refereixo a l’eix anglosaxo que connecta els Estats Units amb Londres i va fins Israel, un estil de democràcia i de defensa de la llibertat en el que Catalunya encaixarà bé i esdevindrà una vàlua que d’alguna manera encara resta pendent.

L’altre eix més significatiu enllaça Alemanya, França i Itàlia. L’arc del Nord el formen països com Suècia, Noruega, Islàndia i Dinamarca, …

A més, dins d’Europa no és bo que Anglaterra es trobi gaire sola i amb Catalunya hi trobaria un bon aliat i una altre ferma companya.

Els dos eixos ben completats dibuixaran una creu, no pas d’estels lluents com els que dibuixen la famosa i bonica constel·lació anomenada «la Creu del Sur» brúixola i nord de vaixells i mariners al llarg de tota la història, sinó una creu formada pels diferents estels blancs corresponents a nacions europees, estels que simbolitzen la llibertat dels Pobles que frueixen del suprem valor de la seva pròpia independència, estels blancs com el que figura dins del triangle blau de la nostra estelada.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM,simpatitzant de Compromesos amb la DUI i simpatitzant de l’UPDIC «Units per declarar la Independència Catalana» de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa.

1 PRECIPITEM_6

Jordi Fornas de l’UPDIC “EL IELTSIN CATALÀ” sense por i serè! Un dels pocs homes capaços de fer la DUI-

Neccessitem gent i força per Declarar la Independència ja!EA 1515Jordi Fornas molt per sobre dels tancs. DUI, aquest 2014.L'ESTELADA és l'unica bandera de la República Catalana.1-471EA 729. "QUO VADIS CATALONIA ?!"  Allà on tu vagis, oh Poble de Catalunya, allà hi serà Catalunya Acció!

Jordi Fornas: “Prendrem el control de les estructures d’estat quan fem la DUI”

ENTREVISTA

Jordi Fornas, UPDIC

Date: 18 d’agost de 2016Author: AraDiari.net

Jordi Fornas i Prat (Barcelona, 22 de maig de 1952) és un polític independentista que el 2011 va assolir la batllia de Gallifa (Vallès Occidental) encapçalant una candidatura de la coalició Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Algunes iniciatives seves van aconseguir ressò mediàtic i ara encapçala el partit UPDIC (Units per Declarar la Independència Catalana). L’entrevistem per saber què pensa del present i l’avenir de Catalunya.

Vau fundar UPDIC ja fa mesos. Quin és l’objectiu d’aquest partit?
Tal com el seu nom indica, l’objectiu principal és la declaració d’independència (DUI). Creiem que és l’única via possible per assolir l’alliberament nacional; tota la resta de propostes, com referèndums unilaterals (RUI), processos constituents i desobediències vàries, només són fugides d’estudi per evitar haver d’encarar el problema frontalment i fer creure a la gent que treballen per la
independència i que tot això és molt complicat i difícil. És la política del “fer-ho bé”, del “pas a pas”, de l’”això no té marxa enrere”, que finalment només són placebos per tenir el poble anestesiat i confiat que els polítics estan fent el que cal i que aviat serem independents. És el que anomenen “el procés”.

Però el Partit Demòcrata Català i Esquerra es defineixen com a independentistes. Calia un nou partit? Per què?
Està molt bé anomenar-se independentista, però cal comportar-se com a tal. És allò que “l’hàbit no fa el monjo”.

ERC i PDC, Junts pel Sí, són “el procés”, amb el vistiplau de la CUP, que d’ençà del primer dia s’ha afegit a aquesta estratègia d’anar-hi donant voltes per no arribar-hi mai.

Cal un nou partit que denunciï les seves polítiques erràtiques i dubtoses i que, si no avancen cap a la independència amb fermesa, els posi en evidència davant del poble i l’electorat.

Enllaç article :

https://lasageta.net/2016/08/18/jordi-fornas-prendrem-el-control-de-les-estructures-destat-quan-fem-la-dui/ 

La Fira de l’11 de setembre d’enguany l’han enviat a l’Arc de la Derrota.

punyetes

FIRA DE CATALUNYA ACCIÓ – idees força que ens han de servir d’eines eficaces per assolir la Recuperació de la Independència de Catalunya.
.
Catalunya Acció participa cada any en aquesta Fira de l’Independentisme de l’11 de setembre a l’Arc del Triomf amb el nostre stand on presentem les idees força que ens han de servir d’eines eficaces per assolir la Recuperació de la Independència de Catalunya que els nostres avantpassats van administrar durant 700 anys.
.
Lamentem profundament la mala manera de fer de l’actual Secretariat de l’ANC i del seu President que semblen seguir els passos de les destruccions de La Crida i de la Primera Assemblea de Catalunya.
.
En diversos aspectes fonamentals l’actual direcció de l’ANC l’està fotent al pal, entre elles dividir les accions de força de la Diada, ocupar l’espai de l’esmentada Fira, com si no hi hagués cap més lloc a Barcelona per a fer actes importants, donar per vàlida una votació en favor del RUI amb una participació molt minsa dels seus associats, pretendre que aquesta aposta del RUI passi per davant dels votants a favor de la Independència del 27S del 2015.
.
És llastimós veure com l’ANC ocupa l’espai d’unes entitats independentistes, les foragita del seu lloc habitual i de fet impedeix que enguany puguin desenvolupar la seva tasca, a elles i als organitzadors d’aquesta Fira “La gent de la Terra” tots els quals des d’aquest mateix espai han participat en la mesura que han pogut dels actes organitzats per l’ANC, recordo d’una manera especial el cas de “la Gran Cadena Catalana” on tots els participants, entitats i visitants ens vàrem donar les mans tot escoltant el discurs de Carme Forcadell, Presidenta aleshores de l’ANC.
.
Salvador Molins Escudé, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC i soci de l’ÒMNIUM.

———————-

La lamentable desaparició de la Fira d’Entitats de la Diada del 2016
.
Fira d’Entitats
.
Des de fa 15 anys les associacions de tot tipus que treballem per la independència ens apleguem cada 11 de setembre al Passeig Lluís Companys de Barcelona per celebrar la Fira d’Entitats, però per aquesta Diada de 2016 hem de lamentar comunicar que ni nosaltres hi podrem anar com a entitat ni vosaltres com a visitants.
.
Com a associació que hi ve participant des de fa anys hem rebut un curt comunicat dels organitzadors de la Fira, i val a dir que grans companys, “la Gent de la Terra”.
.
Comunicat de Gent de la Terra:
.
“Ens dol comunicar-vos que degut a la decisió de l’ANC d’ocupar, per l’acte Central de la Diada, l’espai en el qual hem desenvolupat tots plegats durant els últims anys la Mostra d’Entitats, enguany ens veiem obligats a suspendre-la, ja que per raons d’organització i seguretat no podem compartir l’espai.
.
Això ens dol especialment pel fet que ens ha arribat aquesta informació el dijous de la setmana passada ―21 de juliol―, i després d’estudiar, sense resultat positiu, alguna localització alternativa propera al nostre lloc habitual, ens hem vist obligats a prendre la decisió de suspendre la Mostra.
.
Tot i aquest desagradable fet, us animem a participar en els actes de la Diada amb l’ànim de continuar caminant cap a la llibertat del nostre Poble” ( fi del comunicat).
.
Lamentem que una de les riqueses més grans del món independentista i també de la societat catalana, com és el seu teixit associatiu es vegi, al nostre entendre, reduït a escorrialles i maltractat, prenent-li un del pocs moments de contacte entre totes les entitats, i també entre molta gent de l’independentisme, persones que arriben de diferents parts dels Països Catalans, que es troben una vegada a l’any, aquell company de lluita al que fas una abraçada i feia anys que no veies, aquella persona que t’havia contactat, però que no coneixies personalment, etc. Era un punt de trobada indiscutible des del punt de vista humà i també per compartir experiències i a vegades per iniciar projectes.
.
Fa uns anys aquesta decisió hagués ofegat econòmicament la majoria d’associacions, perquè moltes d’elles finançaven una part important de les seves activitats amb els ingressos del que venien a les seves parades. Aquest aspecte avui dia ja no afecta a gairebé ningú, des que s’han instaurat els 11 de setembre amb “uniforme oficial”, i la venda de “marxandatge independentista” ha deixat de ser una font d’ingressos per les entitats, i ja fa anys que aquestes es mantenen amb les quotes dels socis i aportacions dels membres de la junta.

Però a banda d’aquesta qüestió totes continuem fent feina, amb més o menys intensitat, difusió i visibilitat, moltes d’elles poc conegudes a nivell del gran públic, però que de ser-ho despertarien de ben segur la vostra admiració, perquè la feina constant i diversa de moltes entitats pel país és la força del moviment, i aquest any no serà visible, qui sap el proper.
I per això ens preguntem: 1) Per què s’ha perdut el respecte a les entitats que porten treballant per la independència des de fa anys?, 2) Per què s’infravalora el valor importantíssim per a la nostra història i a la nostra lluita de totes i cadascuna d’elles?
3) Qui es creu en el dret de menystenir-les i esborrar-les de la Diada, de la nostra Diada, de la Diada de tots ?
.
Mostrem amb aquest escrit el nostre rebuig a la decisió presa, que no als organitzadors de la Fira, i sobretot el nostre rebuig al que volem anomenar destrucció del teixit associatiu independentista plural i lliure.
.
En la diversitat es troba la força de la nostra societat i no respectar això no ens sembla la millor manera de sumar.
.
Per tant demanem, a qui calgui, que reconsideri de respectar l’espai que han ocupat totes les entitats els darrers 15 anys i que també aquest anys la Fira es celebri com sempre.

Ara o mai.

 

Junta Directiva d’Ara o Mai

“Amb 72 diputats al Parlament Català es pot i s’ha de fer una DUI” Preparem-nos per sortir al carrer !

13516230_1077446552302460_3625934681689315090_nupdic 11s

TOC TOC :
Vicenç Mariner

No sé ja quantes vegades he sentit dir al president que ens portarà fins a les portes de la independència, en aquest trànsit des de l’autonomisme a la preindependència.

Miro i remiro el programa de Junts pel Sí el 27S i posa que es proclamarà la independència abans dels 18 mesos després d’implementar les noves estructures d’estat.

M’he perdut alguna cosa o ens estan estafant?

I després què?, farem TOC-TOC?, espero que m’ho expliqui algú aquest canvi de rumb tan evidentment no independentista!

Amb 72 diputats al Parlament Català es pot i s’ha de fer una DUI i prendre immediatament possessió del territori amb tota la fermesa!

Però què esperen JXSí i la CUP?

-Tal vegada esperen perdre la Majoria de 72 diputats que des del 27S els permet poder fer la DUI ?

1 PRECIPITEM_6

18 hores

 

 

Si creiem en la Independència què esperem a donar suport als que ja s’han compromès amb la DUI?

13516230_1077446552302460_3625934681689315090_n

De Josep Castany, Director de Catalunya Acció:

“En base a dades del 2015, un Estat Català independent recaptaria impostos per un valor total de 78.239 miions sobre un PIB (riquesa generada) de 215.101 milions. Això és una pressió fiscal del 36,37%.

La pressió fiscal mitjana de la Unió Europea és del 40%. Dinamarca es situa al 50,8%, Bèlgica i França al 47,9 %, Finlàndia a un 44%, Àustria al 43,8%, Itàlia i Suècia al 43,7 % i Alemanya al 39,5%.

El frau fiscal anual a Catalunya, impostos que no es paguen i per tant no es recapten, tirant pel cap baix és d’uns 8.490 milions.

És a dir, en un estat independent i sense frau fiscal recaptaríem 86.729 milions. I això amb un pressió fiscal del 36,3%, per sota de la mitjana de la UE del 40% i molt per sota dels països del Nord d’Europa.

Aixó és el que hauria d’explicar cada dia i no fa un govern ni el seu president que realment tingués per objectiu assolir la independència.

Sense propaganda, sense explicar els avantatges de la nostra independència per part dels màxims representants polítics ni “s’eixampla la base” que tant els preocupa ni es guanyen referèndums.

El seu objectiu sempre ha estat que els catalans puguin decidir si volen la independència o no, no pas assolir la independència, i són dos objectius ben diferents.”

———————-

Per a fer avançar la Independència fem costat a Jordi Fornas i al seu equip:

updic 11s

1 PRECIPITEM_6

 

El PUNT 6, EL QUE L’ANC HA OBLIDAT: Només hi ha un camí, pel Poble o pels polítics: LA DUI. Ens cal precipitar “EL PUNT I FINAL”

1 PRECIPITEM_6

L’error de la Via Catalana ha estat confiar un afer nacional als polítics partidistes, ben al revés de la Via Bàltica.

0-balticaCatalunya va equivocar-se de parella.  No tornem a caure en el pitjor error de la nostra història!

VIA BÀLTICA o VIA CATALANA ?

Els Partits catalans que ara mateix tenen a les mans el timó del Procés de Recuperació de la Independència de Catalunya no serveixen a l’objectiu de la Independència sinó que es serveixen d’ella i de la bona fe dels catalans per anar prenent posicions i quotes de poder, amb uns càlculs de volada gallinàcia que enfonsen, enfanguen i encallen aquest procés.

El partit Demòcrata (antiga Convergència) mou totes les peces per consolidar-se i alimentar-se com a partit, tant la moció de confiança com les jugades estratègiques votant a favor dels espanyols a Madrid no estant pensades per ajudar la Independència de Catalunya sinó sols per interessos pecuniaris i de partit, digueu-me innocent si això no és cert.

La Cup parla d’actuar sense por i escenifica voluntat rupturista i de desobediència, i entra en discussions sobre els Pressupostos encara autonòmics amb el mateix èmfasi amb que ho fan els de JxSí (Demòcrates i Esquerra) i cap d’ells es valent ni decidit per encarar la veritable unitat independentista, la unitat necessària per aprofitar els 72 diputats, que ara tenen i potser no tindran mai més, per a fer una DUI com la que es va fer a Kossovo i que ´no és contrària a la legalitat internacional.

I finalment Esquerra va fent la puta i la ramoneta sense aixecar gaire pols ni suposar cap alternativa enfront de les jugades dels altres dos partits. Esquerra espera millorar les seves posicions respecte dels Demòcrates i la Cup però no juga fort a favor de la Independència i tampoc empeny ni reforça la DUI.

La Independència no és una afer polític sinó un afer nacional del Poble molt abans de la política i oblidar o negar això que és un concepte bàsic i vital per a la llibertat d’un Poble ha estat el gran error de l’ANC que amb la Via Catalana ha cedit la seva responsabilitat en mans d’uns partits immersos i lligats al sistema autonòmic espanyol, del que depenen econòmicament, comprats de facto pel sistema del “atado y bién atado” que tan bé funciona en tots els Statu Quo.

El camí de l’enfangament actual que ja dura des del 2012 només té dues sortides, o la Via Bàltica, que tot el Poble Independentista s’arreceri entorn d’uns representants de l’ANC unitaris que poden prendre moltes formes però sols compartir un sol objectiu la DUI, o que els mateixos partits que abans he esmentat sumin els seus 72 diputats per a fer el mateix, una DUI.

Sense aquesta concreció l’11 de setembre del 2017 encara estarem donant voltes com ara.

Aleshores haurem d’esperar que una nova alternativa com l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana- autènticament compromesa amb la DUI, i organitzadora de la Manifestació de l’11 S d’enguany, es consolidi més o menys lentament.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM, simpatitzant de l’UPDIC de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa.

13516230_1077446552302460_3625934681689315090_nupdic 11s

JXSí i la CUP mai faran la DUI. Ells mai la faran! Desaprofitaran i llençaran per la borda els 72 diputats que tenen ara i tossuts mai la faran!

13516230_1077446552302460_3625934681689315090_n

Aquest 11S vine a la manifestació per la DUI, perquè, un any més, els catalans ignoraran que la Independència es declara al nostre Parlament. 

De nou l’11-S d’enguany, estarà dedicat a suplicar i implorar a espanya que ens permeti fer la darrera ocurrència de l’ANC o del MHP de torn;

de nou, un any més, els catalans ignoraran que la Independència es declara al nostre Parlament,

per tant, no exigiran la Independència sinó que demanaran la prolongació indefinida del “prusés”, no pas la llibertat.

Si vols exigir la DUI t’esperem.

1 sense por salmó

New York Times recull les declaracions de Romeva que aposta per una consulta i refusa la DUI

2016Abrilmon2Notícies  per araomai

mai la farà

ROMEVA CONTRA LA DUI.
Ells mai la faran!
Llençaran els 72 diputats que tenen ara i tossuts mai la faran!

 

Romeva Londres

 

Mitjans importants com l’agència Reuters o el New York Times, es fan ressò de les declaracions de Raúl Romeva a Londres, on va explicar que Catalunya seguirà el seu full de ruta cap a la independència, tot i la negativa del govern de Madrid per a negociar,

Raúl Romeva va afirmar que la independència de Catalunya era ja inevitable, amb o sense la benedicció de Madrid.

“El punt d’inflexió ja s’ha creuat. Quan és la qüestió”, va dir en una entrevista a la delegació catalana a Londres. “No estarem esperant per sempre.”

Per Romeva ara hi ha una nova dinàmica a Catalunya al tenir un Parlament a favor de la independència, amb un mandat democràtic per seguir endavant.

Els mitjans anglosaxons expliquen que el govern central i una majoria d’espanyols s’han oposat durant molt de temps a la independència de la rica i industrialitzada Catalunya, que és la llar de 7,5 milions, o al voltant d’una sisena part de la població d’Espanya.

Romeva també va dir que no hi hauria cap declaració unilateral d’independència, i que el més probable era una altra votació.

“No volem, fer-ho sense negociació, però per negociar necessitem que a l’altra banda hi hagi algú. Però fins ara ningú contesta el telèfon.”. ”Algunes persones a Espanya creuen que no fer res, ja és la solució per a ells. Però no fer res té costos. La confiança es trenca, hi ha un risc en termes econòmics.”, va dir Romeva

A les 19,30 h. (d’ací a una hora) Presentació Manifestació pro DUI – 11S

1-presenta dui

Els polítics nostrats que actualment ostenten el poder a Catalunya per mandat popular del 27S, inventen noves coses (RUI) per no fer el que ja poden fer (DUI) i a la que ja renuncien d’antuvi.

Per  fer la DUI sols necessiten voler la Independència tant com la volen els que els van votar, perquè els 68 diputats independentistes necessaris per a fer-la ja fa temps que els tenim.

Tinc el convenciment que els capdavanters actuals del 72 diputats independentistes actuals, del Parlament de Catalunya, esperen perdre la majoria folgada de que disposen per poder dir: “ara no podem fer la DUI perquè només tenim 67 diputats, un menys dels 68 necessaris per a guanyar-la” I així anant donant voltes per no arribar enlloc i condemnar una vegada més Catalunya i els catalans sota l’actual i vergonyós esclavatge, miserable llegat per a les noves generacions de catalans que es lamentaran de la nostra trista i perenne malastrugança.

Però tingueu en compte que això no és neutre, sempre hi han uns culpables i unes víctimes, i els culpables no són els espanyols, però les víctimes sí que serem nosaltres i els nostres fills i néts.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció.

——————

Extret del post d’ahir: “Per això considero que tornar a plantejar un RUI és un retrocés al 2012. Aquest període està ja superat, a més del frau democràtic que suposa modificar un full de ruta votat per dos milions de catalans. El referèndum es va fer el 27S, i el vam guanyar. Nomes cal complir el mandat democràtic d’un poble respectuós amb la llei, democràtic i acollidor, com és el poble català….

Plantejar un RUI, insisteixo, és retrocedir 4 anys. Plantejar un RUI és donar temps a aquells que pretenen allargar el procés i han fet d’ell un modus vivendi. Plantejar un RUI és estafar a dos milions de votants del 27S. Plantejar un RUI és donar temps a l’Estat Espanyol per crear el necessari per batre de nou a Catalunya.”

Carles Santacruz i Ruiz
.
Enllaç article :
http://unilateral.cat/2016/08/03/perque-una-dui-i-no-un-rui/

PERQUÈ S’HA DE FER LA DUI I NO PAS LA RUI? (Carles Santacruz i Ruiz)

Perquè una DUI i no un RUI

OPINIÓ
.
3 d’agost de 2016
Carles Santacruz i Ruiz
El 2012 es van celebrar unes eleccions al Parlament de Catalunya on els partits sobiranistes que s’hi van presentar ho van fer amb “el dret a decidir” com a punt número 1 del seu programa electoral. Solidaritat Catalana per la Independència s’hi va presentar demanant la Declaració Unilateral d’Independència, però va quedar fora del Parlament, com és sabut per tots nosaltres.
.
La suma dels partits que defensaven el dret a decidir va configurar una majoria suficient per tirar endavant el projecte de preguntar als catalans si volien ser independents. El president Artur Mas i Gabarró va prometre consultar-ho als catalans via consulta popular, intentant encabir dins de la suposada legalitat espanyola una fórmula per poder fer un referèndum camuflat sota un altre eufemisme o metàfora d’allò que es volia portar a terme. Després d’uns mesos de tensions, discussions i debat polític de si la pregunta era adient o no, de fer una pregunta de doble fulla amb el perill de crear confusió dins l’electorat al no oferir facilitat d’escollir dins un SI o NO clar i concís, es va arribar al 9N, i es va celebrar la consulta. El resultat tots el coneixem: una aclaparadora victòria del SI SI, sense pal·liatius ni possibilitat d’interpretacions diverses com alguns pretenien.
.
Davant aquest resultat alguns vam reclamar als nostres polítics que després d’un resultat tan aclaridor declaressin la independència, però se’ns va dir que no podien doncs no ho portaven al seu programa electoral, que calien unes plebiscitàries que tindrien el valor del referèndum legal que no ens deixaven fer. I així es va fer, es va aconseguir agrupar en una candidatura gairebé totes les forces sobiranistes de Catalunya tret de la Cup, però que malgrat tot també es va sumar a la intenció de declarar la independència si s’assolia una majoria suficient, la qual és evident que tenim.
.
No invento res, nomes exposo paraules dels nostres polítics. Aquests polítics i independents van crear un full de ruta que contempla la proclamació d’independència en un dels seus punts. Per tant la solució és a les seves mans, els vam donar la majoria suficient, el suport necessari al carrer (no parlaré ara de mobilitzacions i onzes de setembre ), mobilitzacions més massives que en tota la història de la humanitat, democràcia participativa com mai s’ha vist enlloc.
.
Per això considero que tornar a plantejar un RUI és un retrocés al 2012. Aquest període està ja superat, a més del frau democràtic que suposa modificar un full de ruta votat per dos milions de catalans. El referèndum es va fer el 27S, i el vam guanyar. Nomes cal complir el mandat democràtic d’un poble respectuós amb la llei, democràtic i acollidor, com és el poble català.
.
No entraré a debatre els riscos d’una opció o una altra, és evident que qualsevol acte revolucionari comporta certs riscos, i en cap dels casos està clar com serà l’endemà, però el que si és clar és que només després d’una Declaració Unilateral d’independència la resta del món prendrà partit. Sovint entrem en la discussió de si una DUI s’ajusta a dret o no. Doncs evidentment que s’ajusta, a dret internacional, encara que només és un dret reconegut i no hi ha cap llei que l’empari. Coneixem sobradament quin és aquest dret, el dret d’autodeterminació dels pobles i l’únic tribunal, que després de molts intents de negociacions amb l’estat espanyol ens hi hem de sotmetre, és al reconeixement dels estaments internacionals. I davant d’exemples recents de països que ja s’han independitzat, som i serem un referent democràtic que ningú qüestionarà. La resta d’escenaris no fan més que crear caos i incerteses als nostres ciutadans, perquè les garanties d’èxit son mínimes i incalculables. Només si ens declarem fora de l’Estat opressor podrem fer lleis, estructures d’estat, referèndums i, el més important, podrem garantir el futur dels nostres fills.
.
Plantejar un RUI, insisteixo, és retrocedir 4 anys. Plantejar un RUI és donar temps a aquells que pretenen allargar el procés i han fet d’ell un modus vivendi. Plantejar un RUI és estafar a dos milions de votants del 27S. Plantejar un RUI és donar temps a l’Estat Espanyol per crear el necessari per batre de nou a Catalunya.
.
Fer la DUI ens allibera de facto de complir qualsevol llei i prefecte espanyol. Fer la DUI ens permet començar a negociar amb la comunitat internacional a l’endemà. Fer la DUI és la culminació del procés d’independència.
.
Fer la DUI és tenir la llibertat a la mà i complir tot el que han promès els nostres polítics i independents que es van presentar al parlament el 27 S. Només han de complir el mandat democràtic d’un poble, cap país del món qüestionarà la decisió d’un parlament escollit democràticament, i el que ho faci es crea un problema a si mateix. Sense anar més enllà, Espanya no ha reconegut a Kosovo i Kosovo és independent.
.
L’única solució real per Catalunya és la independència, i aquesta només s’assolirà unilateralment mitjançant una declaració del nostre parlament.
.
Un RUI ens condemna a perdre 4 anys de camí, i al risc de no poder tornar en molt de temps on som ara. Hem fet una travessa molt llarga i dura, molta gent ha quedat pel camí, per ells i pel futur dels nostres, ara és l’hora.
.