Sense conflicte no hi haurà independència, sols hi haurà més submissió i esclavatge.

1170664_10200873535074596_1568872790_nVjaume sastreCampana

Sense conflicte no hi haurà independència, sols hi haurà més submissió i esclavatge.

El que ens allibera és l’actitud de Torroella de Montgrí no pas l’actitud de Berga. Ambdues són honorables però la primera allibera i la segona no.

La imposició de la llengua castellana a les escoles. Resposta: ajupiment.

L’espoliació continuada. Resposta: silenci còmplice.

Ara el tema de les estelades. Resposta: protestes però a la fi més ajupiment. Sols l’Alcalde de Torroella de Montgrí els hi planta cara.

Som un Poble sotmés i ho seguirem sent fins que molts diguem “PROU” amb efectes!

Necessitem el conflicte i homes valents per encarar-lo per a alliberar-nos ja d’una punyetera vegada.

El preu o la quota del cotó va alliberar les colònies americanes, què alliberarà la colònia catalana? la llengua, l’estelada, l’immens robatori que tots consentim? l’orgull espanyol que ens trepitja i ens trepitja?

Quan direm “PROU” ?

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció i candidat número 8 a la llista de Ramon Carner de l’UPDIC per a la Capital de la propera Catalunya Independent.

L’Acte de fermesa que ens ha d’alliberar, el batlle s’encara als mossos i els diu:

“des de l’Ajuntament mantindrem aquest símbol a la façana i no farem el pas de retirar-lo”

L’alcalde de Torroella de Montgrí es nega a treure l’estelada malgrat la trucada del director dels Mossos

La Junta Electoral de Zona ha ordenat als Mossos d’Esquadra que despengin “de manera immediata” la bandera de l’Ajuntament

 

 

La façana de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, amb l’estelada onejant juntament amb la senyera / ACN

 

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, s’ha negat a treure l’estelada de la façana de l’Ajuntament malgrat rebre la trucada del director general de la Policia, Albert Batlle. Cordón entén que la imatge dels Mossos d’Esquadra despenjant la bandera no beneficia ningú, però tampoc vol que la que imatge que surti sigui laSEVA, o la d’algú altre del consistori, traient l’estelada. L’alcalde defineix la situació com a “rocambolesca” perquè, a les portes de les municipals, “l’Estat ha tornat a ferUNA guerra de banderes”.

Torroella de Montgrí va rebre dijous a la tarda la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), tramesa per la de zona del Baix Empordà, que obliga a retirar les estelades dels edificis públics i els locals que siguin seus electorals. Al municipi, la bandera independentista oneja –juntament amb la senyera– a la façana de l’Ajuntament. Aquest migdia, el consistori ha rebut una resolució de la Junta Electoral de Zona (JEZ), que, davant la negativa de retirar l’estelada, ordena als Mossos que la despengin “de manera immediata”.

El consistori ha presentat recurs davant la resolució de la JEC. L’escrit, que porta la signatura de l’alcalde Jordi Cordón (CiU), assegura que l’Ajuntament s’ha trobat “en absoluta indefensió” davant la denúnciaPRESENTADA per Societat Civil Catalana (SCC). Una entitat que, recorda el text, “no és part del procés electoral convocat”. L’alcalde feia saber a la Junta Electoral que el consistori no ha rebut “trasllat” de la denúncia presentada per SCC i que, en conseqüència, com que no se li ha notificat, tampoc s’ha pogut defensar. “Entenem que s’ha prescindit totalment i absolutament del procediment establert per llei”, recollia el recurs.

A més, el text que s’ha tramès a la JEZ de la Bisbal d’Empordà (d’on depèn Torroella) també defineixCOM a “absolutament desproporcionada” la decisió de retirar les estelades dels edificis que no siguin col·legis electorals. “En molts municipis d’aquest país hi ha símbols de diferents ideologies que no es retiren ni s’han retirat mai en els diferentsPERÍODES electorals”, concloïa el recurs.

L’Ajuntament ha tramès el recurs a la Junta Electoral de Zona (JEZ) poc després de les dotze del migdia. I la resposta, que no s’ha fet esperar, ha estat tan curta com categòrica. La decisió de la JEZ, que s’ha rebut a quarts de dues, no entra a valorar cap dels motius i, simplement, resol que despenjar l’estelada és “de preceptiu compliment”. En conseqüència, la JEZ ordena als Mossos d’Esquadra que “procedeixin immediatament a retirar” la bandera independentista.

Negativa tot i la trucada d’Albert Batlle

A primera hora de la tarda, i després de la resolució de la JEZ, l’alcalde de Torroella de Montgrí ha rebut la trucada del director general de laPOLICIA, Albert Batlle. Batlle li ha demanat que ell o algú del consistori retirés l’estelada, per evitar la imatge que fossin els Mossos d’Esquadra els que anessin a despenjar-la. Jordi Cordón, però, s’hi ha negat pels mateixos motius que li ha donat el director general. És a dir, que a ell tampoc li convé que sigui algú del consistori –o l’alcalde mateix– qui es vegi obligat a treure l’estelada. “És una situació rocambolesca i, malauradament, la imatge hi haurà de ser; ja sigui per part de la policia o del consistori”, ha dit Cordón.

“És greu que l’estat espanyol ens faci entrar de nou en una guerra de banderes”, ha lamentat l’alcalde de Torroella de Montgrí, en referència a les resolucions de la Junta Electoral. “Però des de l’Ajuntament mantindrem aquest símbol a la façana i no farem el pas de retirar-lo”, ha conclòs. Davant aquesta negativa, la JEZ pot obrir un EXPEDIENTsancionador a l’alcalde i imposar-li, a títol personal, una multa de fins a 3.000 euros.

Cal proclamar la independència i prendre el control efectiu al territori. __ DUI: “has de desafiar una legalitat i substituir-la per una altra”

Aquest és el nostre “full de ruta”. Els partits “sobiranistes” prefereixen el de l’ANC perquè no els compromet a fer cap DUI.
Sense declaració d’independència, no hi ha independència!

20 juny 2015

 

Espot augura que l’ANC anirà “rebaixant més el to”

“Sense conflicte no hi ha independència”

Una imatge d'arxiu de Santiago Espot

El president de Catalunya Acció, Santiago Espot, ha augurat que l’ANC amb la nova presidència “cada vegada anirà rebaixant més el to” respecte el que va manifestar el nou president, Jordi Sánchez, sobre la DUI, ha manifestat “que ell no s’atreveixi, no significa que el poble, tampoc”.  

Espot considera que “amb el nou president de l’ANC l’entitat queda més en mans dels partits polítics, ja que sempre ha estat a l’estructura de l’establishment, per tant serà més fàcil que sigui dominada”, ha subratllat.

“Una declaració d’independència es un acte de força, no és vol el conflicte, estem vivint una gran farsa, estem dient al poble que la independència serà possible sense conflicte, i no ho és, la independència TRACTANT AMB GENT COM ESPANYA no és possible sense conflicte, seria possible si l’altre part s’avingués a negociar”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha dit que els catalans tenim dues sortides:

1 –  “no encarem el conflicte, per tant serem espanyols per sempre,

2 –  o bé encarem el fet que hi haurà conflicte”, afegint que això “no vol dir escopetes al carrer ni tancs, sinó que has de desafiar una legalitat i substituir-la per una altra”. 

“ERC i CIU volen fer la truita sense trencar l’ou, volen fer creure a la gent que es possible arribar a la independència sense aquest conflicte institucional, això es impossible”, ha remarcat.

També ha apostat per “proclamar la independència i prendre el control efectiu al territori, ser amo de les estructures com Hisenda, aeroports, ports, etcètera, no es pot fer una independència teletubi”, ha conclòs.


From: josepvilalta19@hotmail.com  MEMBRE DE CATALUNYA ACCIÓ I CANDIDAT AL LLOC 35 DE LA LLISTA DE L’UPDIC A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA, CAPITAL DE CATALUNYA.
Subject: FW: [ANC Berga DEBATS] Trenquem els ous, fem la truita ja!!

És més necessari que mai que l’INDEPENDENTISME defensor de la DUI es coordini.

compromís 697

 

programaELECTORAL UPDIC A LES ELECCIONS MUNICIPALS

perBARCELONA 2015

https://www.facebook.com/notes/updic-units-per-declarar-la-independ%C3%A8ncia-catalana/programa-per-les-eleccions-municipals-a-barcelona-2015/468925139931369

———————–

PROGRAMA ELECTORAL D’UPDIC

1/ PROCÉS D’INDEPENDÈNCIA

2/ DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA

3/ PROCÉS CONSTITUENT DEL NOU ESTAT

 

1 – EL PROCÉS D’INDEPENDÈNCIA

UPDIC vol dur a terme la Declaració d’Independència de Catalunya tan aviat com sigui possible.

Ens ratifiquem en què la Declaració d’Independència de Catalunya és la condició indispensable per a qualsevol acord amb altres formacions polítiques en les condicions que s’expressen tot seguit.

Considerem que això s’ha de fer després de la constitució del nou Parlament Català sorgit de la voluntat popular manifestada a les urnes i la formació del Govern pel President elegit per aquest Parlament.

La Declaració s’ha de fer de manera unilateral per part d’una majoria parlamentària de les forces polítiques catalanes, sense necessitat d’acords previs amb les institucions de l’Estat espanyol, els seus polítics i el seu Govern.

La Declaració es farà des del Parlament de Catalunya, seu de la voluntat democràtica del Poble Català, i per descomptat, per la majoria política dels seus representants electes. Tot seguit es procedirà a Proclamar la República Catalana, prenent el Govern les mesures necessàries per fer efectiu el control del territori.

Si pels motius que siguin, que s’entén que serien de força major, la Declaració d’Independència no es pogués fer en aquest lloc emblemàtic de la voluntat democràtica dels catalans, se  n’escolliria un d’alternatiu que permetés la trobada i reunió de tots els càrrecs electes que formen aquesta majoria política.

Els actes de Declaració i Proclamació, es comunicaran a totes les Nacions i Estats del món i als principals organismes internacionals, demanant-los el reconeixement immediat del nou Estat Català i l’ingrés a cadascun d’aquests organismes internacionals, recordant-los que ens empara la legitimitat democràtica i ens acollim a la normativa, tractats, drets i legislació existent en aquesta matèria.

El Govern de la Generalitat prendrà de manera immediata les mesures pertinents per tal que tots els béns i organismes de l’Estat espanyol -hisenda, governació, justícia, infraestructures ferroviàries o de comunicacions, telefonia, aprovisionament elèctric o d’aigua, policia de fronteres o exèrcit- en territori del Principat de Catalunya, passin a estar sota el control del Govern Català o es retirin.

En cas de resistència a l’autoritat catalana (Mossos d’Esquadra) en el propi territori, es procurarà no haver d’aplicar la força i s’optarà per duplicar les funcions d’aquells organismes que s’oposin al nou govern sobirà, mentre no es resolgui la duplicitat de manera negociada.

En el cas que l’Estat espanyol es negui a negociar amb el nou Estat Català, es buscarà la mediació dels organismes internacionals perquè intervinguin en el conflicte.

 

2 – DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA

Declarem que per la voluntat del Poble Català expressada democràticament a les urnes, Catalunya es constitueix en Estat independent.

Proclamem constituïda la República Catalana, deslligada de qualsevol lligam polític i econòmic de l’Estat que ha tingut sotmesa Catalunya per la força de les armes des de fa més de 300 anys.

Anunciem que aquest nou Estat Català es considera hereu del que durant segles va existir i va ser reconegut internacionalment, concretament fins a la total desaparició, amb l’annexió de Catalunya a la corona espanyola borbònica per la força de les armes.

Denunciem aquest acte de guerra, ocupació militar i posterior i reiterada repressió indiscriminada dels nostres ciutadans, dirigents i institucions i ens declarem deslligats de tot compromís anterior i posterior envers aquesta institució monàrquica i l’Estat que llavors i actualment la representa.

Denunciem els tractats internacionals que s’han signat per part del Regne d’Espanya, anteriorment de Les Espanyes (i en el seu cas, de la República Espanyola) sense que hagin estat ratificats ni acceptats pel poble català o el seu Govern.

Reclamem el lloc que per dret ens pertoca entre les Nacions Lliures del Món en igualtat de condicions i drets.

 

3 – PROCÉS CONSTITUENT DEL NOU ESTAT

UPDIC participarà en el procés constituent consegüent a la Declaració d’Independència proposant la fórmula republicana com a base del nou estat.

Declarem que Catalunya comprèn els territoris del nord annexats a l’Estat francès i els anomenats com “Franja de Ponent” atribuïts a les províncies aragoneses. Som partidaris de la futura federació amb el País Valencià i l’arxipèlag Balear.

Reconeixem el dret a l’autodeterminació de la Val D’Aran, que mentre no el vulgui exercir haurà de poder gaudir d’un estatut d’autonomia.

Proposem la senyera estelada amb fons blau com a bandera de la Catalunya independent reservant la tradicional bandera de les quatre barres roges amb fons groc, sense més atributs, com a bandera de la Catalunya federal o Països Catalans.

Declararem Catalunya com Estat democràtic i de dret amb separació de poders: legislatiu, executiu i judicial. Les lleis actuals continuaran en plena vigència mentre el Parlament Català no les substitueixi o modifiqui.

El procés constituent finalitzarà amb un referèndum d’aprovació de la nova Constitució de Catalunya, elaborada pel Parlament Constituent que  alhora servirà de ratificació del procés d’independència.

 

MODEL D’ESTAT

Proposem el sistema parlamentari de cambra única amb presidència doble, del govern i de la república, a més de la figura del president de la cambra. 

Proposem que el President de la República sigui escollit per sufragi universal, en comicis separats dels que se celebrin per escollir els representants del Parlament, que al seu torn escolliran el President del Govern i del Parlament.

Proposem que el President de la República tingui funcions de representació, de mediació entre les forces polítiques i de dissolució de la cambra i convocatòria electoral legislativa, mentre que el President del Govern, que es pot continuar denominant de la Generalitat, les tindrà de tipus executiu.

Amb això pretenem recuperar el tradicional sistema de contrapoders que de sempre ens ha caracteritzat, substituint l’antiga figura del Comte Rei per la del President de la República.

Als futurs Països Catalans unificats, el president ho serà de tots els Països Catalans mentre cada Estat tindrà el propi President del Govern i del respectiu Parlament.

 

MODEL DE SOCIETAT

LEstat Català es regirà per normes similars a les que regeixen a la majoria d’Estats democràtics d’Europa i del món amb les particularitats que nosaltres mateixos decidim adoptar per tal de fer-lo més eficient i assegurar el benestar dels ciutadans i l’erradicació de la pobresa.

La llengua catalana serà l’única llengua oficial, excepte a la Val D’Aran on ho serà la llengua d’Oc, anomenada localment aranès.

Volem un Estat aconfessional, lleuger de burocràcia i poc intervencionista en l’actuació privada dels ciutadans, que garanteixi una sanitat i un ensenyament de qualitat, públics i gratuïts, s’ocupi d’equipar el país de les estructures necessàries, però sense sobrecarregar el territori duplicant-les innecessàriament.

Volem un Estat que no carregui el pes de la recaptació tributària sobre els treballadors i els assalariats. Els autònoms i la petita i mitjana empresa, en gaudir d’una tributació molt lleugera, contribuiran al creixement econòmic i a la desaparició de l’economia submergida.

Les càrregues impositives es distribuiran, de manera justa i equitativa, en funció dels beneficis i proporcionalment a la grandària de les empreses que les han de suportar i en funció de la mida i el volum de negoci, i s’adaptaran en tot moment a les circumstàncies canviants de l’economia.

Proposem un sistema, que anomenem lliberal positiu, afavoridor de la iniciativa privada dels ciutadans, compromès amb la millora de la qualitat de vida de tota la societat, protector dels més vulnerables i desfavorits, amb reciprocitat concreta de l’ajuda rebuda, que permeti llibertat d’acció als emprenedors, garanteixi els drets dels treballadors i respecti el medi ambient.

L’Estat s’ocuparà, a més de la sanitat i de l’educació, de les infraestructures, de promoure les energies netes i renovables (que representen estalvi i contribució a la millora medi ambiental) i invertirà en desenvolupament, investigació i cultura. Promourem la investigació i els estudis sobre la vertadera història de Catalunya.

Defensarem la igualtat de gèneres, garantint la igualtat salarial i d’oportunitats, amb especial atenció als casos de violència, d’abusos a menors i als programes d’ajut i protecció de les víctimes. Defensarem la protecció dels animals.

Proposem unes forces armades professionals i de mida raonable, que s’ocupin de la vigilància de costes i del control de l’espai aeri, adaptades al terreny en tasques defensives, ben instruïdes, i equipades amb els mitjans necessaris. En casos de catàstrofes naturals, també tindran funcions socials per complementar el seu servei al país.

L’actual cos dels Mossos d’Esquadra veurà ampliades les seves funcions per tal de cobrir tots els camps que corresponen a un cos integral de policia.

Considerem que l’Estat Català ha d’ajudar els emprenedors a exportar els seus productes i als pagesos i ramaders a gaudir de més facilitats per tal de tenir un comerç de productes de la terra de qualitat i de proximitat.

Creiem que cal potenciar els municipis, perquè a més de poder fer les funcions que els corresponen, es facin plans per la recuperació dels monuments històrics i per mantenir el país net i endreçat, mesures que afavoreixen el turisme, important font de riquesa addicional.

Cal potenciar la figura del Síndic de Greuges, fent que les seves decisions siguin vinculants i només es puguin recórrer judicialment. L’Oficina Antifrau haurà d’estar dotada dels mitjans necessaris per tenir plena capacitat operativa.

Volem que l’Estat es posicioni enfront d’especulacions de tota mena, siguin bancàries, urbanístiques, energètiques o d’altra mena, impedint els abusos que es puguin intentar perpetrar, sempre en benefici de la majoria dels ciutadans.

 

MODEL DE POLÍTICA INTERNACIONAL

UPDIC considera que no és imprescindible pertànyer a la Unió Europea i és suficient la pertinença a l’Associació Europea de Lliure Comerç (EFTA) de la que ja en són membres Noruega, Suïssa, Islàndia i Liechtenstein. Això ens serà concedit (prèvia petició) perquè ja formem part d’aquest espai europeu en l’actualitat i hem adquirit aquest dret. Fent ús del nostre dret a triar la moneda, es continuarà amb l’euro, almenys de moment.

Amb posterioritats’haurà de decidir en un referèndum si volem ser a la Unió Europea, un cop s’hagin analitzat en profunditat els avantatges i els inconvenients.

El mateix pel que fa a pertànyer a l’OTAN o qualsevol altra organització de defensa militar.

Serem solidaris amb totes les nacions del món que pateixen opressió per haver estat ocupades o no haver pogut exercir encara el seu dret a l’autodeterminació.

Estendrem una xarxa de consolats amb ambaixadors a tots els països del món per tal de facilitar els intercanvis comercials i personals, participar en programes d’ajuda allà on sigui necessari, i donar suport als nostres compatriotes instal·lats o de trànsit en aquests països. Potenciarem els casals catalans allà on siguin.

Estrenyerem els llaços culturals i comercials amb la ciutat de l’Alguer a l’illa de Sardenya.

 

Catalunya, novembre del 2014

 

 

Anar al grup UPDIC de facebook: https://www.facebook.com/groups/307871362703415/

Suma’t a l’UPDIC. Suma’t a la DUI. Vota Ramon Carner per fer de BCN la capital de la Catalunya Independent.

estelada updic

La Voluntat i la determinació de l’UPDIC:

VOLEM LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA I DELS PAÏSOS CATALANS.
La nostra finalitat és propiciar i si podem, fer una Declaració d’Independència (DUI) tan aviat com sigui possible per tal de començar la reconstrucció del nostre país, malmès per la continuada pressió de l’estat espanyol al llarg de segles i d’aquells que tan eficaçment hi han col·laborat.

No volem perdre més temps, ni volem venjances, ni passar comptes dels molts greuges patits pel país, volem mirar endavant i construir. Catalunya necessita la independència o desapareixerà i amb ella un mil·lenni d’història, de cultura, d’art, de llengua, d’empenta i emprenedoria com pocs pobles han mantingut al llarg de tants segles, per això volem recuperar el que vam ser i el que som i donar possibilitats al que sens dubte serem.

Si els nostres polítics no poden, no saben o no volen fer la independència l’haurem de fer entre tots nosaltres, la gent, el poble, tu i tots els qui es vulguin afegir a aquest projecte necessari que estem engegant.

Per què l’ANC va treure l’estelada de l’Ara és l’hora?

V

No és la decisió de la Majoria el que ara cal, ja vam votar el 9N i vam donar un mandat clar als nostres polítics.

El que ara cal és que aquests polítics, CiU, ERC i Cup no girin la cara a la DUI sinó que la preparin amb diligència, així el món entendrà que deixem de fer el ruc i l’interessat i anem d’una vegada per feina.

Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció i membre núm 8 de la llista de Ramon Carner -UPDIC- per l’Ajuntament de Barcelona, l’ajuntament de la capital de Catalunya.

No és Wert, és Espanya! ___ Preparem-nos per la DUI si no ho volem perdre tot!

“La llengua és el nervi de la Nació. En torn d´ella gira tot, és l´eix que vertebra el país i el fa lliure o colonitzat. (Ignasi Ferrer, CA)

Carner alcalde

I ataquen la llengua, ataquen tot el país, tota la Nació sencera. Com bé diu el company, amic i Conseller, Salvador Molins, la llengua és el nervi de la Nació. En torn d´ella gira tot, és l´eix que vertebra el país i el fa lliure o colonitzat.

Ignasi Ferrer
Membre de Catalunya Acció
facebook.com/cataccio

———————————————

El Català serà la única llengua oficial de l’Estat Català independent, CAP ALTRA LLENGUA HA DE SER COOFICIAL.

El castellà i l’espanyol no ho poden ser.