416. Èric Bertran i l’Exèrcit del Fènix

El 26 de gener de 2007 l’obra basada en els esdeveniments que van succeir a Èric Bertran, un jove independentista que al 2004 amb només 14 anys reclamava l’etiquetatge en català i que va acabar essent detingut per la policia espanyola i traslladat a l’Audiència Nacional espanyola a Madrid acusat de terrorisme.

L’obra de teatre, de Víctor Alexandre, es basa en el llibre que el propi Èric va escriure sobre els fets i que porta el mateix nom que l’obra. El propi Víctor Alexandre fa aquesta sinopsi dels fets per a presentar l’obra:

L’obra narra uns fets reals que es van produir a Catalunya l’any 2004 protagonitzats per un nen de catorze anys anomenat Èric Bertran. Un dia de setembre d’aquell any, l’Èric va enviar un correu electrònic a unes conegudes empreses demanant-los que etiquetessin els seus productes en català en senyal de respecte a la llengua pròpia del país. En aquell correu va signar com a cap de l’Exèrcit del Fènix -l’orde de les novel·les de Harry Potter-. La resposta que va rebre va ser la irrupció nocturna a casa seva d’un escamot de vint guàrdies civils procedents de Madrid i una acusació per delicte de terrorisme.

A partir d’aquell moment es va desencadenar un seguit d’esdeveniments tragicòmics, com ara els protagonitzats per la fiscal i la psicòloga de l’Audiència Nacional, que constitueixen per sí mateixos un al·lucinant viatge al passat, i que evidencien la situació real en què es troben la llengua i els drets humans al nostre país.

L’obra se centra en les conseqüències que aquests fets van tenir no tan sols en la vida de l’Èric, sinó també en la dels seus pares i del seu germà. Per increïble que us sembli, tot el que veureu va passar de debò.

L’obra estarà dirigida per Pere Planella i comptarà amb la participació dels actors i actrius Rosa Andreu, Marcel Borràs, Xavi Fernàndez, Santi Ibáñez, Carol Muakuku, Montse Pérez, Manel Sans i Jaume Ulled.

Estrena: divendres, 26 de gener, 22 h. Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.
Entrades: 15 ?

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *