Per tant dediquem-nos a preparar la DUI i la voluntat dels independentistes per fer-nos forts i plantar-nos de cent maneres un cop feta la DUI.

1 - ara Hora DUI1 PRECIPITEM_6

Sr. Romeva, la resposta a “quan? és ja i DUI !

No hi haurà pressió internacional sobre Espanya fins que després de la DUI sense fer pressió directa et reconeguin.

Senyor Romeva, no tingui por a la DUI, sí cal que tinguem por a l’engany i l’autoengany!

No tingueu por a la DUI perquè és legal internacional i el Referèndum negociat és l’enèssima via morta! DUI ja!

La resposta a “quan?” Sr. Romeva, és posar-se a preparar la DUI, perquè el Referèndum negociat és l’enèssima presa de pèl, una altra via morta! una pastanaga monumental per a enredar de nou als catalans. No hi haurà pressió internacional sobre Espanya, Europa no farà ni un pas que pugui incomodar un dels seus socis, això ho intueix fins i tot un infant de P3, sols quan Catalunya faci el pas unilateral començaran a degotar els reconeixements internacionals, l’un darrer l’altra, començant pels països pioners que ja ens han picat l’ullet.

Per tant dediquem-nos a preparar la DUI i la voluntat dels independentistes per fer-nos forts i plantar-nos de cent maneres un cop feta la DUI.

En canvi vostès els capdavanters que hem escollit i als qui hem donat el mandat de acabar el Procés de Recuperació de la nostra secular independència, només fan que tirar pilotes fora, que negar la DUI i apuntar la banya amb un Referèndum que mai es farà pactat amb Espanya i sotmesos a la seva legislació.

El Procés Constituent ha de ser sols en les coses vitals i concretes, les coses tècniques s’han de deixar pels tècnics, i ha de ser ràpid, no pas un altre motiu per anar matant el temps.

.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM, membre de Compromesos amb la DUI, simpatitzant de l’UPDIC de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa.

Necesitem Fornas i l’UPDIC que a banda de NO TENIR POR A LA DUI s’hi ha compromés.

1 - ara Hora DUI1 vertader procés

INTERNACIONAL10 (DIARI ARA)

  • Romeva adverteix des de Londres que no canviarà el full de ruta i que la independència és “inevitable”

ARA Barcelona28/04/2016 09:52

Catalunya mantindrà el full de ruta cap a la independència malgrat el bloqueig polític a Espanya i la negativa del govern de Madrid a negociar: és el missatge que va llançar dimecres a Londres Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors de la Generalitat.

S’ha passat el punt de no retorn. [La independència] Serà una realitat. La pregunta ara és quan”, ha dit en una entrevista a l’agència Reuters de la qual s’han fet ressò mitjans internacionals com ‘The New York Times’. Romeva assegura que la independència és ja “inevitable”, amb o sense l’aprovació de Madrid: “No estarem esperant per sempre”.

Reuters recorda que el referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya ha estat un dels obstacles per a la formació d’una coalició de govern a Madrid, que ha portat a la repetició de les eleccions. “No podem ser presoners d’això”, ha respost el conseller.

En referència als 18 mesos establerts al full de ruta de Junts pel Sí, Romeva assegura que “hem de fixar-nos un termini, i si no hi ha resposta, hem d’avançar”. Ha revelat que no hi haurà una declaració unilateral d’independència, sinó una nova votació, en relació amb les eleccions constituents que es convocaran al final d’aquesta curta legislatura.

“Ningú agafa el telèfon”

“Aquest no és l’escenari que volem: volem una negociació. Però per negociar necessitem que l’altra part s’hi posi. I fins ara ningú agafa el telèfon”, ha declarat el conseller en l’entrevista. Afegeix que “hi ha gent a Espanya que creu que no fer res és una solució, però no fer res té costos: s’està trencant la confiança i hi ha un risc en termes econòmics”.

Romeva explica que el referèndum escocès del 2014 era un model per trobar una sortida legal, i ha defensat que no està en perill la pertinença a l’euro i a la UE d’una Catalunya independent, no està en joc: “A qui beneficiaria que Catalunya quedés fora de la UE?”

1 PRECIPITEM_6

“Sense por” a la llengua i “sense” por als colonitzadors per odi i incultura: Català única llengua oficial.

547029_409976619068607_1908779625_nNació llengua cultura

Com als EEUU és la nació, a Catalunya és la llengua, el primer valor de la República i la primera raó d’estat.

Llengua i Nació, els fonaments de l’estat català,
les columnes que sostenen i defensen la nostra llibertat de pensament i d’acció.
La llengua catalana és fonament i primera raó d’estat per a Catalunya, ha de ser única llengua oficial del nou estat català independent, i tan per aquesta raó com per garantir la seva pervivència, aquesta oficialitat no la ha de compartir amb cap altra llengua.
.
En la Constitució catalana això hi ha de quedar ben clar i de cap manera s’hi ha d’esmentar en cap moment ni Espanya, ni Castellà, ni l’espanyol, ni el castellà, com tampoc ni el francès, ni l’anglès, no té cap sentit.
.
Tot intent de fer cooficial el castellà és per naturalesa i efectes pràctics un atac a Catalunya que posaria en greu perill el futur de la nostra nació i deixaria a pocs anys vista la nostra llengua i la nostra cultura. i nosaltres mateixos en la mateix situació d’una “Reserva India”, on els partits i col·lectius enemics de la catalanitat farien tot el possible per a criticar qualsevulla inciativa i per a destrossar-ne els fonaments.
.
La llengua és com la nació, no n’hi poden haver dues en un mateix àmbit, o preval una o preval l’altre, o una se sent atacada o se sent atacada l’altra. Espanya i l’Espanyol o Castellà i el Castellà ja tenen els seus àmbits propis no cal que continuin exercint de conqueridores i colonitzadores, ni elles ni els que se sentin d’elles.
.
No posem en risc el nostre futur sota cap suposició. El castellà ja té arreu del món molts llocs per ser parlat i viure com a llengua en plenitud, i molts estats i governs del món que el protegeixen. El català només té Catalunya i els catalans i de cap manera ens hem de lligar les mans amb suposades cooficialitats que ens puguin privar de protegir-el, activar-el i restituir-el totalment.
.
Als catalans mai ens passarà pel cap atacar o privar de cap llengua a ningú, però sí que hem de ser conscients i plenament defensors de que la llengua de Catalunya és el Català i ell és la primera raó d’estat de la Catalunya Independent.
.
La restitució del català com a llengua de la Nació Catalana, a partir d’ara i per sempre, mentre Catalunya sigui Catalunya, no ha d’ésser mai qüestió partidista ni de discussió i ha d’ésser acceptada per tots els ciutadans com a fonament i columna central de la nostra República, de la mateixa manera que el Republicanisme és consubstancial a la república Francesa i la llibertat ho és a la Constitució Nord americana. A alguns els costa entendre perquè als EUA si vols la nacionalitat nord americana et fan renunciar explícitament a qualsevol altra nacionalitat. Des de la nostra perspectiva i mentalitat empipa haver de renunciar a la teva anterior nacionalitat, però és que per aquella nació el seu fonament és la seva nacionalitat, té un sentit molt clar i comporta drets i responsabilitats, i es base dels seus valors i de la seva permanència.
.
El català és el que dona nom i sentit al nostre poble i així ha de ser plenament acceptat i reconegut per tothom i ha de ser escrit en la constitució catalana amb lletres de ferro i foc inesborrables.
És plenament català qui entén i accepta aquest principi, no pas aquell que sols viu i treballa a Catalunya, sinó el que estima aquesta terra i la seva llengua. Aquesta és la proba d’amor i patriotisme envers Catalunya, el respecte absolut i amor actiu a la seva llengua que com tothom sap i ha de saber és el català.
.
Cadascú té una llengua materna però com a ciutadà de la República catalana la seva llengua és la catalana i s’ha d’esforçar en parlar-la i defensar-la. Si en el seu cor o en el seu intel·lecte no pot acceptar o suportar que el català sigui l’única llengua de la República catalana és senyal que ell no és català de veritat, esdevé així un estranger perenne i viu en un país que no és el seu i per tant molt sovint actua com aliè i colonitzador.
Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció i membre d’UPDIC “Units per a Declarar la Independència Catalana”.
1 - negres

Tenen por a parlar obertament de la Llengua, la fonamental raó i sentit primer de Catalunya.

I qui tem la DUI? La DUI és la desobediència més legítima i és legal internacional.

1 vertader procésara Hora DUI

La DUI és la desobediència més legítima i és legal internacional. Unim-nos per la DUI.

Cert, toca l’entrenament tàctic sobre el territori i en això farem costat a la CUP. No hem de tenir por i hem d’anar units en la necessària ruptura amb l’invasor i els “quintacolumnistes”.

Preparem-nos mentalment per a l’enfrontament perquè la nostra aposta per a la Recuperació de la Independència dels catalans va de veres. No fem broma en això i no podem anar esperant unes lleis i unes estructures d’estat perfectes perquè no és possible fer-les perfectes sense fer-les o volent fer-les din l’estat espanyol i sota les seves jurisdiccions, traves i amenaces.

“La Independència s’ha de fer bé” cert! però fer-la bé és fer-la, i ens haurem d’encarar amb Espanya i els espanyols com aquests que s’anomenen “ciutadans” encara que no vulguem.

La desobediència sublim i perfecte es diu DUI, preparem-la ja des d’ara, la tenim a la ma amb 72 diputats independentistes. No ens encantem.

La DUI no depèn del 50%+1 de ciutadans sinó sols del 50%+1 de diputats que en el nostre cas, de Catalunya, són ni més ni menys que 68 diputats, i aquesta DUI no és contrària a la Legalitat Internacional per Jurisprudència dictada pel Tribunal de La Haia en el cas Kosovo.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, català pro DUI, membre de la pàgina de facebook “Compromesos amb la DUI”, simpatitzant de l’UPDIC -Units per a Declarar la Independència Catalana” de Jordi Fornas, ex batlle de Gallifa.

1 PRECIPITEM_6

 

Puigdemont té el síndrome de Prat de la Riba i ja han passat més de 100 anys!

El nostre problema no és Madrid Sr. Partal. És la nostra classe política! el país segueix fallant-nos per dalt. A hores d’ara ja hauríem de saber tots plegats i encara més vostè que la única porta a la nostra indepemndència és la DUI. Cap Referèndum espanyol, cap pacte, cap pantalla democràtica que Mas i Puidemont s’empesquen incansablement. Ja vam pronunciar-nos el 9N del 2014 i el 27S del 2015, no ens prenguem el pel tots plegats per favor!

DUI ja!    Sr. Partal  !

Necessitem un capdavanter independentista com Fornas, l’antítesi d’un President que renuncia a liderar la urgent independència.

fornas1 DeclaracióEn la relació d'entitats impulsores del següent Manifest hi ha errors que caldria esmenar. (EA 1382)

Puigdemont està renunciant a tot compromís amb el veritable gest independentista amb l’excusa d’un mandat mal quantificat i mal interpretat. Un capdavanter no ho pot fer això, ha de fer ben bé el revés!

El Poble català que va votar el 27S d’una forma clara i contundent veu amb preocupació i inquietud com la seva voluntat està en mans de pusil·lànimes i partidistes que no donen la talla amb la confiança que se’ls va dipositar, es torna a sentir la sensació de que amb Convergència no arribarem a la Independència i amb Esquerra tampoc! perquè Puigdemont ho és de CDC veritat?  i  Junqueras d’ERC veritat?

Si vaig errat i no és així, que ambdós polítics no compleixen …  per què Puigdemont actua així i no com un veritable defensor de la nostra independència total. Pobres de nosaltres! quan aprendrem a confiar amb alliberadors i no pas amb retardataris i encaixadors?!

Per sentit comú, si volem ser independents, cosa que ja hem repetit manta vegades els catalans des del propassats 2009, 2010,  2012, 2013, 9N del 2014, 27S del 2015 i ho ha reafirmat el nostre Parlament amb la DIP i la re-DIP, i en totes aquestes vegades ho hem expressat de forma oficial i escrupolosament democràtica amb Consultes (Referèndums escanyats, mutilats i rebaixats de condició pels nostres principals enemics, o sigui per la nostra mateixa classe política catalana miserablement autonòmica i supeditada a un propi i auto imposat esclavatge).

Per sentit comú, si volem ser independents i no deixar perdre aquesta ocasió d’or, que estem vivint i lluitant, d’oportunitat d’assolir amb èxit la recuperació de la nostra set vegades secular independència.

Per sentit comú, si volem ser independents, perquè un dels més grans enemics nostres d’aquest moment -enemic de Catalunya i els catalans- és el temps i el cansament que la indecisió volguda de la nostra sempre vergonyant i indigne classe política provoca. Ho saben i ho volen, volen cansar-nos per esgotament, volen que el procés es vagi rovellant mentre ells van cobrant. Ha fallat el pagament d’alguna paga dels funcionaris, però jo perdo pagues dia a dia i sense parar, han fallat els pagaments a les farmàcies, però algú ha sentit a dir o parlar de que ses senyories hagin perdut ni una sola paga de mans de l’estat espanyol que tan bé paga, amb els diners dels catalans, el sou d’uns polítics que per la seva manera de fer fan olor de mecs o de comprats. Massa bé paga el sistema als seus directes llogats! No sigui que algú tingui massa pressa en canviar les coses.

Puigdemont successor a dit d’Artur Mas, dia a dia està renunciant a tot el que se suposa que hauria de fer un capdavanter independentista i ho fa amb dues excuses que sembla que ha mal interpretat o dels que n’ha fet una lectura totalment desenfocada, primer dient que el 27S no hi va haver prous vots quan tots sabem que malgrat la tupinada del vot exterior es va superar la majoria absoluta de 68 diputats necessària i suficient per a fer una DUI, encara amb quatre diputats més, i segon dient i repetint que el mandat del Poble sols l’obliga a preparar el que ell en diu la pre independència.

Puigdemont (Mas-dos) només exerceix d’administrador de l’autonomia caduca i cada vegada més ofegada i així posa irresponsablement en risc la capacitat de Catalunya d’aixecar-se i marxar. Com Mas, Puigdemont, no és un capdavanter -els capdavanters veritables són necessaris per a una tasca alliberadora-, sols s’excusa en una majoria que mai serà suficient per qui vol que no sigui mai suficient i encara té la gosadia d’exigir que els catalans tornem a votar i que superem de nou més i més pantalles democràtiques que ells no escoltaran o sempre traduiran al seu aire.

Fins que no posem al davant del Procés d’Independència un home o dona, naturalment, que vulgui per sobre de tot la Independència de Catalunya i actuï conforme amb aquesta voluntat, i que de fet no ens enganyi, no podrem declarar unilateralment la independència, que és com es fa i per a més INRI encara de l’actuació d’aquests maldestres que ens governen ara a Catalunya, per a més INRI la DUI és legal internacional segons jurisprudència dicatada pel Tribunal Internacional de La Haia.

Compatriotes, no ens deixem fotre una vegada més! Preparem la DUI i si no la fan ells, els abans esmentats, perquè ells no la faran mai! ja ho han dit i repetit, la haurem, de fer nosaltres i haurem de foragitar-los del lloc que els hi hem confiat.

Salvador Molins Escudé, Conseller de Catalunya Acció, Soci de l’ANC i de l’ÒMNIUM. membre de Compromesos amb la DUI i simpatitzant de l’UPDIC -Unim-nos per a Declarar la Independència Catalana- de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa

1 PRECIPITEM_6

El Poble li va dir que fos Macià i ell s’entesta a ser Prat de la Riba. Encara es pensa que estem ballant el Win Win però això és una guerra.

El nostre problema no és Madrid Sr. Partal. És la nostra classe política! el país segueix fallant-nos per dalt. A hores d’ara ja hauríem de saber tots plegats i encara més vostè que la única porta a la nostra indepemndència és la DUI. Cap Referèndum espanyol, cap pacte, cap pantalla democràtica que Mas i Puidemont s’empesquen incansablement. Ja vam pronunciar-nos el 9N del 2014 i el 27S del 2015, no ens prenguem el pel tots plegats per favor!

DUI ja!    Sr. Partal  !

Necessitem un capdavanter independentista com Fornas, l’antítesi d’un President que renuncia a liderar la urgent independència.

fornas1 DeclaracióEn la relació d'entitats impulsores del següent Manifest hi ha errors que caldria esmenar. (EA 1382)

Puigdemont està renunciant a tot compromís amb el veritable gest independentista amb l’excusa d’un mandat mal quantificat i mal interpretat. Un capdavanter no ho pot fer això, ha de fer ben bé el revés!

El Poble català que va votar el 27S d’una forma clara i contundent veu amb preocupació i inquietud com la seva voluntat està en mans de pusil·lànimes i partidistes que no donen la talla amb la confiança que se’ls va dipositar, es torna a sentir la sensació de que amb Convergència no arribarem a la Independència i amb Esquerra tampoc! perquè Puigdemont ho és de CDC veritat?  i  Junqueras d’ERC veritat?

Si vaig errat i no és així, que ambdós polítics no compleixen …  per què Puigdemont actua així i no com un veritable defensor de la nostra independència total. Pobres de nosaltres! quan aprendrem a confiar amb alliberadors i no pas amb retardataris i encaixadors?!

Per sentit comú, si volem ser independents, cosa que ja hem repetit manta vegades els catalans des del propassats 2009, 2010,  2012, 2013, 9N del 2014, 27S del 2015 i ho ha reafirmat el nostre Parlament amb la DIP i la re-DIP, i en totes aquestes vegades ho hem expressat de forma oficial i escrupolosament democràtica amb Consultes (Referèndums escanyats, mutilats i rebaixats de condició pels nostres principals enemics, o sigui per la nostra mateixa classe política catalana miserablement autonòmica i supeditada a un propi i auto imposat esclavatge).

Per sentit comú, si volem ser independents i no deixar perdre aquesta ocasió d’or, que estem vivint i lluitant, d’oportunitat d’assolir amb èxit la recuperació de la nostra set vegades secular independència.

Per sentit comú, si volem ser independents, perquè un dels més grans enemics nostres d’aquest moment -enemic de Catalunya i els catalans- és el temps i el cansament que la indecisió volguda de la nostra sempre vergonyant i indigne classe política provoca. Ho saben i ho volen, volen cansar-nos per esgotament, volen que el procés es vagi rovellant mentre ells van cobrant. Ha fallat el pagament d’alguna paga dels funcionaris, però jo perdo pagues dia a dia i sense parar, han fallat els pagaments a les farmàcies, però algú ha sentit a dir o parlar de que ses senyories hagin perdut ni una sola paga de mans de l’estat espanyol que tan bé paga, amb els diners dels catalans, el sou d’uns polítics que per la seva manera de fer fan olor de mecs o de comprats. Massa bé paga el sistema als seus directes llogats! No sigui que algú tingui massa pressa en canviar les coses.

Puigdemont successor a dit d’Artur Mas, dia a dia està renunciant a tot el que se suposa que hauria de fer un capdavanter independentista i ho fa amb dues excuses que sembla que ha mal interpretat o dels que n’ha fet una lectura totalment desenfocada, primer dient que el 27S no hi va haver prous vots quan tots sabem que malgrat la tupinada del vot exterior es va superar la majoria absoluta de 68 diputats necessària i suficient per a fer una DUI, encara amb quatre diputats més, i segon dient i repetint que el mandat del Poble sols l’obliga a preparar el que ell en diu la pre independència.

Puigdemont (Mas-dos) només exerceix d’administrador de l’autonomia caduca i cada vegada més ofegada i així posa irresponsablement en risc la capacitat de Catalunya d’aixecar-se i marxar. Com Mas, Puigdemont, no és un capdavanter -els capdavanters veritables són necessaris per a una tasca alliberadora-, sols s’excusa en una majoria que mai serà suficient per qui vol que no sigui mai suficient i encara té la gosadia d’exigir que els catalans tornem a votar i que superem de nou més i més pantalles democràtiques que ells no escoltaran o sempre traduiran al seu aire.

Fins que no posem al davant del Procés d’Independència un home o dona, naturalment, que vulgui per sobre de tot la Independència de Catalunya i actuï conforme amb aquesta voluntat, i que de fet no ens enganyi, no podrem declarar unilateralment la independència, que és com es fa i per a més INRI encara de l’actuació d’aquests maldestres que ens governen ara a Catalunya, per a més INRI la DUI és legal internacional segons jurisprudència dicatada pel Tribunal Internacional de La Haia.

Compatriotes, no ens deixem fotre una vegada més! Preparem la DUI i si no la fan ells, els abans esmentats, perquè ells no la faran mai! ja ho han dit i repetit, la haurem, de fer nosaltres i haurem de foragitar-los del lloc que els hi hem confiat.

Salvador Molins Escudé, Conseller de Catalunya Acció, Soci de l’ANC i de l’ÒMNIUM. membre de Compromesos amb la DUI i simpatitzant de l’UPDIC -Unim-nos per a Declarar la Independència Catalana- de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa

1 PRECIPITEM_6

L’engany “Puigdemont” vergonya i desconcert pels independentistes. Pobra Catalunya si no reaccionem!

Pantalles democràtiques i autonomistes de merda nomenats a dit.

El 9N=80%   i    el 27S=72 diputats

“els capats d’esperit, de coratge i dignitat mai en tindran prou amb cap “pantalla democràtica” per a prendre la decisió que cal prendre per a independitzar-se d’Espanya i que Catalunya torni a ser un Estat independent.”

Josep Castany – 4 abril a les 15:48:

Puigdemont: “Avui no podem demanar a cap estat independent que ens doni cap suport, perquè no estem en aquesta lògica. Treballarem pel reconeixement més endavant, després que aquest país, a través d’una pantalla democràtica, hagi acreditat que té més del 50% de suport popular al procés. Llavors, estarem en condicions de traslladar a la política internacional, especialment a l’europea, que ja no està davant d’un assumpte intern, sinó com a mínim comunitari”

Aquest pocavergonya d’en Puigdemont superarà ben aviat al penques d’en Mas jugant amb els conceptes i les paraules. O sigui, Puigdemont, que segons vostè tenir un Parlament amb majoria absoluta de diputats independentistes resultat d’unes eleccions democràtiques no és tenir una “pàntalla democràtica”? Sap que passa Sr. Puigdemont, que els capats d’esperit, de coratge i dignitat mai en tindran prou amb cap “pantalla democràtica” per a prendre la decisió que cal prendre per a independitzar-se d’Espanya i que Catalunya torni a ser un Estat independent.

 ———————————————

 Anna de la Mota ” A veure si ens entenem, un referèndum pactat amb l’estat d’on ets presoner és una PRESA DE PEL!. La independència ja l’hem votat el 9N (80% a favor de la Independència), el 27S (72 diputats independentistes). ”

13001319_1033644963349286_3609420660237028728_n

1 vertader procés

1 PRECIPITEM_6

CiU I PNB sicaris d'Espanya contra la democràcia ! __ EA 1843

Units per responsabilitat estratègica CDC, ERC, CUP i tota l’esquerra independentista pel Punt i Final i la DUI.

576_1373636362via-baltica-mar1157609_556434561072125_1460557703_n
(Fotografia: Així fou la Via Bàltica, un any després eren independents)
No podem ajornar la plena unitat:  El temps ens va en contra i el natural cansament també! 
Units per responsabilitat estratègica CDC, ERC, CUP  i  CUP i tota l’esquerra independentista pel Punt i Final i la DUI. (Així fou la Via Bàltica)
Salvador Molins Escudé Hem d’acabar aquest procés. El temps ens va en contra i el natural cansament també! DUI el mes 19è, i si pot ser, abans!

foto de Salvador Molins Escudé.
Eduard Samsa
Eduard Samsa A L’ASSEMBLEA DE MANRESA: PROPOSTA DAVANT LES POSSIBLES NOVES ELECCIONS A LES “CORTES ESPAÑOLAS”: Atès el paper gairebé “institucional” que els hi tocarà encarnar als representants de l’independentisme català a les “Cortes españolas” durant aquest període de preparació de la desconnexió de Catalunya: per què no proposar una candidatura unitària sense adscripció partidista, és a dir, que explícitament no representi cap partit o suma de partits com a tals, sinò íntegrament formada per personalitats independents per les que el poble català es senti representat transversalment i en les quals delegui la seva representació per sobre de les respectives adscripcions o manca d’adscripcions de cadascú, i reconeguda per tots els partits, institucions, entitats i associacions del camp independentista? Això permetria votar-la a totes les sensibilitats del camp independentista i fins i tot a molts indecisos…

Salvador Molins Escudé
Salvador Molins Escudé Aquesta proposta és molt ferma. Si no es fa així Junts pel Sí, separats CDC, ERC i CUP seran derrotats i humiliats i al cansament de la societat catalana s’hi sumarà l’esgotament dels independentistes i també s’hi sumarà la depressió i la desil·lusió col·lectiva de la nostra gent. Estratègicament no ens ho podem permetre. L’Esquerra Independentista també s’hi ha de sumar. Ja va essent hora de que actuem units davant el moment històric que vivim i aparquem els interessos partidistes fins que assolim fer la DUI i acabar victoriosament aquest procés de Recuperació de la set vegades centenària independència de Catalunya.No podem jugar amb el factor cansament, és un factor que no controlem i ens pot enfonsar.

Tampoc podem acumular la sensació de fracàs, i l’anar separats ens abocarà al desastre. “La dona del Cèsar ha de ser honrada i sobretot ho ha de semblar” eus ací el valor negatiu de les sensacions de cansament, de dilació interessada i de fracàs.
Salvador Molins Escudé, Conseller de Catalunya Acció, Soci de l’ANC i de l’ÒMNIUM. membre de Compromesos amb la DUI i simpatitzant de l’UPDIC -Unim-nos per a Declarar la Independència Catalana- de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa.

Un President Català independentista mai pot girar la cara a la DUI i menys al Reconeixement Internacional.

Un eix molt convenient: Washington DC-Londres-Barcelona-Jerusalem

“Catalunya completarà la “Creu d’Occident” a Europa un cop faci sense por la DUI”

La Independència cada dia més aprop! Quan farem el salt? com farem el salt? BIC 2294

La Creu d’Occident a Europa, la bandera de Sant Jordi
i la nostra Estelada.

Amb Catalunya, Occident pot completar en el marc d’Europa un dels seus grans eixos, em refereixo a l’eix anglosaxo que connecta els Estats Units amb Londres i va fins Israel, un estil de democràcia i de defensa de la llibertat en el que Catalunya encaixarà bé i esdevindrà una vàlua que d’alguna manera encara resta pendent.

L’altre eix més significatiu enllaça Alemanya, França i Itàlia. L’arc del Nord el formen països com Suècia, Noruega, Islàndia i Dinamarca, …

A més, dins d’Europa no és bo que Anglaterra es trobi gaire sola i amb Catalunya hi trobaria un bon aliat i una altra ferma companya.

Els dos eixos ben completats dibuixaran una creu, no pas d’estels lluents com els que dibuixen la famosa i bonica constel·lació anomenada «la Creu dels Mars del Sud» brúixola i nord de vaixells i mariners al llarg de tota la història, sinó una creu formada pels diferents estels blancs corresponents a les nacions europees, estels que simbolitzen la llibertat dels Pobles que frueixen del suprem valor de la seva pròpia independència, estels blancs com el que figura dins del triangle blau de la nostra estelada.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció, soci de l’ANC, soci de l’ÒMNIUM, membre de Compromesos amb la DUI i simpatitzant de l’UPDIC «Units per declarar la Independència Catalana» de Jordi Fornas ex batlle de Gallifa.

——————- Noticia d’avui a Vilaweb:

(Estònia,  Dinamarca, Irlanda o Suècia i …. a favor de la Catalunya Independent. Ens entendrem ….!)  En un món cada vegada més petit. EUA, Anglaterra, … Crear sinergies …. (SME,CA)

MÓN

Diputats del Parlament d’Estònia creen un grup de suport al procés català

Segons el diari Ara, que ha avançat la notícia, servirà per seguir la transició de Catalunya cap a la independència

rk hoone

El Riigikogu, el parlament estonià, ha iniciat la creació d’un grup de suport al procés d’independència de Catalunya, segons que publica l’Ara. Estarà format per deu parlamentaris i la seva funció serà la d’establir relació amb Catalunya i seguir l’evolució del procés. Els iniciadors del grup són dos parlamentaris dels dos principals partits del país, Mark Soosaar, socialdemòcrata, i Aadu Must, liberal.

VilaWeb s’ha posat en contacte amb el Diplocat i el departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors de la Generalitat de Catalunya, i tots dos equips afirmen desconèixer la iniciativa del parlament estonià.

D’aquesta manera, Estònia s’uneix a altres parlaments europeus que han tractat el procés d’independència de Catalunya, com és el cas de Dinamarca, Irlanda o Suècia.

 

Com als EEUU és la nació, a Catalunya és la llengua, el primer valor de la República i la primera raó d’estat.

"el repte més gran a què s’enfronta qualsevol nació que encara un procés d’independència! __ BIC 18831-aligot1 PRECIPITEM_6

Llengua i Nació, els fonaments de l’estat català,
les columnes que sostenen i defensen la nostra llibertat de pensament i d’acció.
La llengua catalana és fonament i primera raó d’estat per a Catalunya, ha de ser única llengua oficial del nou estat català independent, i tan per aquesta raó com per garantir la seva pervivència, aquesta oficialitat no la ha de compartir amb cap altra llengua.
.
En la Constitució catalana això hi ha de quedar ben clar i de cap manera s’hi ha d’esmentar en cap moment ni Espanya, ni Castellà, ni l’espanyol, ni el castellà, com tampoc ni el francès, ni l’anglès, no té cap sentit.
.
Tot intent de fer cooficial el castellà és per naturalesa i efectes pràctics un atac a Catalunya que posaria en greu perill el futur de la nostra nació i deixaria a pocs anys vista la nostra llengua i la nostra cultura. i nosaltres mateixos en la mateix situació d’una “Reserva India”, on els partits i col·lectius enemics de la catalanitat farien tot el possible per a criticar qualsevulla inciativa i per a destrossar-ne els fonaments.
.
La llengua és com la nació, no n’hi poden haver dues en un mateix àmbit, o preval una o preval l’altre, o una se sent atacada o se sent atacada l’altra. Espanya i l’Espanyol o Castellà i el Castellà ja tenen els seus àmbits propis no cal que continuin exercint de conqueridores i colonitzadores, ni elles ni els que se sentin d’elles.
.
No posem en risc el nostre futur sota cap suposició. El castellà ja té arreu del món molts llocs per ser parlat i viure com a llengua en plenitud, i molts estats i governs del món que el protegeixen. El català només té Catalunya i els catalans i de cap manera ens hem de lligar les mans amb suposades cooficialitats que ens puguin privar de protegir-el, activar-el i restituir-el totalment.
.
Als catalans mai ens passarà pel cap atacar o privar de cap llengua a ningú, però sí que hem de ser conscients i plenament defensors de que la llengua de Catalunya és el Català i ell és la primera raó d’estat de la Catalunya Independent.
.
La restitució del català com a llengua de la Nació Catalana, a partir d’ara i per sempre, mentre Catalunya sigui Catalunya, no ha d’ésser mai qüestió partidista ni de discussió i ha d’ésser acceptada per tots els ciutadans com a fonament i columna central de la nostra República, de la mateixa manera que el Republicanisme és consubstancial a la república Francesa i la llibertat ho és a la Constitució Nord americana. A alguns els costa entendre perquè als EUA si vols la nacionalitat nord americana et fan renunciar explícitament a qualsevol altra nacionalitat. Des de la nostra perspectiva i mentalitat empipa haver de renunciar a la teva anterior nacionalitat, però és que per aquella nació el seu fonament és la seva nacionalitat, té un sentit molt clar i comporta drets i responsabilitats, i es base dels seus valors i de la seva permanència.
.
El català és el que dona nom i sentit al nostre poble i així ha de ser plenament acceptat i reconegut per tothom i ha de ser escrit en la constitució catalana amb lletres de ferro i foc inesborrables.
És plenament català qui entén i accepta aquest principi, no pas aquell que sols viu i treballa a Catalunya, sinó el que estima aquesta terra i la seva llengua. Aquesta és la proba d’amor i patriotisme envers Catalunya, el respecte absolut i amor actiu a la seva llengua que com tothom sap i ha de saber és el català.
.
Cadascú té una llengua materna però com a ciutadà de la República catalana la seva llengua és la catalana i s’ha d’esforçar en parlar-la i defensar-la. Si en el seu cor o en el seu intel·lecte no pot acceptar o suportar que el català sigui l’única llengua de la República catalana és senyal que ell no és català de veritat, esdevé així un estranger perenne i viu en un país que no és el seu i per tant molt sovint actua com aliè i colonitzador.
Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció i membre d’UPDIC “Units per a Declarar la Independència Catalana”.
1 - negres
Publicat dins de GeneralEnvia un comentari