397. Integrar les energies positives i negatives i conduir-les cap a l’objectiu alliberador.

Extret del bloc de Maria Torrents, enllaç lateral d’aquest bloc o l’enllaç que segueix:
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/33389

Diu Maria Torrents en el seu bloc:

"El que s’esdevé  en la psique humana, es reprodueix  també en la psique dels pobles.
Un poble per ser lliure  ha de reconèixer i integrar totes les energies que el conformen: el seny i la rauxa, els valors més angèlics i els més terrenals: la passió, la ràbia, l’odi…
Només  l’expressió de totes les seves energies li donaran la capacitat  de trobar  la seva genuïnitat i d’assumir-la amb  claredat  i sense vacil·lacions.
La història del poble català  ha estat un procès d’esquinçament brutal. En el seu devenir històric, el nostre poble, s’ha anat creant una màscara de poble  assenyat, pactista, dialogant, civilitzat… (1), i ha amagat  a l’ombra  tot d’altres valors  i emocions més "perillosos", com  ara la passió, l’agressivitat, la ràbia, l’odi i la venjança. Aquesta ombra s’ha fet tan poderosa i inconscient  que ens surt per tot arreu com una amenaça.
La ràbia i l’odi que no sabem viure amb naturalitat quan les circumstàncies ho demanen, tal com fan  els pobles més sans que els nostre, s’expressa en forma d’autoodi, un autoodi que està profundament incrustat en el nostre cos social, i que té noms i cares…"

i segueix:

"La repressió  d’aquestes energies  vitals tan  necessàries per al desenvolupament saludable, no només ens ha fornit amb una ombra  que  treu el cap per tot arreu, sinó que a més  ens ha convertit en un poble anèmic, esmorteït, poruc. Un poble tan confós que, fins i tot els polítics que diuen representar-nos justifiquen cofoiament  l’opressió i la castració del nostre poble.
No som capaços de trobar el nostre centre perquè estem tan polaritzats  cap a la "màscara" de poble politicament correcte, sensat i dialogant, que no sabem   ni reconèixer que tenim aquestes energies vitals enormes que estan rugint perquè les integrem.

La llibertat del nostre poble depassa el vessant polític. És una qüestió d’entendre  que en el nostre procès històric hem capat aquest poble de les energies més vitals per a la seva subsistència. O les reintegrem i assumim, que com tots els pobles sans, tenim energies poderosíssimes en forma de passió… o aquestes energies reprimides ens destruiran.
Només quan acceptem la totalitat del nostre ésser com a poble, i per tant totes les energies implicades, podrem començar una integració  que compensarà la polaritat  de poble "assenyat i servil" amb que ens hem identificat, i ens fornirà del coratge, la passió, la sinceritat i la fortalesa per fer el camí del mig. El de trobar la nostra vertadera vàlua i el d’assumir  amb orgull i dignitat  el nostre lloc en el món.
Només  assumint  la nostra ombra, podrem cavalcar el nostre drac col·lectiu i  recuperar el nostre poder.

Maria Torrents
-Consellera Nacional de Catalunya Acció-"

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *