Prou d’això! No són el meu país, no són les meves lleis, no són els nostres peatges! __ EA 2040

Recoder troba que el govern espanyol incrementa la voluntat ‘d’agafar una altra via’

Es queixa del maltractament que suposa l’últim increment de peatges · Ahir un cinquè #novullpagar va col·lapsar el peatge de Mollet mitja hora

El conseller de Territori, Lluís Recoder, s’ha queixat de l’augment del preu dels peatges del 7,5% que ha imposat el govern espanyol i que ha causat indignació a Catalunya. ‘A Catalunya, les alternatives de vies amb peatge són molt dolentes. I el ministeri de Foment ho sap perfectament’, ha dit. I ha avisat que amb decisions com aquesta el govern espanyol ‘incrementa el sentiment de maltractament i la voluntat d’agafar una altra via’.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller ha dit que caldria trobar un sistema ‘homogeni i just’ de peatges, amb l’establiment de peatges tous, ‘de cèntims d’euro’, però distribuïts per tot el territori. I no pas fer que ‘allà on ja tenen barrera i estan acostumats a pagar, posar un 7,5% més en el preu’.

Indignació a Catalunya per l’encariment dels peatges

L’encariment del peatges que depenen de Foment, anunciat divendres i en vigor des d’ahir, ha indignat ciutadans, partits i govern. Com a gest de protesta, ahir un centenar de vehicles van participar en un nou #novullpagar, que durant mitja hora va col·lapsar el peatge de Mollet del Vallès. Hi havia dos quilòmetres de cua i finalment Abertis va aixecar les barreres.

Des d’ahir els peatges que depenen del ministeri de Foment són un 7,5% més cars. Concretament, els peatges afectats són els de la AP-7, de la AP-2 i de la C-33 a Mollet del Vallès. La justificació del govern espanyol és que l’estat deixa de transferir el 7% dels beneficis que abonava des del 2000. Però el preu del peatge encara serà més car al setembre, quan s’aplicarà l’augment de l’IVA aprovat pel govern espanyol: a partir d’aleshores  els peatges seran un 10% més cars que no ara.

El govern català ha acusat l’executiu de Rajoy de deslleial i retreu que la mesura ‘agreuja el tracte injust’ a Catalunya i va contra l’autogovern. Solidaritat Catalana, convocant del #novullpagar d’ahir, atribueix l’encariment dels peatges al rescat d’autopistes de Madrid. Oriol Junqueras, d’ERC, ha dit que la mesura era una resposta al pacte fiscal i que ‘els governs espanyols ens abocaven a la misèria’. 

Informació relacionada:

Guia legal per a no pagar peatges

Presenten un portal d’assessorament jurídic de #novullpagar

Casadellà: ‘El #novullpagar no s’arregla amb multes perquè la solució és política’

  •  

Els mossos impedeixen que l’impulsor del #novullpagar desmunti una barrera

L’impulsor del #novullpagar, Josep Casadellà, va participar en una protesta ahir a migdia al peatge Girona Sud de la AP-7. Hi anava amb la intenció de desmuntar les barreres, i així ho havia anunciat a la xarxa. Però els mossos li ho van impedir . [+article]

“Si guanya Catalunya, el poble escopirà sobre la seva memòria! _ EA 2039

EL SUÏCIDI DE L’AUTONOMISME

Alfons López Tena

Després d’any i mig d’arrossegar la qüestió a conveniència de Convergència, el passat dimecres el Parlament va parir un ridícul ratolí com a “pacte fiscal”, ben allunyat del concert econòmic i que no assegura ni la caixa ni la clau de la caixa, ni va sumar cap més suport que el d’un diputat socialista als ja coneguts fa mesos de CiU, ERC, ICV-EUiA, i un trànsfuga. És el sisè “pacte fiscal” que s’intenta amb Espanya, a més dels dos Estatuts d’autonomia. Poden ara passar dues coses:

1.- Que Espanya accepti aquest sisè pacte fiscal. El resultat, suposant que Espanya compleixi el pacte (cosa inèdita), fóra nul, i confirmarà de nou la frase de Sala i Martín sobre les dues úniques lleis constants a l’Univers: la velocitat de la llum i que després de cada pacte fiscal Espanya continua robant als catalans entre el 8% i el 10% del nostre P.I.B cada any.

2.- Que Espanya no l’accepti i ofereixi uns minsos retocs a la LOFCA, en la línia dels 5 pactes fiscals anteriors, i continuï robant als catalans a cor què vols, com sempre.
La diferència enguany, però, va ser la clara i palpable sensació d’esfondrament anímic que fins i tot els defensors del sisè pacte fiscal en traspuaven. Ningú, ni tan sols ell, es va creure Mas quan parlava de “dia històric”, ningú va mostrar el mínim signe de creure que aquesta sisena proposta vagi enlloc ni serveixi per res, ningú va celebrar res. Planava per l’hemicicle l’avorriment de la repetició, de someres condemnades a voltar la mateixa sínia una i altra vegada sense cap resultat positiu, com ja van fer amb l’Estatut i amb el cinquè pacte fiscal, batejat per Iceta com “estratosfèric” per superar els quatre anteriors, tots ells “el millor de la història”. Ja no els hi queda esma als autonomistes ni per dissimular el fracàs mentint, ho han fet massa vegades i massa sovint com per gosar-hi.
Malgrat la propaganda dels mitjans del règim i del seu cor de subvencionats, la gent ja no s’empassa les mentides de l’autonomisme, ni es creu que sigui possible aconseguir res a Espanya. La votació del pacte fiscal al Parlament és inútil, diu el 70% dels enquestats per TV3, i els propis promotors i propagandistes reconeixen que no s’aconseguirà res però que és necessari fer aquest pas per obtenir una nova frustració.

Prou d’aquest color. Al poble de Catalunya no li calen més frustracions, sinó resultats; no li calen noves pastanagues inassolibles sinó emprendre batalles que pugui guanyar; no li calen un Govern i uns partits irresponsables que no fan res més, per aturar la sagnia espanyola que està destruint Catalunya, que proposar a Espanya pactes fiscals de fum, frustració, i fracàs. Al poble de Catalunya li cal esperança, li cal confiança en un futur millor, li cal l’orgull i la dignitat del vencedor. Li cal emprendre el camí de la independència i assolir-la, vencent a Espanya, perquè cap més projecte és a l’abast del poble de Catalunya que la independència o la rendició, sotmetre’s a Espanya o deslliurar-se’n, perquè a Espanya no hi res a fer.

Deia Marx que la història es repeteix, la primera vegada com a tragèdia i la segona com a farsa. Amb el nou Estatut vam viure la tragèdia, amb el pacte fiscal vivim la farsa d’una casta política autonomista feble vers l’amo espanyol i forta amb el seu propi poble, a qui fan pagar en retallades i patiment la seva incompetència, covardia, i cinisme. Ningú els ho agrairà: si guanya Espanya, no pagarà traïdors. Si guanya Catalunya, el poble escopirà sobre la seva memòria.

Alfons López Tena

Comunicat del Col·lectiu Emma __ EA 2037

Quaranta personalitats expliquen la independència a l’opinió pública internacional

Signen un comunicat preparat pel Col·lectiu Emma

El Col·lectiu Emma i una quarantena de personalitats del món acadèmic, cultural i empresarial, han enviat un comunicata l’opinió pública internacional explicant la realitat de Catalunya. S’hi afirma que l’única sortida que té Catalunya és la independència, i que cada vegada la demana més gent.

El comunicat, titulat ‘What’s really going on in Catalonia. Notes on the present financial crisis in Spain and the political options for Catalans’ defineix el conflicte entre Catalunya i Espanya com un ‘desacord fonamental, no simplement econòmic, sinó polític’.

El comunicat es refereix a la complicada situació econòmica i política actual, però: ‘Tot i que els catalans mateixos són responsables d’una bona part dels mals que sofreixen, la seva economia és prou sòlida per a superar la situació actual, i el seu deute públic i privat es podria eixugar en un termini curt o mitjà, si Catalunya pogués recórrer a  tots els ingressos que produeix’.

Ara, diuen: ‘Seria un error considerar que es tracta d’una simple discussió de diners entre una província i la capital. Hi ha un desacord més fonamental, que és de caràcter polític, i per a resoldre’l caldria una redefinició total de l’estat que fora de Catalunya ningú no està ni tan sols disposat a considerar’.

Constaten que cada vegada hi ha una majoria social més àmplia que demana la independència, com indiquen els sondatges. I acaben: ‘Avui a Catalunya el poble camina al davant del seu govern. Els catalans esperen dels seus dirigents que assumeixin la responsabilitat que tenen envers les generacions actuals i futures. Si el govern es decideix a escoltar aquest clam i els fa plenament costat, molts més s’hi afegiran. Si no ho fa, la cosa més segura és que els catalans no deixaran d’avançar, al costat del govern o al davant per marcar-li l’únic camí cap a un futur millor.’

El Col·lectiu Emma ha fet arribar aquest comunicat principalment a diaris i a institucions internacionals.

Informació relacionada:

Edward Hugh: ‘Hem d’amenaçar Espanya, amb educació’

Les personalitats que hi donen suport

Alícia Adserà (Princeton University), Sebastià Alzamora (escriptor), Carles Boix (Princeton University), David Boronat (emprenedor), Enric Bou (Università Ca’ Foscari Venezia), Jaume Cabré (escriptor), Miquel Calçada (periodista i empresari), Salvador Cardús (UAB), Ramon Carner (Cercle Català de Negocis), Muriel Casals (UAB), Àngel Castiñeira (ESADE), Liz Castro (escriptora), Jordi Comas (arquitecte), Xavier Cuadras (UPF), Jordi Cuixart (empresari), Ramon Folch (empresari), Jordi Galí (UPF), M. Dolors Genovès (periodista i historiadora), Josep Ginebra (UPC), Modest Guinjoan (UPF), Jaume López (UPF), Josep Maria Lozano (ESADE), Isidor Marí (UOC), Isabel-Helena Martí (empresària), Rita Marzoa (periodista), Francesc Mortés (empresari), Ferran Requejo (UPF), Joan Ramon Resina (Stanford University), Xavier Roig (escriptor i enginyer), Jaume Soler (enginyer acústic), Miquel Strubell (UOC), Àlex Susanna (escriptor), Jordi Torras (emprenedor), Matthew Tree (escriptor), Jaume Vallcorba (Fundació Catalunya Estat), Jaume Ventura (UPF).

Un cop fet públic el comunicat, hi ha hagut noves adhesions:

Germà Bel (Universitat de Barcelona), Martí Boada (Universitat Autònoma de Barcelona), Susan Digiacomo (Universitat Rovira i Virgili), Josep Gifreu (Universitat Pompeu Fabra), Josep Maria Figueres (Universitat Autònoma de Barcelona), Jordi Graupera (periodista), Antoni Maria Piqué (periodista).

Tragedia a l’Empordà __ EA 2034

El foc desbocat de l’Empordà causa tres morts i amenaça la Garrotxa

Extret de Notícies de Vilaweb: Un mort per aturada cardíaca a Llers i dos més a Portbou, després de tirar-se a l’aigua · Interior ordena el confinament dels veïns de tot l’Alt Empordà · El foc de la Jonquera crema 13.000 hectàrees

L’incendi de la Jonquera crema des d’aquest diumenge a migdia sense control, i ja ha cremat unes 13.000 hectàrees. El conseller d’Interior, Felip Puig, ha explicat la dificultat d’aquest foc que crema a la Jonquera descontrolat, en una situació molt complicada, i que ara com ara desborda els bombers. També ha repetit que la gent de tots els municipis de l’Alt Empordà havia de restar confinada a casa i que s’havien d’evitar tots els desplaçaments. De moment, ja hi ha tres morts: un a Llers, a conseqüència d’un atac de cor, i dos a Portbou, on crema un altre incendi. Els de Portbou són un home de 60 anys i la seva filla de 15 que s’han tirat a l’aigua espantats per l’aproximació de les flames.

Les flames d’aquest segon incendi han fet que la gent a Portbou es llancés al mar per fugir de les flames, segons que han explicat diversos testimonis. Puig ha explicat que hi ha una vintena més de ferits per haver-se llençat per un penya-segat quan s’han vist encerclats pel foc a la N-260. El foc de Portbou, que ha cremat 50 hectàrees, ha quedat controlat.

Protecció Civil de la Generalitat també ha donat a conèixer un ferit molt greu a Llers , amb cremades al 38% del cos i un ferit lleu a Campany, intoxicat pel fum. També es comptabilitzen dos ferits a Agullana, un del molt greu amb el 80% del cos cremat i un de lleu també per cremades. A Figueres hi ha hagut dos intoxicats pel fum. I a la Jonquera, com ja s’havia explicat, es compten dos ferits, un de greu. A Portbou, dos ferits greus per contusions i fractures i un cremat al 30%.

A diverses poblacions s’han habilitat els polisportius per acollir la gent que no ha pogut arribar a casa seva o bé han estat desallotjats o no han pogut passar cap a l’estat francès. Així, al pavelló de Llançà s’han acollit unes cinc-centes persones; i al polisportiu de Figueres, un centenar. També s’ha obert el pavelló de Fontajau de Girona i el polisportiu de Castelló d’Empúries per albergar afectats pel foc.

Les flames amenacen l’Alta Garrotxa

La prioritat dels mitjans d’extinció és el flanc esquerre de la Jonquera, la zona d’Agullana, en direcció al pantà de Boadella i que amenaça l’Alta Garrotxa, segons Puig. Ha explicat que la tramuntana impedeix que els mitjans aeris de la Generalitat puguin sortir, i que sí que actuen alguns mitjans aeris francesos. Hi ha unes 80 dotacions terrestres de bombers, i 320 efectius. També hi ha l’ajuda de 150 efectius de l’exèrcit espanyol. El conseller ha informat que el foc avança a una gran rapidesa, a uns 6 quilòmetres per hora.

Ordre de confinament a tot l’Alt Empordà

Protecció Civil ha declarat situació d’emergència i ha demanat als veïns dels municipis de la Jonquera, Llers, Agullana i Capmany, Sant Climent Sescebes, Biure, Maseracs i Pont de Molins (Alt Empordà) que es quedessin confinats a casa i tanquessin les portes i les finestres. Interior ha declarat l’ordre de confinament a tot l’Alt Empordà.

El foc, que ha començat poc abans de la una del migdia en una vegetació del lateral de la N-II, ha fet tallar aquesta carretera, l’autopista AP-7 i la circulació ferroviària. Les cues són quilomètriques. Emergències de la Generalitat demana que ningú no es desplaci en direcció a Figueres.

La forta tramuntana complica la situació

Sònia Martínez, l’alcaldessa de la jonquera ha explicat a Catalunya Informació: ‘Està pràcticament tot cremat. Però donem gràcies perquè no patim per la vida de ningú’. ‘S’ha cremat tota la massa forestal de la Jonquera. No queda res més per cremar.’

A la zona hi bufa un fort vent de tramuntana amb ràfegues de fins a a noranta quilòmetres per hora. Els bombers qualifiquen la situació de preocupant. I no es preveu que fins demà al migdia la força del vent afluxi.

Talls de llum i telefonia fixa i mòbil

L’incendi també ha afectat la xarxa elèctrica. Hi ha 3.800 abonats sense subministrament. I unes quatre-centes cases s’han quedat sense adsl. La comunicació via telèfon és complicada tant pel mòbil com pel fix. El responsable de Fecsa-Endesa de Girona, Francesc Vizcaíno, ha explicat que els tècnics no poden accedir a la zona encara i per això no podran fer cap previsió de normalització del servei fins demà al matí. Segons Vizcaíno, les poblacions més afectades són Darnius, Agullana i Maçanet de Cabrenys.

—————-

Mireia Mollà ha dit al conseller de Governació que mentia! __ EA 2027

Autor/s: Pere Cardús i Cardellach

Mireia Mollà: ‘Els incomoda el debat i els molesta la nostra presència’

Cotino ha expulsat la diputada de Compromís de les Corts per dir a Castellano que mentia

El president de les Corts Valencianes, Juan Cotino, ha expulsat la diputada de Compromís Mireia Mollà del ple de les Corts durant el debat que es feia sobre els incendis d’Andilla i de Cortes de Pallars. Mollà havia dit al conseller de Governació, Serafín Castellano, que mentia quan ha acusat Compromís d’haver demanat retallar la dotació econòmica de la prevenció d’incendis. Per saber què ha passat, hem entrevistat Mollà, que diu que Cotino és una persona que perd els nervis i no és un bon president.

–Per què us ha expulsat el president Cotino?
–[Riu] Estava Serafin Castellano explicant la qüestió dels incendis i ha utilitzat un argument que era totalment fals, diguent que Compromís havíem demanat destinar 4 milions d’euros a societats musicals en detriment de les partides de prevenció d’incendis. Això és una falsedat absoluta. Jo porto el tema del pressupost i m’encarregue de revisar les esmenes, i això que ha dit és mentida.

Jo he insistit des del meu lloc que estava mentint. Cotino m’ha cridat dues vegades a l’ordre, jo he callat, però després s’ha entestat en que jo retirara el insult que li havia dedicat al senyor Castellano. Li he dit que jo no l’he insultat en cap moment. Però com que no he volgut retirar aquest suposat insult, que no sé on l’ha trobat, m’ha expulsat.

–Li heu dit mentider?
Jo no li he dit mentider, he dit que havia dit una mentida. És cert que la mentida la diu el mentider. Jo estava fora de micròfon i les meves paraules no han quedat registrades en cap diari de sessions. Però no l’he insultat en cap moment. Si el conseller utilitza arguments falsos, això té una paraula que és ‘mentides’. Dir que una cosa és mentida o que algú mentix en política forma part del discurs i el debat.

–No és el primer cop que expulsen diputades de Compromís…
–No. A Mònica Oltra l’ha expulsada per la qüestió de les samarretes. Jo crec que a mi és la primera vegada que m’expulsen. Estic gairebé convençuda que és la meva primera vegada, i per una cosa ben ridícula. Es tracta d’una persecució. No té més que aquesta explicació. Avui han cercat una justificació i han trobat aquesta. S’ha vist clar quan Cotino ha insistit en que jo retirara un insult que no he dit. El PP utilitza el reglament i les Corts per fer-nos callar. M’han explicat que després de la meva expulsió Castellano ha dit al diputat Lluís Turró que estava mentint. Però Castellano no ha rebut cap sanció de Cotino per dir el mateix que havia dit jo.

–Estan nerviosos?
–Clar. Hi ha dues coses que els molesten. Per una banda, el debat que s’estava fent i que és incòmode per a ells perquè són conscients de les responsabilitats que tenen en la magnitud dels incendis. De fet, no és la primera vegada que els ho diem. Jo portava els temes de medi ambient en l’última legislatura i els vaig advertir nombroses vegades que estaven rebaixant la dotació econòmica a la prevenció d’incendis i que això comportava molts perills. Però és que, per altra banda, la raó de fons és que els molesta la nostra presència. Els resultem molestos. Especialment a Cotino, que és una persona que perd els nervis i no és un bon president. Se li escapen de les mans els debats.

–A més, volen reduir els diputats de la cambra.
–Això són les cortines de fum que treuen per no parlar d’altres coses. Perquè és prou evident que això, com la reducció de regidors, no ens ajudarà a sortir de la crisi perquè, a més, no les portaran a la pràctica. Els problemes econòmics que tenim són molt més importants que deu diputats més o menys. De fet, en el nou estatut es va canviar la quantitat de diputats i es va passar de 89 a 99 perquè es reconeixia que així la democràcia, la pluralitat i la representativitat territorial quedaven més ben resolts. Si ara volen reduir-ho és que volen menys democràcia, menys pluralitat i menys territori. Però no deixen de ser mesures que volen tapar el debat de fons i les veritables necessitats del país. També és una manera d’estendre la imatge dels polítics, sense distinció, com a problema de la societat. Així miren d’evitar ser ells els únics que queden retratats.

 

Notícia i vídeo relacionats: Tota l’oposició abandona les Corts per l’expulsió de Mònica Oltra (15.2.12)

Pacte Fiscal i Concert econòmic són autoenganys pels catalans! __ EA 2024

L’AMI barreja conceptes i es fa un embolic entre Pacte Fiscal Concert Econòmic i Independència.

No perdem el temps! no ens mamem el dit, per favor, que ja som grans. El dit només se’l mama el que se’l vol mamar!

Pacte Fiscal i Concert Econòmic són tan morts com l’estatut!

Notícia de Vilaweb:

Els municipis per la independència fixen les condicions pel referèndum

Es convocarà quan l’Associació aplegui el 60% de la població de Catalunya · Vila d’Abadal demana superar el catalanisme.

L’Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha tancat a Girona la segona assemblea general amb un objectiu clar: convocar un referèndum sobre la independència a tot Catalunya quan els municipis de l’associació apleguin el 60% de la població catalana i hi hagi la certesa que s’arribarà a un 55% de vots afirmatius. El president de l’entitat, Josep M. Vila d’Abadal ha dit que cal superar el catalanisme i anar cap a l’independentisme.

En el discurs de cloenda de l’assemblea, Vila d’Abadal ha dit que Espanya no vol que Catalunya sigui un poble lliure i que després de més de trenta anys de democràcia encara ara continua menyspreant els catalans. ‘Rebem un atac fulminant que ens vol diluir com a poble. Volen desmembrar el nostre país i només ens queda una solució’, ha dit el batlle de Vic.

‘Espanya no té futur’

Abans, el batlle de Girona, Carles Puigdemont (CiU), amfitrió de l’assemblea d’avui, havia afirmat que Espanya no té futur i que l’única opció per a Catalunya és tenir un estat propi dins la Unió Europea (UE).  ‘Si Espanya fos un verb no podria conjugar el futur, perquè no té’, ha continuat el batlle. Puigdemont s’ha confessat orgullós per acollir la trobada dels 485 municipis que ja estan adherits a l’associació – el darrer ha estat Figueres -, a més de 24 consells comarcals i la Diputació de Lleida.

En opinió de Puigdemont, el missatge principal ‘serè, institucional i legítimament democràtic’ que ha de sortir d’aquesta assemblea és que des del món local es reclama un futur per a Catalunya. A més, l’AMI debat aquest dissabte una resolució que aposta perquè el pacte fiscal sigui una solució prèvia als problemes econòmics de Catalunya, abans d’anar cap a la independència.

Les condicions per al concert econòmic

L’assemblea també ha servit per aprovar un manifest a favor del concert econòmic com a estació prèvia a la independència. El text recull tres acord bàsics: que Catalunya ha de poder decidir sobre la forma de gestionar els recursos; manifestar la necessitat d’un nou model de finançament propi per a Catalunya; i demanar a la Generalitat que negociï un concert econòmic que sigui just a les aspiracions de Catalunya i que suposi una plena independència fiscal sense acceptar possibles rebaixes per mirar d’assolir un acord polític.

Més informació: Carles Puigdemont: ‘El pacte fiscal no és incompatible amb una consulta sobre la independència


“un partit que vetlla pels catalans i treballa només pel poble! __ EA 2023

Solidaritat aconsegueix el suport del Parlament perquè la Generalitat rebutgi les mesures de liberalització comercial de l’executiu espanyol

El Parlament de Catalunya també insta al Govern de la Generalitat a emprendre les mesures polítiques i jurídiques necessàries per tal que l?Estat pagui el que li deu


Solidaritat aconsegueix el suport del Parlament perquè la Generalitat rebutgi les mesures de liberalització comercial de l'executiu espanyol

06.07.2012 – 15:07 –

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha aconseguit aprovar dues de les 14 propostes de resolució subsegüents al debat sobre el Pla econòmic i financer de reequilibri de la Generalitat 2012-2014 que s’ha abordat en el Ple del Parlament de Catalunya celebrat aquesta setmana. 

Les propostes aprovades són les següents: 

  • El Parlament de Catalunya rebutja les mesures de liberalització comercial que projecta el Govern espanyol, en defensa de les competències de Catalunya en aquesta matèria, i del model de comerç de proximitat que ens és propi.
  • El Parlament de Catalunya insta al Govern de la Generalitat a emprendre les mesures polítiques i jurídiques necessàries per tal que l’Estat pagui els seus incompliments i deutes amb Catalunya en matèria d’inversions i transferències de recursos econòmics.

El secretari general de Solidaritat, Uriel Bertran, ha destacat que “les propostes de resolució de Solidaritat aprovades avui suposen una defensa del model de comerç de proximitat propi del nostre país i obliguen a la Generalitat a rebutjar qualsevol ingerència en matèria de liberalització comercial que vulgui emprendre l’executiu espanyol”. Bertran ha destacat que d’aquesta manera la Generalitat podrà “reafirmar el compromís adoptat avui pel Parlament en defensa incondicional de la petita i mitjana empresa de Catalunya, motor econòmic del nostre país”. 

Per altra banda, Bertran també ha destacat que l’altra proposta de SI aprovada “habilita la Generalitat per exigir, inclús per la via judicial, que Espanya pagui d’una vegada per totes els diners i inversions que deu a Catalunya”.

Comenten

Català emprenyat (Berga) – 06/07/2012 – 13:13 h
#1
Per fi un partit que realment vetlla pels catalans i treballa només pel poble! Un partit realment independentista!

#paísenflames … ai las! __ EA 2019

ncadenes | país | dilluns, 2 de juliol de 2012 | 01:23h

El meu país no ha guanyat res. El meu país es crema.

Jo no trobo els mots que ho expliquin però n’hi ha d’altres que sí. En arribar a casa, avui, de nit, obro el fèisbuc i hi trobo aquest text de l'”Aina Sargantana”. Amb la gola feta un nus, el copio. Directament. Tal com ella l’ha escrit. Llegiu-lo.

“No puc descriure amb paraules el que sent. Se m’ha cremat un tros d’ànima. Avui he sigut presa del pànic, passant per la ràbia i la impotència, fins a acabar amb una pena i una tristesa infinites. El meu poble està envoltat de cendres,


el jardí ple de pardalets que han mort ofegats pel fum de l’incendi, les muntanyes cremades, els arbres calcinats, els paisatges i les muntanyes que anava a visitar… amb els amics, desapareguts. Ho sent, però he de queixar-me de la injustícia que és que per a efectius antiincendis o per a mantenir nets els boscos no hi haja diners però per a la puta F1 sí, de que els bombers tardaren dues hores des que van trucar a emergències quan es va provocar l’incendi, de que com bé deia un bomber a Canal Nueve, “amb el que es van a gastar apagant aquest incendi podrien haver mantingut els boscos nets 10 anys”. Però no passa res, no… perquè Espanya fa un gol i ací a la gent se li oblida tot, perquè sembla que no importa els animals morts, ni la gent plorant observant impotent com es crema un tros de la seua vida, o tota la vida, en alguns casos. Com deien per ací, “todos esos bomberos de #ardevalencia cuyos sueldos sumados entre todos no llegan a las primas de la eurocopa…”. Puto país de merda, vull emigrar. No tenia prou amb els incendis (que per cert, encara no han apagat, i me’n vaig a dormir amb la por al cos), sinò que per a acabar-ho d’adobar, ara he d’intentar dormir-me sentint com tiren focs artificials per la victòria d’Espanya (sí, focs artificials, a veure si tenim sort i provoqueu un altre incendi, imbècils redomats, retrasats, cervells de cacauet). Gràcies a Isaac Lambies Rodrigo Puché Tolosa, Lorena Penalba Blázquez, Ricardo Lujan, Toni Zanon Ortiz, Dra Skok, Yasmina, Arlecchina Brighella, Mariangeles Mínguez Ojeda, Mamen Broch, David Caldes, Sandra Badia Gimeno i tants altres que, dins del dolor i la pena, m’he fet sentir una mica millor amb les vostres paraules d’ànim i els vostres oferiments d’ajuda, inclús d’allotjament ;). És bo saber que tens amics i gent que val la pena prop en moments com aquest.Sou molt grans, gràcies. I , dit açò, com no tinc ni ganes ni forces per a res més, me’n vaig a dormir amb llàgrimes als ulls i amb una pena al cor que m’ofega. Adéu, estimats boscos, adéu, sentit comú dels espanyolitos pro-fútbol. Adéu.”